Öncelikle yardımlarınız ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
Ben özel bir şirkette teknik eleman olarak (sabah 09:00 akşam 18:00) ve ay içinde belli günlerde H.içi :akşam 17:00 sabah 09:00 ve H.Sonu sabah 09:00-ertesi sabah 09:00 24 saat) saatleri arasında çalışmaktayım.
size örnek olarak ekim ayı içinde gece çalışma çizelgemi yazıyorum.
03.10.09 CUMARTESI- 09:00-ertesi sabah 09:00-24 saat
09.10.09 CUMA - 17:00-09:00 16 saat
13.10.09 SALI- 17:00-09:00 16 saat
17.10.09 CUMARTESI- 09:00-ertesi sabah 09:00-24 saat
27.10.09 SALI- 17:00-09:00 16 saat
normalde nöbet dışında cumartesi ve pazar günü çalışmamaktayız.cumartesi yada pazar nöbet tuttuğumuzda pazartesi günü tatil sayılmakta işe gelmemekteyiz.hafta içi gece nöbetinin hemen ertesi gün izinli sayılmaktayız.
ekim ayı çalışmama göre şirketin uyguladığı işlem
doldurmam gereken mesai saatim: 180 saat
Net maaşım : 1200 tl
saat başı fazla mesai ücretim : 7,5 tl
yazılan fazla mesai saati:31 saat
31*7,5: 232,5tl fazla mesai ücreti
toplam aldığım :1432,5 tl
sabrınıza tekrar teşekkür ediyor ve sorularıma geçiyorum.
1.iş kanuna göre işyerimin yapmış olduğum fazla mesai ücretlendirmesi ve ekim ayı fazla mesai çalışma saatimin hesaplanması doğrumudur.
2.iş kanununa göre nöbetlerimden herhangi bir günü resmi tatil yada bayram olduğunda hesaplama neye göre yapılmalıdır?
3.hafta içi nöbet tuttuğum gün ve ertesi günü işyerimin yaptığı mesai saati gün hesaplamasına dahil edilmiyor.sadece işyerinde çalıştığım süre alınarak hesaplanıyor.Bu işlem doğrumudur?
hafta sonu cumartesi yada pazar nöbet tuttuğumda pazartesi çalışmıyorum.
pazartesi de mesai saati gün hesaplamasına dahil edilmiyor.Bu işlem doğrumudur?
örnekle açıklarsam salı günü akşam 17:00 da nöbete geldiğimde salı günü ve çarşamba günü, çalıştığım normal günler içinde sayılmıyor.sadece iş yerinde çalıştım 17:00-09:00 arasındaki saat geçerli sayılıyor.Bu işlem doğrumudur?
sorularım için beni aydınlatırsanız sevinirim.şimdiden çok teşekkürler.
Haftalık 45 saati aşan çalışma süresi fazla çalışmaya girer ve ücretlendirmesi de normal saat ücretinin %50 fazlası şeklinde yapılır.İşyerinde bulunduğunuz sürenin tamamı çalışma süresinden sayılmaz.Ara dinlenmeler çalışma süresinden sayılmaz.
Saat 17:00 de işyerine geldiğinizde, işyerinde bulunmadığınız saatlerin çalışma saati olarak değerlendirilmemesi normaldir.
Resmi tatil veya genel tatil günlerinde çalışma olmasa da 1 günlük ücrete hak kazanılır, o günlerde çalışan kişi, tatil olan günün ücreti dışında çalıştığı için bir günlük daha ücrete hak kazanır.
erdoğan bey zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.verdiğiniz cevaba göre kafamda yanıtsız kalan 2 soru kaldı.
1."Saat 17:00 de işyerine geldiğinizde, işyerinde bulunmadığınız saatlerin çalışma saati olarak değerlendirilmemesi normaldir."
Erdoğan bey nöbet tutuğumun ertesi günününde mesai saati olarak değerlendirilmemesi normalmidir?
örnek hafta içi salı günü saat 17:00-ertesi gün 09:00 kadar nöbet tuttum.nöbetten çıktığım çarşamba günü normal 09:00-18:00 saatleri arasındaki izin olduğum süreyide mesai saatime eklememektedirler. Bu normalmidir?
2.Resmi tatil veya genel tatil günlerinde çalışma olmasa da 1 günlük ücrete hak kazanılır, o günlerde çalışan kişi, tatil olan günün ücreti dışında çalıştığı için bir günlük daha ücrete hak kazanır.
Normalde cumaratesi pazar nöbet haricinde çalışmamaktayım.mesai saati hesaplanmasında işyerim cumartesi ve pazar Nöbet tutmamışsam mesaiye cumartesi ve pazarı eklememektedir.Bu normalmidir?
Örnek salı gecesi çalışıp çarşamba sabahı evinize gittiyseniz, evinizde geçirdiğiniz saatler çalışma süresinden sayılmaz.
Her gece çalışması fazla çalışma değildir.Haftalık 45 saati aşan süreler fazla çalışmadır.
Haftada 45saati haftada 5-6 gün (veya gece) çalışarak tamamlıyorsanız, hafta tatili ücretine hak kazanırsınız.
Hafta tatiliniz pazar dışında bir günse, pazar günü yaptığınız çalışma normal çalışma süresinden sayılır.
Siz sadece haftanın belirli günlerinde mi çalışıyorsunuz? Verdiğiniz bilgiler ve örnekler hep cuma-cumartesi-salı üzerine!
4857 sayılı iş kanununun Fazla çalışma süresi ve ücretlendirmesi ile ilgili 40.maddesini,hafta tatili ücretini düzenleyen 46.maddesini,genel tatil ücretlerini düzenleyen 47.maddesini,Çalışma süresini düzenleyen 63.maddesini,ara dinlenmeleri düzenleyen 68.maddesini,gece çalışmasını düzenleyen 69.maddesini incelerseniz
sorularınızın cevaplarını görebileceksiniz.
Ayrıca gece nöbetlerinizde geçen 24 saatlik sürenin, 24 saat boyunca çalışma yapılmış olmasının hayatın doğal akışına uygun olmayacağı nedeniyle tamamının çalışma süresi olarak kabul edilemeyeceğine dair yargı kararları da mevcuttur.
Erdoğan bey sizin vereceğiniz cevap benim için çok önemli.Açıkcası daha önce vermiş olduğunuz cevapla ben bu mesai saat hesaplaması işinin içinden çıkamadım.O yüzden size daha ayrıntılı bir şekilde çalıştığım ayı gönderiyorum.Kasım ayı çalışmama göre değerlendirirseniz beni ve çalışan diğer mesai arkadaşlarımı aydınlığa kavuşturacaksınız.Çok teşekkür ederim.saygılar sunarım.
işyerimin çalışma saatleri sabah 09:00-18:00 arasıdır.
1 saat yemek molası olarak çalışma saatinden kesilmektedir.
günlük çalışma saatim 8 saat olarak hesaplanmaktadır.
hafta içi ve hafta sonu nöbet tuttuğum gün 1 saat yemek molası olarak çalışma saatinden kesilmektedir.
hafta içi nöbet tuttuğum gün çalışma saati 15 saat
hafta sonu nöbet tuttuğum gün çalışma saati 23 saat olarak hesaplanmaktadır.
nöbet harici çalıştığım günler 09:00-18:00
nöbet harici cumartesi ve pazar günü çalışmamaktayım.
aylık maaşım:1200
maaş bordromda yazılan fazla mesai:24 saat
sabrınıza teşekkür eder ve soruma geçmekteyim.
işyerimin hesaplamasına göre 24 saat fazla mesai doğrumudur?
Resmi olarak olması gereken fazla mesai saatim nedir? Hesaplanması nasıl yapılmalıdır?
merhabalar çalıştığım fabrika 1 yıl kadar önce maaşları resmi olarak göstermeye başladı. yani önceden maaşlar asgari ücretten gösterilir kalanı elden...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku