Merhabalar.bir internet sitesindeki ilanda bulunan cihaz için yine ilanda belirtilen telefon numarasına mesaj atarak iletişime geçtim.Anlaşmamızı mesajla gerçekleştirdik ve şahsın hesabına 600TL yatırdım.Mütakip dört gün içinde kargom gelmedi.arkadaş daha sonra cihazları satmaktan vazgeçtiğini ve paramı geri yatıracağını belirtti.Fakat paranın yarısını yatırdı.Yaklaşık otuz gündürde arkadaşa ulaşamıyorum.Elimde ilk ödenen 600TL'nin ve geri hesabıma yatırılan 300TL'nin dekontları mevcut.Sonradan öğrendiğim bilgiye göre anlaştığım kişinin telefon numarası ve hesap numarası o kişinin abisine ait.TC kimlik numarası ve adres bilgileri mevcut.Bu kişi hakkında ne gibi işlemler yaptırabilirim.
Konu hakkında bir Avukat arkadaşla görüştüm.Bu konuda ancak icra yoluyla ikametinde sebebsiz zenginleşme davası açabileceğimi,şahsın ikametininde başka bir ilde olduğu için takibininin zor olacağından dolayı ancak o ilde açmam gerektiğini açıkladı.Bu konu hakkında başka yapabileceğim bir şey varmı.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.Ben Adana'da ikamet ediyorum ilgili kişide İzmirde ikamet ediyor.