Çok değerli hukuksever dostlar. Benim sorunum şu. Ben devlet memuru olarak bir kamu kuruluşunda görev yapmaktayım. Maaşımda şu an haciz var ve 1/4 ü kesiliyor. Ayrıca sırada 4-5 tane daha icra var. Ancak bana en son gelen banka icrasında bankanın avukatı ve icra müdürü çalıştığım kuruma gelerek bir not bırakmışlar. Notu aynen aktarıyorum.
Yukarıda kayıt edilen borcunuzdan dolayı adresinize hacize gelinmiş, kapınız kapalı olduğundan bu not ihtaratı düzenlenerek bırakılmıştır. Hciz tarihnden itibaren 2 gün ierisinde bu belgeyle birlikte size tanınan süre sonuna kadar Müdürlüğümüze gelerek borcunuzu ödemeniz, aksi taktirde kapınız çilingir marifetiyle açılarak taşınır mallarınız bir yediemine teslim edilmek suretiyle muhafaza altına alınacağı İHTAREN tebliğ olunur.
Şimdi şu anda zaten maaşımda icra var. Bu bankanın avukatı sıra filan beklemeden evime hacze gelebilir mi?
Ayrıca evime gelindiğinden bahsediliyor ama eve gelen giden yok. Çünkü eşim evde idi. Gelselerdi kapıyı çalmaları gerekirdi. Ayrıca şu anda bahsedilen borcu ödememe imkan yok. Bunun sebebini de yazayım. Çünkü bu da ikinci bur sorunum.
Maaşımın 1/4 i kesilmektedir. Maaşımı aldığım bankada kredim bulunması sebebiyle bu banka maaşımdan kredi taksitini otomatik olarak kesmektedir(benim böyle bir talebim bulunmamaktadır) Bankanın maaşımdan otomatik kesinti yapması mümkün müdür?
Bu sebeple yukarıda evime hacze gelindiği iddia edilen borcu taksitlendirme yapabilir miyim?
Ancak maaşımı aldığım bankaya kesilen taksiti kendilerine verebileceğimden hacze gelen bankanın avukatı bu kesitiyi kendi bankası için alabilir mi?
Yoksa maaşımdan bana kalan sadece 200 TL gibi bir para. Evimdeki eşyayı da toplasanız 2000 TL gibi bir para yapar. Bunu da zaten yediemine aldıklarında fiyatı 200 TL ya eder ya etmez. Bu da hacze gelen bankanın borcunu ödeyebilecek bir para değildir. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Sayın Hocam öncelikle maaşınızda var olan icra borcundan dolayı sıraya girmiş 2.3. vb alacaklı sırayı beklemeden eve hacze geleinebilir Bu hayet doğal bir durumdur. Siz söz konusu borcunuzu taksitlendirebilirsiniz Bu taksitin bazen 18 aya kadar çıktığı da tecrübeyle sabittir. Yok ben hiçbir şekilde ödeyemem maaşımla zor geçiniyorum diyorsanız eşyalarınızı gözden çıkarmalısınız
Sayın Hocam öncelikle maaşınızda var olan icra borcundan dolayı sıraya girmiş 2.3. vb alacaklı sırayı beklemeden eve hacze geleinebilir Bu hayet doğal bir durumdur. Siz söz konusu borcunuzu taksitlendirebilirsiniz Bu taksitin bazen 18 aya kadar çıktığı da tecrübeyle sabittir. Yok ben hiçbir şekilde ödeyemem maaşımla zor geçiniyorum diyorsanız eşyalarınızı gözden çıkarmalısınız
Eşyaları gözden çıkarabilirim belki ama dediğim gibi eşyaların borcu karşılayacağını zannetmiyorum. Bu durumda ne yapacağım? Eve herhangi yeni bir şey almaya kalksam yarın icracılar gelebilir korkusuyla mı yaşayacağım.
Eşyaları gözden çıkarabilirim belki ama dediğim gibi eşyaların borcu karşılayacağını zannetmiyorum. Bu durumda ne yapacağım? Eve herhangi yeni bir şey almaya kalksam yarın icracılar gelebilir korkusuyla mı yaşayacağım.
