16.09.2009 tarihinde Bandırma Güven Karahan Devlet Hastanesi'nde eşim doğum yaptı.Hastane görevlileri SGK'nın doğum masraflarını karşılamadığını ve tüm ödemelerin tarafımdan karşılanması gerektiğini söylediler.Bu nedenle ben de hastanede rehin kalmamak için gerekli tüm masrafları ödedim.
Ancak çocuğumu SGK'ya bildirmek için gittiğimde SGK ile ilgili bir sıkıntım olmadığını,doğum masraflarının tarafımdan alınmış olmasının yanlış olduğunu öğrendim.Bunu müteakiben de kuruma tarafımdan yanlış tahsil edilmiş olan doğum masraflarının tarafıma iade edilmesi için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile müracaatta bulundum.
İlk müracaatım Balıkesir SGK İl Müdürlüğü'ne oldu.Evraklar oradan Fındıklı SGK Merkezi/İstanbul'a göderildi dediler.Oraya gittim evrakların Kurtköy SGK Merkezi'ne gönderildiğini söylediler.Kurtköy ile defalarca görüştüm ve sonunda evraklarımın orada olduğunu öğrendim.
Bugün tekrar aradığımda evraklarımın eksik olduğunu belirtip evraklarımın iade edildiğini söylediler.
Mevcut durumda zaten hiç alınmaması gereken bir para tarafımdan tahsil edilmiştir.Bunun üzerinden de 3 ay geçtiği halde bu yanlış tahsilat tarafıma halen iade edilmemiştir.
Bandırma ilçe temsilciliğinin hazırlamamız gerektiğini söylediği bütün evrakları hazırlayıp kurumunuza gönderdik.Bu durumda hala neyin eksik evrakı tarafımdan istenmektedir?
Kurumun 3 ayrı birimi evrakları kabul etmiş,evraklar Kurtköy SGK Merkezi ödeme birimine kadar ulaşmış olduktan sonra birdenbire eksik evrak çıkıyor.Neden evrakları teslim alan ilk kurum bilgi vermiyor da ödediğim paranın iadesi geciktiriliyor?
Şu andaki mağduriyetimin giderilmesi için ne yapmam gerekmektedir?
Hukuki yoldan mı hakkımı aramalıyım?
Bu konularla ilgili kime,hangi kuruma müracaat etmeliyim?
Kimi kime şikayet edeceğim?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.