+ Konuyu Yanıtla
1 den 9´e kadar toplam 9 ileti bulundu.

Konu: Kişisel Temas sorunu

Kişisel Temas sorunu Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    ankara
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Kişisel Temas sorunu

Kişisel temas ile ilgili bir kaç sorum/sorunum var, fikirlerinizi alabilirsem çok sevineceğim;

Karar ile verilen görüşme süremiz 1. ve 3. cumartesi, saat 09:00'dan pazar akşam 17:00'ye kadar.

1- İşlerim yoğun olduğu zamanlarda annesine haber vererek (en az bir gün öncesinden) cumartesi akşam 18:00'de alacağım diye mesaj atıyorum. Annesi ise bunun kanunsal olmadığını sabah 09:00'da gelmezsem çocukları alamayacağımı söylüyor. Doğru mu? (Evde beni bekleyin demiyorum, nerdeler ise oraya ben gidiyorum)

2-Annesi yarım saat öncesinde haber verip çocukları getirme akşam işim var diyor. Benim de işim olduğu bir zamana denk geldiğinde problem oluyor. Bunu benim programımı bozmak için sık sık yapıyor. Ne gibi bir yaptırımı vardır?

3-Ben oğluma cep telefonu almıştım. Ancak kaybetti. Annesi kararda yazmasına rağmen iletişim telefonu olarak kendi cep telefonunu veriyor ve arada beni arayıp, (ben oğlum arıyor sanarken) hakaret ediyor. Bir yaptırımı var mıdır?
    Saygılarımla.

Hukuki NET Güncel Haber

Kişisel Temas sorunu konulu yargıtay kararı ara
    Kişisel Temas sorunu konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    TÜRKİYE
    İletiler
    474
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Kişisel Temas sorunu

Alıntı callistor rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Kişisel temas ile ilgili bir kaç sorum/sorunum var, fikirlerinizi alabilirsem çok sevineceğim;

Karar ile verilen görüşme süremiz 1. ve 3. cumartesi, saat 09:00'dan pazar akşam 17:00'ye kadar.

1- İşlerim yoğun olduğu zamanlarda annesine haber vererek (en az bir gün öncesinden) cumartesi akşam 18:00'de alacağım diye mesaj atıyorum. Annesi ise bunun kanunsal olmadığını sabah 09:00'da gelmezsem çocukları alamayacağımı söylüyor. Doğru mu? (Evde beni bekleyin demiyorum, nerdeler ise oraya ben gidiyorum)

2-Annesi yarım saat öncesinde haber verip çocukları getirme akşam işim var diyor. Benim de işim olduğu bir zamana denk geldiğinde problem oluyor. Bunu benim programımı bozmak için sık sık yapıyor. Ne gibi bir yaptırımı vardır?

3-Ben oğluma cep telefonu almıştım. Ancak kaybetti. Annesi kararda yazmasına rağmen iletişim telefonu olarak kendi cep telefonunu veriyor ve arada beni arayıp, (ben oğlum arıyor sanarken) hakaret ediyor. Bir yaptırımı var mıdır?
    Saygılarımla.
    Süre boşanma davanızın gerekçeli hükmünde yazılan süreler maalesef...
    Ama süreye uymak koşuluyla çocuklarınızı görmek isterseniz ve göremezseniz tabi ki yaptırımları var.
    1-İcra kanalıyla çocuklarınız ile kişisel ilişkilerinizi düzenlemek yoluna gitmeniz,
    2-Çocukların bulunduğu semt karakol'una giderek -yasal görüşme süreleri içerisinde- eğer çocuklarınızla görüşme olanağınız kısıtlanıyorsa; bu duruma dair zapıt tutturmanız..
    Bu konular çok ayrıntılı ve teknik konular..En iyi çözüm avukatınızdan profesyonel yardım almanız.

Nerede
    ankara
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Cevabınız için teşekkürler.
    Bir süredir bu sıkıntı olmuyordu, bende foruma giremedim, ama şimdi yeniden cereyan etti.
    benim net olarak öğrenmek istediğim;
    cmts 9 ile pazar 17 arasında herhangi bir saatte (karşı tarafa yeterli zaman öncesinden haber vererek) alabilir miyim?

örnek verdiğim gibi cmtsi fazla mesaim çıkıyor arada ama her zaman değil. böyle olunca cmtsi sabah 9da alamıyorum, 18'de almak istiyorum.
    mesela bu cumartesi de istanbula'a iş toplantısına gideceğim ve gece geç saatte geleceğim. bu yüzden pazar sabahı alıp 17'de bırakmak istiyorum. bu olamaz mı?
    bazen çocuklar uyanamıyor cmtsi sabah 9 da o zaman kendisi uyanamadılar biraz geç gel diyor mesela.
    belki bende uyanamayacağım aksilik, saat 9 da alamadımda 11'de almak istedim, haksız duruma mı düşerim?

İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Cumartesi günü mesainiz olduğunda sizin yerinize ablanız,abiniz,dayınız, amcanız,anneniz gibi yakın akrabalarınızın almaya gitmesinde sakınca var mı? Eğer yoksa onlar alıp mesainiz bitince çocuklarınızla görüşebilirsiniz diye düşünüyorum.

Bunun dışında verdiğiniz örnekler aslında olabilecek şeyler. Bir tanıdığım aynı sizin verdiğiniz örneklerle çocuklarını alabiliyor. İşi çıkınca o hafta alamayıp, sonraki hafta alabiliyor. Ya da geç alması gerektiği durumlar olabiliyor. Ya çocukların bir aktivitesi oluyor, ya babanın bir işi oluyor, geç alıyor. Ya da pazar alıyor. Ama bu düzene sokması pek de kolay olmadı onu söyleyeyim. Hatta zamanında bile alamadığı oldu başlarda. Bu konuda ne yaptı derseniz, avukatını devreye soktu, eşinin yakın çevresine ve herkese yaşadığı sorunları sürekli söyleyip bir nevi toplumsal baskı yarattı. Ve akabinde de birkaç yıl içinde düzene girdi diyebiliriz. Öyle bir çırpıda olmadı açıkçası.

Önemli olan çocuklara bu sorunları yansıtmamak.

Nerede
    ankara
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Olabilir aslında annem ve babam alabilir. Ancak merak ettiğim, bu bir mecburiyetmidir? CMt sabah 9 yazıyor diye illa 9'da alınması zorunlumudur? Sonuçta iki taraf ve akrabalar da birbirleri ile konuşmuyor, karşı taraf ne yazıkki pek insancıl davranmıyor. Bir sıkıntı çıkartıp annemin ve babamında morallerini bozsun istemiyorum. Çıkartır biliyorum. Annem bir süredir psikolojik tedavi görüyor, bu sebepten, ve çocuklarımın annesi bunu öne sürerek (dava zamanında) çocukları annemin yanına götürmesin diye karar aldırmaya çalışmıştı. Oysa annemin hiçbir ters hareketi dahi olmadı, ki ben artık bazı zamanlarda anne boşandık diye çocukları şımartma demek zorunda kalıyorum.
    Öte yandan, annem babam olmasaydı ne olacaktı? Birde karşı tarafla ve akrabaları ile hiç konuşmuyorum.
    Bugün yine gittim, kapı açılmadı, telefon açılmadı. Karakola gittim, biz bakamayız dediler, adliyeye gittim, icraya geleceksin yarın dediler, 400-500 kusur para ödenecekmiş. Sonunda nöbetçi savcıyı yakaladım, bunu özellikle bana para ödetmek için yapıyor diyorum, yapacak birşey olmadığını söylüyor. ancak icradan sonra çocuklar ile temas kurulunca, bunun keyfi olarak engellendiği ile ilgili delil olacak o zaman paranı geri almak için, daha doğrusu karşı taraftan almak için dava açabilirsin diyor.
    Böyle bir dava açılabilir mi? Keyfi olarak çocukların bana gösterilmemesinin delilleri ne olabilir?
    Çocuklarımın annesi aşırı derecede hasta bir insandır. Psikolojisi sağlam değildir. Kendini herşeyin üzerinde tutar ve herkese karışır, son kararları hep kendi vermek ister.
    Nitekim yine son kararı kendi verdi. Elimde mahkeme kararı olmasına rağmen, yine çocuklarımı göremedim. Kanunu dahi dinlemedi ki kendisi devlet memurudur.
    Ne yapmalı bilmiyorum.

İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Eski eşiniz demek devlet memuru. Bu işte iyi haber. Çünkü eğer eski eşiniz çocuklarınızı görmek için icra çıkartırsanız ve icra ile yine vermezse çocukları, eski eşinize icra ceza mahkemesine ceza davası açabiliyorsunuz elinizdeki tutanakla. Hapis kararı ile karşı karşıya kalır.

Boşanmış olduğunuz için evet icra masraflarını kendisinden tahsil edebilirsiniz. Avukat tutun. Avukatınız gerekeni halleder. Bir de avukatlık masraflarını da öder. Tabi yasal kısmını. Hem icra masrafları hem avukatlık ücreti eski eşinizin belini baya büker. Sonuçta memur. Ve ayrıca hapis yatması memurluğu için sıkıntı oluşturur. Bilmem anlatabildim mi?

Ayrıca velayetin kötü niyetle kullanılması sebebi ile de velayetlerini talep ederek velayet davası açabilirsiniz.

Sonra eski eşiniz bir bakacak ki, maddi açıdan belini büküyor bu durum, size diyecek icra ile değil, kendi isteğimle vereyim diyecektir. Yani aba altından sopayı yasal olarak göstermek lazım.

Keyfi olarak size çocukların gösterilmemesinin en büyük delili, icra memurları ile birlikte gittiğinizde alamadığınıza dair tutacakları tutanaktır. Bu tutanak işte delildir.

Hemen bir avukatla görüşün. Gerekeni yapın derim.
    Konu denizblk tarafından (16-01-2011 Saat 17:03:47 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    ankara
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ama durum şöyle gelişecek gibi; ben cumartesi işim dolayısı ile alamayacağım. Pazar veya cumartesi akşam almak isteyeceğim. Bu durumda örneğin cumartesi akşam 18:00'de almak için icraya başvurabilir miyim? Yoksa sadece ve sadece cumartesi 09:00 da mı almak zorundayım ve icrayıda bu zaman haricinde, görüş zamanı içerisinde başka bir zamanda getirtebilir miyim?

İkinci sorumsa; İcra ile geldiğimde; 'zaten bir sıkıntı yok ki, kendi kendine tutmuş icraya vermiş' deyip, çocukları teslim ederse, bu keyfiyeti nasıl belgelendirebilir ve gerek icranini gerekse avukatın yasal masrafını alabilirim?

zaten kendisinin sıkıntısı paradır. Çocuklar vb umru değildir. Derdi haftasonu kendine uygun planlar yapabilmek, ancak bunu yaparken benim cmtsi 09:00'de orada olacağımdan emin olabilmek ve bu şekilde olmasını sağlamak ve zorlamaktır. Ha avukatından aldığı bilgi de: boşver birşey yapamaz, icraya verir en fazla, o zamanda çocukları teslim edersin, ödediği para ile kalır.
    icra ile gelince verecek çocukları...

İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Hayır, cumartesi akşam 18.00'de icra dairesine gidip başvuramazsınız.

Diyelim ki önümüzdeki hafta sonu çocukları almanız gerekiyor. Ve cumartesi günü gittiniz. Eski eşiniz bir şekilde vermedi çocukları. Yapacağınız şey şu: Hemen akabindeki pazartesi günü mesai saatlerinde icra dairesine gideceksiniz. Giderken de elinize çocuklarınızla şahsi münasebet tesisi konusundaki karar ilamını da alacaksınız. İcra dairesindeki memurlara çocuklarınızı düzenli olarak görememeniz sebebi ile icra çıkartmak istediğinizi söyleyeceksiniz. Onlar sizi orada yönlendirirler.

Bundan sonraki gittiğiniz zamanlarda icra ile gitmenize rağmen çocuklarınızı alamadığınızda memurların tutanak tutmalarını muhakkak söyleyin. Ve bu tutanakla da icra ceza mahkemesine eşinize ceza davası açabilirsiniz. Hatta velayetin kötüye kullanılması sebebi ile velayetin değiştirilmesi talebi ile veyalet davası da açabilirsiniz. Ayrıca icra masraflarını da kendisinden talep etme hakkınız var.

Hatta icra ceza mahkemesine açtığınız ceza davasında hakime şunları muhakkak ifade edin. Çocuklarınızı icrasız görmek istediğinizi, bunu çocuklarınızın psikolojisinin bozulmaması için istediğinizi özellikle belirtip, bu konuda eski eşinizin tutumunu değiştirmesi konusunda iyi niyet gösterirseniz sizin yararınıza olacaktır.
    Konu denizblk tarafından (05-02-2011 Saat 21:53:04 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    ankara
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bu durumda Cumartesi saat 9'da almak zorundayım sonucu çıkmıyor mu? Uyanamadım saat 10'da geleyim olamıyor yani. Cumartesi günü 9 haricinde başka bir zaman hiçbir şekilde alamam çocukları öyle mi? Yada senelik tatilleri olduğu zaman 20 günlük görüş sürem var; muhakkak bu sürenin başında almalıyım, ikinci gün alma hakkım olmuyor mu? Bu bana garip geliyor. Benim anladığım görüş zamanlarımın içerisinde herhangi bir zaman çocukların bende olduğu zamandır. Bu süre içerisinde nerdeler ise gidip almak koşulu ile görüşün sağlanması gerekmez mi?

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar: