Merhaba forum yöneticileri ve üye arkadaşlar.Ben sosyal bilgiler öretmeni 2 yıllık tecilimi bitirmiş bakaya asker adayıyım. Bilerek ve isteyerek bakaya kalmadığımı öncelikle belirtmek isterim. Konu açmadan önce benzeri yazılara,konulara baktım ve şimdi farklı olan sorumu soruyorum.

2001 senesinde ilk defa manik depresif( bipolar 1) teşhişiyle 19 yaşımda hastalıkla tanıştım sonrasında güç bela kazandığım eğitim fakültesinden hastalığımın tekrarlarına rağmen mezun oldum.Şu an çalışmıyorum.Rahatsızlık peşimi bırakmadı.Herşeyden ve herkesten çok asker olmayı isterken devamlı ilaç kullanıyor olmak ve rahatsız olma gerçeğiyle 2 sene tecil hakkımı kullandım.Askeri hastaneye sevkimi istediğimden silüsümü tarihinde değil de celb tarihinde şubeye gittim bu nedenle bakayayım.

Rahatsızlığımın boyutu devamlı ilaç kullanmayı ve uyku düzeni gibi gereksinimleri istiyor.Yattığım hastaneden epikirizimi (hastanede yattığım zamanları içeren hastalık tanısı belgesini) aslı onayıyla aldım. Ama gelgelelim 2005 den beri hasta olduğum zamanlarda hastaneye gitmedim kendim ilaç kullandım.Hastalığım her sene tekrarlıyor 6-7 ay kutuplar gibi gün yüzü görüyorum.Ağır Depresyonda oluyorum Doktorlarla bire bir görüşemediğimden hastane kayıtlarımda bahsettiğim tarihten itiberen yok fakat ilaç raporum var 2009 da biten bunun dışında tıbbi anlamda ömürlük bir rahatsızlık her an kendini gösteren,ilaç raporum ve epikirizim var buraya kadar olayı izah etmeye çalıştım sormak istediğim

En önemlisi de 2. kere Bakaya kalmış oluyorum ilki tecil belgemi Şubem işleme koymadığından geçen sene bakaya kalıp mahkemede delilimi gösterip karar olarak da ceza almadım.

Şimdiki bakaya kalma nedenimde Askeri hastaneye sevk edilme isteği nedenile celb tarihinde şubeye gitmem sevkten bakaya kalmış olmam

1- Askerden muaf olabilirmiyim?
2- Bakaya kaldığım için nisan döneminde askere gidebileceğim söylendi Askeriyedeki memurlar tarafından mazeret belirtmem istendi ve onu bulamadım. hukuksal yaptırımı ne olur?

Kararsızlık ve şüphe altındayım şubeye gitmeden önce sizlerin görüşünüzü almak istedim.

Cevap yazarsanız çok memnun olur teşekkür ederim