"YD ile ilgili istem var ve kabul edilmiş" ne demek?
Merhaba,milli eğitim bakanlığına açılan davamda,danıştayın sorgu sayfasından sorgu yaptırdığımda;
YD ile İlgili İstem-Var
YD ile ilgili istem sonucu-YD kabul
YD İtiraz ile ilgili İstem -Yok
Dosyanın Son Aşaması -Tekemmülde yazıyor ben bunu anlayamadım,avukatımda yurt dışındaymış görüşemiyorum,burda ki YD kabul benim lehime mi aleyhime bir sonuç mu?
Bir de hukuk terimlerini hiç bilmediğim için özür dileyerek bir şey daha sormak istiyorumAvukatımla ciddi bir iletişim problemi yaşadığım için pek soramaıyorum.Davamın danıştaya çıkıp çıkmadığını yada sürecin şuanda ne durumda olduğunu nasıl bilebilirim?
1- YD (yürütmenin durdurulması) kabul demek tabii ki sizin leyhinize bir durumdur. İdare sanki davayı kazanmışsınız gibi işlem yapmak zorundadır. Esas karar da çok büyük olasılıkla leyhinize çıkacak anlamına da gelmektedir.
2- Dosyanın tekemmül etmiş olması: siz ve idare karşılıklı iddia ve savunma haklarınızı kullanmışsınız ve artık dosyanız karar aşamasına geldi demektir.
Cevap: YD ile ilgili istem var ve kabul edilmiş.Bu ne demek?
evet, http://www.danistay.gov.tr/ bu sayfadan izleyebiliyorum.Ancak demiştim ya terimleri pek bilmediğim için anlayamıyorum.Birde neden emin misiniz diye sordunuz bir problem var gibi mi görünüyor ?
Herhangi bir sorun yok. YD kararının davalı idareye tebliği tarihinden itibaren idare 30 gün içinde karar gereğini yerine getirmek zorundadır. Zaten esas karar da yakında çıkar. Davayı kazanmış sayılırsınız. Beklemeniz gerekiyor, başka yapacak bir şey de yok şu an için.
dido6432 rumuzlu üyeden alıntı
sayfada daireye geliş tarihi 14.09.09 yazıyo ben hiçbişey anlamadım kafama iyice karıştı
Kafa karışacak hiç bir şey yok davanızda. O tarih dosyanın ilgili Danıştay Dairesine geldiği tarihtir.
Siz YD kararı almışsınız. Danıştay'a dosya hiç gitmedi gibi düşünün. YD kararı davalı idareye tebliğ edildikten sonra en geç 30 gün içerisinde idare kararı yerine getirmek zorundadır. Bırakın Danıştay'da temyiz işlemi devam etsin.
peki bişey daha sormak istiyorum,bi arkadaşım yd almamızın bizim leyhimize değil aleyhimize olduğunu söylüyor nasıl bişey ki bu yani hangi taraf istemde bulunmuş ve kim adına istem kabul edilmiş nasıl anlarız bunu
peki bişey daha sormak istiyorum,bi arkadaşım yd almamızın bizim leyhimize değil aleyhimize olduğunu söylüyor nasıl bişey ki bu yani hangi taraf istemde bulunmuş ve kim adına istem kabul edilmiş nasıl anlarız bunu
bana yardım ederseniz çok sevinirim (
Size daha önce yeterince yardım etmişim ama siz konuyu bilmeyenlere de sorup kafanızı karıştıracak cevaplar almışsınız.
İdari davalarda davacı taraf daima kişiler, davalı taraf da daima devletin kurumları olur. Buna göre de YD talebi daima davacı taraf yani kişilerce yapılır.
Bu itibarla YD kararının kimin leyhine kimin aleyhine olduğunun tartışması yapılmaz. YD kararları daima kişilerin leyhine, devlet kurumlarının ise aleyhinedir.
hayır yanlış anladınız beni,ben arkadaşa,yd bizim leyhimize anlamına geliyomuş demiştim o ısrarla hayır değil deyince acaba yanlışmı anladım yada anlattım diye tekrar yazmak istedim yoksa sizin yardımlarınızın farkındayım bunun için tekrardan çok teşekkür ederim.ama hani daha öncede yazdım ya ben terimleri falan bilmiyorum birde hiç böyle bir durumda olmamıştım bir sürü şey söylüyorlar,davaya onay veren danıştay üyesi yada başkanımı tam bilmiyorum şimdilerde red oyu veriyor kimisine yd kabul kimisine red geliyor iş böyle olunca benim için daha da karmaşık oluyor herşey
eğer yanlış anladıysanız kusura bakmayın maksadım birilerine teyid ettirmek değildi.
Merhaba,milli eğitim bakanlığına açılan davamda,danıştayın sorgu sayfasından sorgu yaptırdığımda;
YD ile İlgili İstem-Var
YD ile ilgili istem sonucu-YD kabul
YD İtiraz ile ilgili İstem -Yok
Dosyanın Son Aşaması -Tekemmülde yazıyor ben bunu anlayamadım,avukatımda yurt dışındaymış görüşemiyorum,burda ki YD kabul benim lehime mi aleyhime bir sonuç mu?
Bir de hukuk terimlerini hiç bilmediğim için özür dileyerek bir şey daha sormak istiyorumAvukatımla ciddi bir iletişim problemi yaşadığım için pek soramaıyorum.Davamın danıştaya çıkıp çıkmadığını yada sürecin şuanda ne durumda olduğunu nasıl bilebilirim?
Bu davayı kim açmış? Bakanlık mı siz mi? Yani sizin İdare Mahkemesinde kazandığınız bir davayı bakanlık temyize mi gitmiş? Konuyu net açıklamamışsınız. Yani sorgu sayfasında davacı kim? siz mi kurum mu? Kısaca orada kim yazılıysa onun YD talebi kabul edilmiştir..
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
İdari davalarda davacı taraf daima kişiler, davalı taraf da daima devletin kurumları olur. Buna göre de YD talebi daima davacı taraf yani kişilerce yapılır.
Bu itibarla YD kararının kimin leyhine kimin aleyhine olduğunun tartışması yapılmaz. YD kararları daima kişilerin leyhine, devlet kurumlarının ise aleyhinedir.
diye demişsiniz tamam ama Danıştay nezdinde davacı pek ala da kurumlarda olabilir, yönlendirmeleri yaparken daha dikkatli olmalıyız.
,
yd evet ne demek,
https:www.hukuki.netshowthread.php63980-quot-YD-ile-ilgili-istem-var-ve-kabul-edilmisquot-ne-demek,
e devlet yd kararina itiraz ne demek,
yd itiraz ne demek,
idare mahkemesinde ydh evet ne demektir ,
yd kabul ne demek,
yd gelis nedenl 44 ne demek,
yd kabul karari,
davada YD nedir,
y.d ne demek,
termometredeki Y D ne anlama geliyor,
y d ne demek,
yd nedir,
yd yapildi nedir,
dava dosyasi yd nedir,
yd karari e devlet,
savciistemneanlamagelir,
yd 44 ne femek,
yd itroz davosi ne demek,
yd ne demek,
yd den havale edildi ne anlama geliyor,
yd itiraz kabul kaldırma kararı ne anlama geliyor,
yd ile ilgili istem yok ne demek,
yd itiraz kabul
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku