Slm
1997 yılından beri kullanılan kredi kartım var. Asgari tutar ödeye ödeye
şu an itibariyle ödeyemeyeceyim bir limite geldi. (Aynı bankanın iki ayrı numaralı iki kredi kartı toplam limit 21300,00 TL) kredi kartının birini banka kendi gönderdi ve sözleşmesi yok. diyerinin sözleşmesi ise eski ve son çıkan kredi kartları yasasına uygun değil. Banka müdürü son görüşmemizde katlanmış şekilde bir şey imzalamamı istedi, açıp baktığımda çok sayfalı bir bankacılık hizmet sözleşmesi olduğunu gördüm. bazı sayfalarıda boştu. ben evde inceleyeyim diyince hemen üzerine örnektir yazdı verdi ve hatalı basım olduğunu söyledi.
hesabımı son olarak internetten kontrol ettiğimde mevcut kredi kartınız yoktur yazıyor bunun yerine kredili mevduat hesabım eksi 30000,00 TL görünüyor.
bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim.
Bankanın takip ettiği yol ne olabilir.
Mart 2009 ayından bu güne kadar kredi kartlarına ödeme yapamadım, ancak aynı bankanın tüketici kredisi taksidi olan 650,00 TL yi düzenli ödemekteyim. Maaşımda da 3 adet icra var.
izlemem gereken usuller nelerdir. Lütfen borcumun oluşumu vs. konularında değilde izlemem gereken usuller hakkında yorum yapınız.Teşekkür ederim.
Borcu bütün olarak kapatma yollarını arayın.Yoksa bu yüksek faizlerle borcunuz katlanır.
Tüm borçunuz için devlet bankasından kredi alıp ,hepsini kapatın.
Kredi kartlarını da çöpe atın.
Bunun başka yolu yok.
Bunun adı sömürüdür.
Sayın 9. köy
maaşımda 3 tane haciz var diyor
kart borcundan dolayı kara listeye alınmıştır bu durumda hangi devlet bankası kredi verecek. Sizde bilirsiniz bankacılar düşene toparlanması için fırsat vermez aksine bi kepce toprak atarlar yani borcu yeni borçla kapatma ihtimali yok gibi.
Ancak bankada bir usülsüzlük var gibi yeni sözleşme imzalatmaya çalışması kartı kapatıp borcu kredili mevduat hesabına çevirmesi bir garip.
Bence uzman bir avukattan profesyonel yardım alarak bu işi bi inceletin
saygılar
Uçucu durumu anladığınız için teşekkürler.
Profesyonel yardım alacak ücreti ödeme gücüm şu anda yok zaten.
Kimisi banka bu kadar beklemezdi, sözleşmeni bulamıyorlardır vs. diyor.
Ne yapacağımı şaşırdım.
İlgilenen herkese teşekkür ederim.
Banka gecikmeli kredi kartının takibe düşmemesi için size kmh hesabı tanımlamış ve borcu buradan ödemiş olabilir. Kredi kartınıza ödeme yapılmış ve borcunuz kredi kartınızdan kmh hesabına aktarılmış yani borcunuzun adı değiştirilmiş olabilir. Bu sayede 3 dönem gecikmiş olan borcunuzun gecikmiş gün sayısını sıfırlamış, zaman kazanmış olursunuz.
Bu borç artık ödemekle bitmez ne yazıkki o faize eski tabirle yürek dayanmaz hoş artık ev eşyasınıda haciz yapmıyorlar yada yapıp yedi emin bırakıyorlar aynı durum benim arkadaşımın başına geldi onada 15 yıl önce aldıgı kart icralık oldu hoş onun kart limiti 37000 tl sözleşme imzalatmak istemişler sözleşme eski yeni diye ayrılmaz ayrılsaydı her yıl sözleşme imzalatırdılar tek nedeni sözlemeyi bulamıyorlardır bulamazlarsa davada açamazlar bundan dolayı sözleşmeyi bulasıya kadar kmhk hesabı tanımlamışlar bence sıkmayın canınızı siz 9000000 1 kişi olmuşsunuz 70 milyona ne kaldıki heralde sonunda devlet ödeyecek bu borçları yada bankalar milyar dolarlık karlarını biraz az açıklayacak bu yıl gibi görünüyorum tabiki kendi fikirlerime göre
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Lakin hukuksal olarak benim yapabileceğim bir şey varmı?
