Merhabalar,

2 ay kadar önce Kartepe civarında bir tanker benim şeridime tecavüz ederek, aracımı kendisi ile bariyerler arasına sıkıştırarak kazaya neden oldu ve sonrasında hiç durmadan kaçıp gitti. Sol şeritte kalan araçtan 4 kişi şöför camından atlayarak çıktık ve arkadan gelen herhangi birisinin çarpmamış olması büyük bir faciayı önledi. Kaza anında tankerin plakasının bir kısmını ve üzerinde yazan firma ismini görebildim. Olayı gören bir kaç kişi kazayı ve tankerin plakasını 155'e ihbar etmiş.

Aracım kasko firmam tarafından perte çıkarıldı ve ödemem bana yapıldı. Fakat yeni arac için kasko fiyatı almaya kalkıştığımda, tanker sürücüsü kaçmış olmasına rağmen (bildiğim kadarı ile bu bir suçtur), beyan tek taraflı olduğu için ve hasar tanker sürücüsünden tahsil edilemeyeceği için hasarsızlık indirimimin kaybolduğunu bildirdiler. Ben bugüne kadar kasko firmasının bu adama dava açıp, hasarı bu kişiden talep edeceğini düşünüyordum.

Bu adamdan hergangi bir tazminat talebinde bulunulmayacağını öğrenmek moralimi çok bozdu. Kazadan dolayı herhangi bir zarar görmediği ve cezalandırılmadığı için, yine çevresindekilerin hayatını hiçe sayarak dikkatsiz ve bencil bir şekilde araç kullanmaya devam edecek.

Kasko firması tarafından zararım karşılandığı için maddi tazminat davası açmam pek mümkün değil diye düşünüyorum. Ama bu adamın zarar görebilmesi için yapabileceğim bir şey var mıdır?

Polisin bana sorduğu sorular doğrultusunda hazırlanan ve imzaladığım ifademde "Aracıma çarparak kazaya neden olan 06 ## #### plakalı marka ve modelini hatırlamadığım üzerinde ########## (burada firma ismi yazıyor) ibareleri yazılı tanker aracının sürücüsünden davacı ve şikayetçiyim. Kesinlikle uzlaşmak istemiyorum" şeklinde bir ibare var. Araçta 4 kişiydik ve hepimizin ifadesinde de bu ibare yer alıyor. İfadelerimizde yer alan bu ibare, tanker sürücüsüne veya sahibine kamu davası açılacağı anlamına mı geliyor?

Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler