Kısaca size başıma gelen olaydan bahsetmek istiyorum.
Eşimin bir iş seyahati dönüşünde gece cep telefonununun klasörler kısmında bazı smsler gördüm.
Bu smsler ingilizce ve yabancı bir kişiye yazılmış ve o kişi tarafından cevaplanmış smslerdi. Bu karşılıklı smslerin içerisinde açıkca "I love you sevgilim" gibi ifadeler yer almaktaydı. Ben bunun üzerine eşime ayrılmak istediğim için ailesinin evine gitmesini söyledim ve gitti. 1,5 ay boyunca biz eşimle görüştük, 1 hafta da birlikte kalmayı denedik ancak olmadı ve durumu kabullenemedim.
Bu süreç sonucunda boşanma kararını verdik ancak eşimin anlaşma konusunda bazı zorluklar çıkaracağını öngörüyorum.
Bu ön bilgi sonrasında;
- Eşimin cep telefonu o tarihten itibaren benim elimde ve smsler duruyor. Bunlar dedlil olarak kullnılabilir mi?
-Hakimler smslerin tüm metnini gsm şirketinden isteyebilir mi?
-Ben eşimin cep telefonunu delil olarak elimde tutuyorum, bu beni şuçlu konumuna düşürür mü?
- Mal paylaşımı konusunda tüm biriktirdiğimiz paralar onun hesabında ve vermek istemiyor. Düğünde takılan altınlar da abisinin kasasında ancak kayıt altına almamıştık. Bunun la ilgili eşimin bana yolladığı bir email var bu email de tüm altınların sayılarını yazmış ve abisinde olduğunu belirtmiş. Geçerli bir delil midir?
Kısaca size başıma gelen olaydan bahsetmek istiyorum.
Eşimin bir iş seyahati dönüşünde gece cep telefonununun klasörler kısmında bazı smsler gördüm.
Bu smsler ingilizce ve yabancı bir kişiye yazılmış ve o kişi tarafından cevaplanmış smslerdi. Bu karşılıklı smslerin içerisinde açıkca "I love you sevgilim" gibi ifadeler yer almaktaydı. Ben bunun üzerine eşime ayrılmak istediğim için ailesinin evine gitmesini söyledim ve gitti. 1,5 ay boyunca biz eşimle görüştük, 1 hafta da birlikte kalmayı denedik ancak olmadı ve durumu kabullenemedim.
Bu süreç sonucunda boşanma kararını verdik ancak eşimin anlaşma konusunda bazı zorluklar çıkaracağını öngörüyorum.
Bu ön bilgi sonrasında;
- Eşimin cep telefonu o tarihten itibaren benim elimde ve smsler duruyor. Bunlar dedlil olarak kullnılabilir mi?
-Hakimler smslerin tüm metnini gsm şirketinden isteyebilir mi?
-Ben eşimin cep telefonunu delil olarak elimde tutuyorum, bu beni şuçlu konumuna düşürür mü?
- Mal paylaşımı konusunda tüm biriktirdiğimiz paralar onun hesabında ve vermek istemiyor. Düğünde takılan altınlar da abisinin kasasında ancak kayıt altına almamıştık. Bunun la ilgili eşimin bana yolladığı bir email var bu email de tüm altınların sayılarını yazmış ve abisinde olduğunu belirtmiş. Geçerli bir delil midir?
İvedi cevaplarınız için teşekkürler.
Erkekmi bayanmısınız belirtmemişsiniz..(takılar için önemli)
Elinizde bulunan her türlü delil bilgi ve belge ile tanıkları kullanabilirsiniz. Aile içi kişiler bile tanıklık yapabilirler.
Sms ler telefon kayıtları görüşmeler ses görüntü fotoğraf günlük e-mailler hepsi delildir. Ancak doğru sunacaksınız. Dijital ortamda yani elektronik olarak sunun. Sonradan değiştirilmediğinden hakimde emin olmalı. gerekirse bilirkişi tarafından incelenmesini isteyebilirsiniz.
Telefonu almışsınız, konuya dair eşinizin bir şikayeti yoksa sorun olmaz, özel hayata ilişkin delilleri ancak bu şekilde elde edebilirsiniz..
Gsm şrketi sms lerin detaylı dökümünü vermez.. ancak şüphelendiğiniz tarih aralığındaki telefon ve sms trafiği bilgilerini isteyin. Çok sayıdaki görüşme ve sms kaydı kanaatın oluşmasında etkendir.
Düğünde takılan takılar, kadına takılanlar kadına, erkeğe takılanlar erkeğe hediye sayılır. Bankada bulunan paralara dair tedbir isteyip banka hesabını bloke ettirmek için mahkemeden talepte bulunabilirsiniz. Ama mallar ve paylaşımı ayrı bir dava konusudur.
Geçmiş olsun..
Sms leri şirket veremez çünkü smsler kaydedilmiyor saat ve tarih olarak verebilirler...yani eşinizin telefonuna gelen tarihler...ki direk istemeyin tarihleride itiraz edilirse gsm şirketinden istenecek şeklinde ibraz edin...Bir ikinciside eşiniz şunu söyleyebilir bu smsleri benim telefonuma o göndertti diyebilir..ve eşininizin telefonundan o numaraya giden sms dökümleride önemli...Altınlar ne olursa olsun eşiniz haksız bile olsa kadında kalır am ortak biriken para ikinizindir ikinize aitttir o para paylaştırılır.Email geçerli değildir onun adına sizde yazmış olabilirsiniz diye düşünülür..ama emailller geçerli olamaz sizde yazmışssınız diye düşünülebilir fakatboşanmalarda karar daha çok hakimlerin insiyatifinde oldugundan bu email hakimin düşüncelerini değiştirebilir...ha emailin gönderildiği bilgisayar eşinizin yasadıgı evde ise ve ip adresi bulunursa onun tarafından gönderildiğide ispatlanır..yani aceleniz yoksa eger iddalarınızın peşinden gidin amaacele ediyorsanız bu süreç çok uzun zaman alır.....
Öncelikle smsler yurtdışında yollandığı için kesinlikle öyle bir ihtimal yok, zira elimde eşimin bana yazdığı sms ve emaillerde bu smsleri kendisinin yolladığını itiraf ediyor.
Bunun dışında altınların bölüşümü biz 1.5 yıldır evli olduğumuz için tamamen ikiye bölünecek ve eşimin bana attığı bir emailde altınların sayısı ve miktarı kendi tarafından belirtilmiş.
Öncelikle smsler yurtdışında yollandığı için kesinlikle öyle bir ihtimal yok, zira elimde eşimin bana yazdığı sms ve emaillerde bu smsleri kendisinin yolladığını itiraf ediyor.
Bunun dışında altınların bölüşümü biz 1.5 yıldır evli olduğumuz için tamamen ikiye bölünecek ve eşimin bana attığı bir emailde altınların sayısı ve miktarı kendi tarafından belirtilmiş.
Yorumunuz için teşekkürler.
Öncelikle geçmiş olsun.
Bir erkeğin aldatılması hakikaten zor bir durum.
Ama elinizde deliller mevcut. Kendinize bir avukat tutmanızı öneriyorum. Ayrıca şunu da öneriyorum. Eşinizle bir sebeple tekrar konuşun ve o konuşmayı ses kaydın alın derim. Görüntülü ses kaydı alabiliyorsanız o daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu kaydı almanızı istememdeki sebep, eşinizin mahkeme aşamasında herşeyi inkar etmesine karşılık olarak kullanmanız için. Hatta elinizdeki bu mesajları gören ortak bir arkadaşınız da eşinizle bu durumu konuşmaya gidip onun yani eşinizin ağzından bu aldatma konusu ile alakalı duysun da derim. Mahkemeye şahit çıkartmış olursunuz bu aldatma konusunda.
Kadına takılmış takılar kanunen kadına aittir. Ama eşinizle bu konuda anlaşıyorsanız yarı yarıya ayırmak konusunda orası ayrı bir durum.
Ancak eşinizin sizi aldatması sebebi ile siz eşinize manevi tazminat istemli boşanma davası açabilirsiniz.
Eşimin ceptelefonu bende şuan. Ben o an kızgınlıkla aldım ve geri vermiyorum. O da attığı mesajları tam hatırlayamadığı için farklı hikayeler ile gelip durumu inkar etmeye çalışıyor. İnanın ki mesajlar o kadar net olmasa asla eşime yakıştırmazdım ama neyse...
Eşim kabullenmediği için bir görüntü kaydı vs. zaten işime yaramayacaktır.
Benim aklıma takılan bir başka soruda telefonunun bende olması çok büyük bir sıkıntımıdır ki?
Zaten ben hep anlaşmayı istiyordum. Ancak şuan eğer bana hak ettiğimi düşündüğüm meblaları vermezse dediğiniz gibi bir manevi tazminat davası açacağım ve kesinlikle anlaşmaya yanaşmayacağım. Kendisi zaten kariyerli biri gerekiyorsa yıllarca bunu çeksin ki benim gözyaşlarım karşılığını bulsun.
Eşimin ceptelefonu bende şuan. Ben o an kızgınlıkla aldım ve geri vermiyorum. O da attığı mesajları tam hatırlayamadığı için farklı hikayeler ile gelip durumu inkar etmeye çalışıyor. İnanın ki mesajlar o kadar net olmasa asla eşime yakıştırmazdım ama neyse...
Benim aklıma takılan bir başka soruda telefonunun bende olması çok büyük bir sıkıntımıdır ki?
Zaten ben hep anlaşmayı istiyordum. Ancak şuan eğer bana hak ettiğimi düşündüğüm meblaları vermezse dediğiniz gibi bir manevi tazminat davası açacağım ve kesinlikle anlaşmaya yanaşmayacağım. Kendisi zaten kariyerli biri gerekiyorsa yıllarca bunu çeksin ki benim gözyaşlarım karşılığını bulsun.
Her türlü yorum ve desteğinize açığım...
Eşinin cep telefonunu bir notere götür ve o mesajlerı noterin gördüğünü tastik ettir.
Diğer konularda yani sen biraz uyanık olaçaktın önce malları alaçaktın sonra ennesine gönderecektin şu an yapacak bir şey yok gibi.
Her türlü yorum ve desteğinize açığım...
Elinizde bulunan cep telefonunda bulunan mesajların teker teker anlaşılır okunur şekilde fotograflarını çekin. Bu mesajlarıda metin halinde bilgisayarda yazın print edin. Fotograflarıda düzenleyip onlarıda print edin. Bir notere götürüp telefon makinasını noter huzurunda mesajları okutun ve elinizdeki bilgisayar çıktılarındaki yazı ve fotograflarla aynı olduğunu teyit edip noterde onaylatın. "yazılı mesajlar ve resimler xxxxxxxx marka xxxxxxxxx EMEI numarasına sahip, xxxxxxxxxx numaralı cep telefonunda kayıtlı olduğu, xxxxxxxxxxx numaralı telefondan geldiği görülmüştür"diye. Bunları mahkemede delil olarak kullanın.
Telefonun sizin elinizde olması sorun yaratmaz. Belki eşiniz kişisel eşyasını alıkoyduğunuz iddiasında bulunacaktır, ancak bu iddianın yeri Aile Mahkemesi değildir. Aile mahkemesinde hakim her türlü delili değerlendirme yetkisine sahiptir.
Zaten eşiniz çıkıpta cep telefonumu alıkoydu derse.. mesajları kabul etmiş demektir. İnkar ediyorsa da telefonun sizde olması sorun teşkil etmez. Rahat olun.
Eşinizle anlaşmayı deneyin.. ama dava dilekçenizde yüklüce bir maddi ve manevi tazminat zikredecek olursanız belki sizin istediğinizi verir..
Ancak anlamadığım bir şey var.. Eşiniz sizi aldatmış. Sizin onurunuzun şerefinizin peşiden koşmanız gerekirken, yazdığınız şu metinden
atreju rumuzlu üyeden alıntı
Zaten ben hep anlaşmayı istiyordum. Ancak şuan eğer bana hak ettiğimi düşündüğüm meblaları vermezse dediğiniz gibi bir manevi tazminat davası açacağım ve kesinlikle anlaşmaya yanaşmayacağım.
gibi bir yaklaşımla tüm bu özel değerlerden alacağınız meblağ için vazgeçebileceğiniz endişesine kapıldım.
Geçmiş olsun...
Konu Abdullah Yaman tarafından (15-12-2009 Saat 17:04:17 ) de değiştirilmiştir.
Eşinin cep telefonunu bir notere götür ve o mesajlerı noterin gördüğünü tastik ettir.
Diğer konularda yani sen biraz uyanık olaçaktın önce malları alaçaktın sonra ennesine gönderecektin şu an yapacak bir şey yok gibi.
Eşinizin cep telefonunda kayıtlı olan mesajları noterden tasdik ettirme fikri benimde aklıma gelmişti. Bence çok iyi fikir. Noter makamınca tasdiklenmiş mesajların iyi olacağı düşüncesindeyim.
Ayrıca o mesajların atıldığı tarihte eşinizin yurtdışına çıkmış olduğuna dair kesin delil olsun diye eşiniz uçakla yurtdışına gitmişse hangi havayolları hangi gün, saat gitmişse mahkemeye bunu da sunabilirsiniz.
Cep telefonu mesajlaşmalarını destekler bir nitelik olacaktır. Son 1 yılın dökümümanını mahkemeden istetin GSM şirketinden. Hangi tarihten itibaren bu mesajlaşmaların başladığı daha net olabilir.
eşimle ilgi sorunlar var boşanmak uze yiz eşim beni aldatıyo gozle gormedim yakalmadım ama internetten biri ile konuşuyo aşk yaşıyorlar bundan suhphe...
Maintaining a lopressor price is essential for overall well-being, helping you stay energized and balanced in daily life. By making informed choices,...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Seyehat etme
06-12-2025, 11:16:10 in Bireysel İş Hukuku