Yoksa bankanın tavrını yada icra tebligatınımı bekliyeyim. Kredi kartlarına 9 aydır ödeme yapamadım.
22000 TL limitli kart borcu KMH hesabında 30000 TL olarak duruyor. 3 aydır
internet şubesinden bakıyorum aylık faiz falan işlemiyor. ATM den yaptığım 20 - 30 TL gibi kısmi ödemelerin bazıları hesaba geçmiş şu anda borç 29930 TL görünüyor.
internet şubesinden finansal durumumu sorgulayınca ekranda bu KMH borcu görünmüyor. kredi kartımı sorgulayıncada sistemde kredi kartınız bulunmamaktadır yazısı çıkıyor. Ne yapmam gerektiğine birtürlü karar veremedim. Moral verici yanıtlar tekrar teşekkür ederim.
Sonunda ilamsız takipte ödeme emri geldi.
tarih 09.02.2010
bu tebligatta herhangi bir ek yok
ne bir sözleşme örneği ne bir evrak vs hiçbirşey yok
sadece borcun sebebinde 03.12.2009 29.128,20 TL 1 adet ASIL ALACAK BANKACILIK HİZMETLERİ SÖZLEŞMESİ/KREDİ KARTI SÖZLEŞMESİ, KREDİ KARTI HESABI,10.08.2009 TARİHLİ İHTARNAME,BANKA KAYITLARI
tüm yazan bu
5 günüm var toplam borç tutarı
29.128,20 TL Asıl alacak
2.150,48 TL İşlemiş faiz
107,52 TL %5,00 BSMV
-------------------
31.386,20 TL Alacağın fazlaya ilişkin haklarımız vs.
Takip çıkışı.....31.386,20 TL
ilk masraf....... 11,33 TL
Vek. ücreti.... 3.652,48 TL
Toplam 35.050,01 TL
yapabileceğim en iyi şey ve en kötü şey ne olabilir?
dediğim gibi 5 günüm var.
sorunumu çözebileceğim görüşlerinize ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim.
Konuyu okuyan çok ama, maalesef yanıt oldukça az.
gelen tebligata yetkisiz yerden icra takibi ile işlemiş, işleyecek faiz oranlarına ve asıl borca itiraz ederek ilgili dosyaya gönderdim.
sonuç henüz gelmedi. bekliyorum.
Konuyu okuyan çok ama, maalesef yanıt oldukça az.
gelen tebligata yetkisiz yerden icra takibi ile işlemiş, işleyecek faiz oranlarına ve asıl borca itiraz ederek ilgili dosyaya gönderdim.
sonuç henüz gelmedi. bekliyorum.
İtirazın neticesinde başlayan takip durur. Bu durumda alacaklı banka vekili ya icra mahkemesinden itirazın kaldırılması,ya da genel mahkemede itirazın reddi davası açacaktır. Ayrıca yetkiye yaptığınız itiraz icra mahkemesince öncelikli olarak incelenecektir. Fakat sözleşmesi olmayan diğer kartınız üzerine lehinize olabilecek şeyler olduğu konusunda ümitvar olmamalısınız. Bilmelisiniz ki sözleşmeler her zaman yazılı olmayabilir. Bahse konu kredi kartınızla yaptığınız harcamaları en iyi siz biliyorsunuz. Keza aynı harcamalar için size her ay detaylı ekstre de gönderiliyordu değil mi? İşte bunlar bile kuvvetle muhtemel,banka ile aranızda bir borç alacak ilişkisinin kanıtı sayılabilir.
Özel bankaya olan kredi kartı borcu,Bu banka batıp devletin eline geçtiğinde ne olur,kredi kartında zaman aşımı varmıdır.Kredi kartı borcu bir zaman...
Yazan: serodero Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Davanın yenilenmesi
13-12-2025, 14:11:12 in Borçlar Hukuku