iyi günler sayın hukukçular eşimle 7 ay önce evlendik,şu an şiddetli geçimsizlikten dolayı boşanma davası açmak istiyorum farklı kültürlerden oldugumuz için eşimin psikolojik sorunlarından işten eve geldiğimde her aksam kavga ediyoruz,3 ay önce ailesine durumumuzu anlattık eşim bana verdigi sözleri tutmuyor ailesine ve bana sürekli yalan söylüyordu dahası ev içinde olan sorunlarımızı her yaşadıgımızı herkese hatta benim iş arkadaşlarıma bile anlatıyordu ve en önemlisi de onda olan bi rahatsızlıktan dolayı %90 çocugumuz olamayacagını en son kavgamızda söyledi ben yine iyi niyetle kararımı ailesine anlattım ama ne de olsa kendi kızlarıydı haksız oldugunu kabul edemiyorlardı ve yine denememizi söylüyordu bende 3 ay önce sizin yanınızda verdiği sözleri tutmadıgını söyledim ve boşanma davası açacagım benim eşimden istediklerim ise çok zor şeyler degildi sadece dürüst olması yalan söylememesi ve sigarayı bırakmasını istiyordum eşime hiç bi şekilde şiddet uygulamadım aksine eşim sürekli eşim kırıp döküyordu evde ne bulursa kırıyordu bende sessiz kalmayı tercih edip çözümü hukukta aramaya karar verdim eşim ise sadece benim ilgisizliğimden yakınıyordu.
1-eşimin özel hayatımızı başkalarına anlattıgı
2-çocuk olmayacagını bildigi halde bana söylememesi
3-yalan söylemesi ve sürekli kırıp dökmesi
4-ara ara evden kaçtıgını
yukarıdaki hususlar boşanma için yeterli midir?yukarıdaki hususları ispatladıgımda boşanma lehime sonuçlanır mı ve nafaka ödermiyim(eşim çalışmıyor)?şu an ben evden ayrıldım arkadaşımda kalıyorum eşim evden çıkmamakta ısrar ediyor ve boşanmak istemiyor evin kirasını ödemek zorundamıyım ? düğünde benim ailemin taktıgı altınları harcadım bunda bi hak iddaa edebilir mi?