Merhabalar.

2008 Şubat ayında iflas ettim. Şirkette hissem yok ama dışarıdan müdürdüm. Hatır çeki verdiğim bir dostuum iflas edince bende 1 gecede mahfolduğumu anladım ve hani derlerya ceketini alıp çıkmak diye. Birkuruş parasız sabahı Şehrimi 1 ay içindede ülkeyi terlettim. Şirketimin üzerinde 4 tane araç vardı.Malları demirbaşları dahil herşeyi bıraktım gittim. İcra işlemini yapan gelmiş almış şirketteki tüm demirbaşları. Araçlarıda kredili olanları bankalar gerisinide diğer kişiler. Neyse;
Şimdi şirket yetkilisi olduğum için hakkımda İcra Ceza mahkemelerinden bir sürü dava açılmış.

Ticaret usulüne aykırı terketmek
Sermaye şirketlerinin iflasını istemek zorunda olmaları
Tic. İşl. yöneticinin alacaklıyı kasten zarar uğratması gibi davalar açılmış. ben yurdışında olduğum için bunların hiçbirisi ile ilgilenemedim. Uyapdan gördüğüm kadarıyla davalarım devam ediyor.

Şimdi sayın hukukcular; bu tür davalarda ceza durumu nedir acaba? . ben mal kaçırmadım. Ama iflasımıda istemedim. şimdi gidip iflasımı istesem davalar dururmu veya iptal olurmu .? Bir avukat tutabilecek durumda değilim. Ne önerirsiniz .?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.