Merhabalar yabancı bayraklı gemide 3. kaptan olarak görev yapmaktayı.Bildiğiniz üzere 1095 gün fiilen yabancı bayraklı gemilerde çalışanlar dövizli askerlikten faydalanabiliyorlar.Benim henüz 12 ayım oldu geçen seneki ilk tecilimi ukrayna odessa konsolosluğundan aldım , bu yılkini ise yine aynı konsolosluktan 1 ay önce almış bulunmaktayım.
Bir arkadaşım geçen hafta rusyayadaki konsolosluktan tecil almak istediğinde kendisine ; yeni bir yasanın çıktığını ve artık gemi hangi bayrak devletine ait ise oradaki konsolosluktan sadece askerlik tecili verilebildiğini söylemiş , sanırım yasa 10-16 kasım tarihleri arasında çıkmış yani daha çok yeni olduğunu söyledi arkadaşım.Böyle bir yasa çıktı mı gerçekten mesela gemi bayrağı panama ise geminin panamaya gitmesi mi gerekli tecil alabilmem için ?

İkince bir sorum ise ; açıköğretim öğrecisiyim oradanda tecil yaptırabilme hakkım var yani askerlik olarak bir problemim yok ama ben geçen sene odessadan yaptırdım.Eğer yukarıdaki gibi anlattığım bir yasa çıktıysa ben tecillerimi direk olarak açıköğretimden alırsam 1095 gün sonunda dövizli askerlik hakkımla ilgili bir problem çıkar mı ?