Eşyalar borcu karşılasın karşılamasın bu durum haciz için engel değildir. Eşyalarınız yazılır belki de yeddiemin olarak size bıraklılır siz bu durumda eşyalarınızı korumak zorundasınız bir süre geçer yine de borç ödenmezse eşyalarınız alınabilir yani eşyalarım borcu karşılamıyor haciz yapmayın diyemezsiniz. borç bitmediği sürece her zaman haciz korkusu olacaktır. Eğer olur da eşyalarınız alınırsa artık yeni eşya değil de ikinci el almalısınız ki bir daha gelindiğinde sıkıntı yaşamayasınız. Yanlış anlamayınız be sizi zor durumda bırakacaka herhangi bir olumsuz şey söylemek istemem ama durum bu hocam borç ne kadar çok mu?
Eşyalar borcu karşılasın karşılamasın bu durum haciz için engel değildir. Eşyalarınız yazılır belki de yeddiemin olarak size bıraklılır siz bu durumda eşyalarınızı korumak zorundasınız bir süre geçer yine de borç ödenmezse eşyalarınız alınabilir yani eşyalarım borcu karşılamıyor haciz yapmayın diyemezsiniz. borç bitmediği sürece her zaman haciz korkusu olacaktır. Eğer olur da eşyalarınız alınırsa artık yeni eşya değil de ikinci el almalısınız ki bir daha gelindiğinde sıkıntı yaşamayasınız. Yanlış anlamayınız be sizi zor durumda bırakacaka herhangi bir olumsuz şey söylemek istemem ama durum bu hocam borç ne kadar çok mu?
8000 civarı. Yenieşyadan bahsederken tabii ki de ikinci el alabilirim tabi alabilirsem. Şöyle bir durum var. Dediğim gibi benim maaşımı almakta olduğum bankaya 11 ay borcum kaldı. Eve haciz gelen bankanın avukatı ile görüşeceğim. 11 ay sonunda taksite bağlayabilir miyiz? Bu süre zarfında eşyalarım dediğiniz gibi yeddiemin olarak bana bırakılabilir mi? Sizce avukat bu konuda ne düşünebilir? Yok ben bunun evine gideyip hemen icraya başlayayım mı der? Yoksa bana fırsat verebilir mi? Ayrıca dediğim gibi evime geldiklerinden bahsediyorlar ama eve gelen filan yok.
Öncelikle geçmiş olsun,halinize şükredin benim başımdan iflas geçti 230 bin tl 8 adet bankaya borcum var ilçeden ile taşınacam taşınamıyorum iş buluyorum çalışamıyorum çok dardayım neyse fazla sıkmayım sizi sıra beklemeden eve diger bankalar gelir sizi sıkıştırarak alacaklarını beklemeden almaya çlışırlar siz evdeki eşyalar borcu karşılamaz demişsinizde onlar sizi piskolojik olarak yıpratmayı alacaklarınıda bir an önce almak için bunu yaparlar.ha unutmadan bir arkadaşımın şu anda maaşının 4\3 kesiliyor olurmu oluyor
evkura borc odenmezse ne zaman avukatlik olur 2015
,
maasimda icra var eve icra gelirmi site:www.hukuki.net
,
banka hacze gelebilir mi,
Ev haczi smsle olurmu,
maasa haciz konuldugunda eve hacze gelebilirler mi,
maasa icra gelmeden haciz,
haciz icin eve gelen avukata ,
evkur taksit odenmezse ne olur,
eve hacze gelinirmi,
maasa haciz de ne yapilanaz,
maasa haciz ve ev esyasi haczi olur mu,
su birligi 200 tl yi icraya verebilirmi,
evkur icrada neolur,
Avukat ev haczine formul buluyormu ,
maasimda icra varken baska icra ev haczine gelebilirmi,
evkur borcum odenmezse cezasi ne olur 2015,
icra geldikten sonra kac gun icinde icracilar eve gelir,
maaşta icra varken eve gelebilirmi,
avukatlar eve hacze gelebilir mi,
maasa haciz sirasi beklerken eve icra gele bilirmi,
icra varken bidaha icra gelebilirmi,
avukat hacze gelebilirmi,
eve kaç kere hacze gelebilir,
mesajla hacize gelinecektir,
turkasset
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku