Ben devlet hastanesinde gece saat 22 sularında doğum yaptım, herşey çok normaldi bebeğim 3.400 gr doğmuş görünüşte sağlıklı bir bebekti..aradan 1 hafta geçti bebeğims sarılık oldu.. Ne yapıldıysa geçmedi 2.5 ay sonra tekrar dr a gittiğimizde yine sarılıktı ve yapılan tektiklerde doğuştan safra kanallarınının olmaması ( bilier atrezi ) teşhisi konuldu..amaliyat oldu sonra vefaat etti. Doğum yaptığım sırada devlet hastanesi bunu tespit edebilir miyidi?
Güzel ve yalnız ülkem Türkiye'nin heryeri--Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'dan esinlenilmiştir;)
İletiler
28
Dilekçeler Sözleşmeler
0
Dosya Yükleme
0
Cevap: Devlet hastanesinin ihmali var mıdır?
sevgi_01 rumuzlu üyeden alıntı
Ben devlet hastanesinde gece saat 22 sularında doğum yaptım, herşey çok normaldi bebeğim 3.400 gr doğmuş görünüşte sağlıklı bir bebekti..aradan 1 hafta geçti bebeğims sarılık oldu.. Ne yapıldıysa geçmedi 2.5 ay sonra tekrar dr a gittiğimizde yine sarılıktı ve yapılan tektiklerde doğuştan safra kanallarınının olmaması ( bilier atrezi ) teşhisi konuldu..amaliyat oldu sonra vefaat etti. Doğum yaptığım sırada devlet hastanesi bunu tespit edebilir miyidi?
1- Bebeğinize sarılık teşhisi konmuş bir hafta içinde ve sarılık geçmemiş ve siz 2.5 ay sonra mı doktora tekrar başvurdunuz? Neden bu kadar geç başvurdunuz? Çocugunuz bu arada kilo kaybederek, sarılığı artarak hastalık sinyallerini vermiş olması lazım.
2-Bebeğinize otopsi yaptırdınız mı şüpheli, hatalı bir vefat olduğunu düşünüyorsanız? Yaptırdıysanız otopsi raporundaki ölüm nedeni ne yazıyor? Belkide ameliyat komplikasyonu sonucu vefat etti bebeğiniz?
3-Bu tür sarılıklarda tanıda gecikme olasılığı olabiliyor. Normal sarılıkla karıştırılabiliyor buda tedaviyi geciktirebiliyor. Özellikle okuduğum kaynaklara göre doğumun 2.ayından sonra bu teşhis konulursa ameliyatla tedavi başarısıda düşüyor. Çünkü 2 ay boyunca kilo kaybı bebeğin direncini ve ameliyat sonrası iyileşme hızını olumsuz etkiliyor.
4-Bebeğinize ait tıbbi dosyasını doğum yaptığınız ve bebeğinizin tedavi gördüğü kurumlardan isteyip bir uzman pediatristle incelemeniz faydalı olcaktır. Uzman süreç nasıl gelişmiş tıbbi dosyadan anlayabilir ve size doğru yönlendirebilir.
Başınız sağolsun. Bu ameliyatları ben de yaptığım için cevabım tatmin edici olacaktır sanırım. Fizyolojik sarılık pek çok bebekte görülen 10 güne kadar kendiliğinden geçen ve kandaki bilirubin değeri belli sınırı aşmazsa tehlikesiz bir durumdur. Eğer bir aya kadar sarılık devam ediyorsa bunun araştırılması gereklidir. Buna neden olabilecek durumlardan biri de safra yollarının gelişmemiş olmasıdır. Bunun araştırılması için siz bebeği doktora götürüp "sarılığı geçmedi" demelisiniz. Eğer bunu yaptıysanız (bebek bir aylık olduktan sonra) ve doktor araştırmadıysa kusurludur. Bunun dışındaki durumlarda şikayetçi olmanızın bir faydası olmaz. "Ne yapıldıysa geçmedi" diyorsunuz. Bunu açmanız gerekli, bir aylık olduğu halde geçmediyse araştırılması gerekirdi.
Gelelim ameliyata. Bu hastaların bir kısmında karaciğer içinde de safra yolları gelişmediğinden ameliyatın bir yararı olmaz. Nakil gerekir. Diğerlerinde ameliyat ne kadar erken yapılırsa o kadar iyi sonuç alınır. 2,5 ay çok geç sayılmaz, o nedenle bebeğinizin ilk gruba girdiğini sanıyorum. Kesinlik için otopsi gerekir, hastane kayıtları yeterli olmaz.
Sonuç:Eğer bir aydan sonra doktor takibinde olduğunuz halde gerekli araştırmalar yapılmadıysa ve şikayetçi olursanız, araştırılmadığının yazılı kanıtı hakim tarafından kabul edilirse ve bilirkişi de onay verirse ölümün geç kalmaya mı yoksa hastalığın seyrine mi bağlı olduğunu anlamak için otopsi gerekecektir. Bunu göze alıyorsanız uğraşın, ama otopsi sonucunun lehinize çıkma şansı tahminen 1/5. Karar sizin...
efendim aslında "acaba devlet hastanesininde ihtimali varmıdır die sadece düşündüm",(sorunum o değil )benim bebek 7 günlükken yapılan kan tahlilinde sarılık çıktı,değerini hatırlmıyorum,uzun zaman oldu..ve eşim(uzun hikaye) dr götürmeyip gereken tedavisini yaptırmayıp ( dindar allahtan gelir herşey ) taki 63 gün sonra kavgalarım sayesinde dr götürmek zorunda kaldı buda uzun hikaye..ben işin tıbbı boyutuna geleyim..7 günlükken tahlilde sarılık ,ara ara kontrole gelin denildi ama 63 gün sonra gittiğimzde çocuk için 2 tahlil vardı..ilk tahlil aynıgün aynı hastaneden ..2.tahlil ankaraya gideceği sonucun 2/3 gün sonra çıkacağını söylediler..aynı gün çıkan sonçta ankaradan gelen sonucu hiç beklemeyin,bu cocuğun karaciğerle safra kanalları arasında önemli bir sorunumu var.acilen tam teşekkülü bir hastaneye gidin dedi..1 gün sonra başkent hastanesine giriş yaptık,orda yapılan tetkiklerde çocuğun doğuştan safra kanalarının olmadığı teşhisi konuldu ( bilier atrazi ),ameliyat oldu vss..çokta yaşamadı öldü..ben eşimi çocuğun sarılık takibinin yapılmadığını benim bütün yalvarmalarıma karşın götürmediğini benide engellediğini,gerekli tedaviden kaçırılıp erken teşhisi engellediği ve buyüzden evladımın ölümüne sebeb olduğunu dair savcılığa suç duyurusunda bulundum..bütün tıbbı evrakları savcılıp toplatıp adli tıpa yolladı..10 ay oldu olacak sonuç bekliyorum..sizce bu zaman içerisinde tedavisi yapılıp yapılmadığı takip ettirilmediği ortaya çıkarmı..geçende öylesine sonuç çıktımı die aramıştım adli tıptaki kişi sanki içinde de ihmalde olabileceğini,ameliyat hatası var gibi de mırıldandı gibi.ama kesin sonucun bana ulaşacağını ..sonucun üst kurula gönderildiği söylendi,bu nedemek olabilir?? siz ce ihmal varmıdır..o kadar zaman sağlık kuruluşlarından uzak tutulması çocuğun karaciğer yetmesliğene girebilirmi..ölüm sraporunda..
karaciğer yetmezliği/bilier atrazi/opera bilier atrazi yazı vss...
Bu hastalığın ameliyatla iyileşme şansı zaten %50 olduğu için cerrahi bir hata olduğunu kanıtlamak imkansız gibidir. 7.günde çıkan sarılık için ileri bir araştırma yapılmaz, normal kabul edilir. Bir aylıkken hastaneye götürmeniz gerekirdi. 63 güne kadar beklemeniz sizin (eşinizin) kusuru. Bu taksirli (ihmal ile yapılan) suçlar içine girer ama yaptırımı olur mu bilemem, hukukçular yardımcı olabilir. Ancak bu hastalıkta 63 gün çok geç sayılmaz, bebeğinizin kurtulma şansı olsaydı bu ameliyatla da kurtulurdu. Eşinizin ihmaliyle bebeğinizin ölümü arasında illiyet bağı olmadığından, bir yaptırım çıkacağını sanmıyorum.
Sonuç: Her ne kadar akıl dışı da bulsak eşinizin kaderci anlayışı (bu vakaya özgü) doğru çıkmıştır.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku