Merhaba;Ben İzmir'de yaşıyorum,Açıköğretim Fakültesi öğrencisiyim..Sizlere danışmak istediğim konu,sadece benim şahsi bir sorunum değil,ülkemizde yaşayan,tüm Üniversite öğrencilerinin ortak sorunudur..Bana bu yönde verebileceğiniz bir yanıt,aslında bu büyük kitleyide yakından ilgilendirmektedir,hatta bu sorumun çeşitli Kamusal İnternet Platformlarında yüzlerce kez sorulduğunu bizzat görmüşlüğüm var,verebileceğiniz herhangi bir yanıt,bir şekilde o insanlarada ulaşabilse,çok önemli bir yurttaşlık görevini yerine getirmiş olurduk..

Konu şu;Üniversitelerden aldığımız Öğrenci Kimlik Kartlarının,yaşadığımız şehirlerin Belediyelerince tanınmaması,ve bizleri,kendi Belediyelerinden 2.bir "Öğrenci Kimlik Kartı" çıkarmaya mecbur etmeleri..Bu,hemen her Belediyenin,Ülkemiz Hukuk Kurallarını hiçe sayarak uyguladığı,son derece keyfi,ve öğrencilerden haksız kazanç elde etmeye yönelik bir uygulamadır..

Ben İnönü Üniversitesi Makina Bölümünde okurkende,şimdi Anadolu Üniversitesinde okuduğum zaman bile,Üniversiteden aldığım Öğrenci Kimlik Kartımın arkasında Y.Ö.K. Genel Mevzuatındada yeralan,şu ibare açıkca yer almaktadır : "Bu Kimlik Kartı Sahibi Türkiye'nin her yerinde öğrencilere sağlanan kolaylıklardan yararlanır." Sanıyorum bu,Y.Ö.K.'nun Kanunlaşmış bir maddeyle,biz öğrencilere Kimlik Kartları üzerinde geçerliliğini Yazılı olarak Teminat verdiği,Yasal bir Hak.. Fakat bu konu hangi Hukukun,hangi maddesine dayanabilir?..Bu konuda bilgisizim,ve verebileceğiniz herhangibir bilgi ışığında,bu konunun Y.Ö.K.'nun bizlere teminat verdiği gibi,yasal bir dayanağı olduğunu bilebilirsem,şahsen ben,tek 1 öğrenci olarak bile,bu büyük kitle adına,bir hak arama savaşına girişeceğim..

Kimi şehirlerde,Belediyeler bir ücret karşılığı,2.bir Öğrenci Kimlik Kartı çıkarılması zorunluluğu getirmiş,kimi belediyeler ise (İzmit ve Malatya gibi..)böyle bir uygulamaya gitmemişler,zaten varolan Öğrenci Kartlarını yeterli görmüşlerdir..
Yani ülkemizde bu konuda tam bir keşmekeş yaşanmaktadır..