biz 9 aylık bir flort ve 6 aylık nişanlılık evresinden sonra 11/07/2009 tarihinde eşimle evlendik.eşim daha önce 8 yıl süren bir evlilik yapmış ve 4 yıl önce boşanmış.12 yaşında bir çocuğa sahip.şu an oturduğumuz evi nişanlı olduğumuz dönemde 150000ytl bedelle aldı ve bana verdiği bilgiye istinaden bu meblağın 50000 ytl lik kısmını özel bir bankadan 24 ay vadeli altın kredisi kullanarak tamamladı.yani şu an bu kredi ödeniyor fakat bunu ispatlama lüksüm yok.tapu eşimin üstüne ve ben forumlarınızda okuduğum kadarıyla tapuya şerh koydurma hakkına sahibim doğru mudur?tapuya şerh koydurmak bana ne gibi yarar sağlar?bir de öğrenmek istediğim asıl nokta (olaki boşanma veya eşimin ölümü halinde) ;boşanma halinde eşimden tazminat olarak evin bedelinin yarısını talep edebiliyor muyum veya ölümü halinde ben de eşimin mirasçısı olabiliyor muyum?yoksa tüm haklar yalnızca çocuğuna mı kalıyor?yeni medeni kanuna göre ne gibi haklara sahibim?
biz 9 aylık bir flort ve 6 aylık nişanlılık evresinden sonra 11/07/2009 tarihinde eşimle evlendik.eşim daha önce 8 yıl süren bir evlilik yapmış ve 4 yıl önce boşanmış.12 yaşında bir çocuğa sahip.şu an oturduğumuz evi nişanlı olduğumuz dönemde 150000ytl bedelle aldı ve bana verdiği bilgiye istinaden bu meblağın 50000 ytl lik kısmını özel bir bankadan 24 ay vadeli altın kredisi kullanarak tamamladı.yani şu an bu kredi ödeniyor fakat bunu ispatlama lüksüm yok.tapu eşimin üstüne ve ben forumlarınızda okuduğum kadarıyla tapuya şerh koydurma hakkına sahibim doğru mudur?tapuya şerh koydurmak bana ne gibi yarar sağlar?bir de öğrenmek istediğim asıl nokta (olaki boşanma veya eşimin ölümü halinde) ;boşanma halinde eşimden tazminat olarak evin bedelinin yarısını talep edebiliyor muyum veya ölümü halinde ben de eşimin mirasçısı olabiliyor muyum?yoksa tüm haklar yalnızca çocuğuna mı kalıyor?yeni medeni kanuna göre ne gibi haklara sahibim?
YILMAZBU rumuzlu üyeden alıntı
Şu an için değil ama öyle bir durum olursa haklarımı bilmek istiyorum
Çok iyi niyetli bir mesaj olmamış sayın üye. Bu forum hukuki anlamda bilgiye ihtiyacı olanlara bilgi vermek ve aydınlatmak üzere kurulmuştur. Yasaların açıklarını kullanarak haketmedikleri mal mülk ve bizahiti hakları elde etsinler diye değil. mesajınızı samimi bulmadım art niyetli olmuş.
Gelelim sorulara..
Nişanlılığınız döneminde satın aldığı için ev eşinizin şahsi malıdır. taksitlerinin ödenmesi hususundaki katkınızı ispatlayabilirseniz katkınız oranında pay sahibi olursunuz.
Konu Abdullah Yaman tarafından (19-11-2009 Saat 17:05:22 ) de değiştirilmiştir.
Yanıtınız için teşekkürler.Öncelikle şunu belirteyimki ben asla yasaları kendi leyhime kullanmak veya haksız kazanç elde etmek gibi bir şey düşünmedim. 29 yaşında bir bayanım ve evliliğimin henüz 4. ayında bile ayrılık gündemdeyse ve her kavgada ben evden kovuluyorsam "işine gelirse,güle güle" gibi cümlelere maruz kalıyorsam demekki karşı tarafın art niyeti sözkonusu.Bence bazı detayları bilmeden önyargılı davrandınız.. Benim zaten kendi evim arabam var,kimsenin parasına evine ihtiyacım yok ve düğünümde takılan takıları bile ilk ay kendisine verdim ama konu şu,ben bu insanla evlilik yaptıysam maddi olmasa da en azından manevi olarak bir hak sahibi olmalıyım. Yani bana işine gelirse tarzı cümleler kullandığında kendimi iyi hissetmek istiyorum.En azından kendimi sığıntı gibi hissetmek istemiyorum.... Oturduğumuz evin aile konutu olduğunu bildirdiğim durumda ne olur peki?
Aile konutu şerhi koydurduğunuz takdirde eşiniz sizin izniniz olmadan evi satamaz, devredemez, ev üzerindeki hakları sınırlandıramaz.
Aile konutu şerhi sadece evlilik devam ettiği sürece hüküm doğurur.
Evlenmeden önce alınan taşınmaz üzerinde boşanma halinde sayın dardayım'ın dediği gibidir durum. Eşinizin kişisel malı olduğundan ancak katkınız varsa o oranda talep etme hakkına sahipsiniz.
Eşinizin ölümü halinde 1/4 oranında mirasçı olursunuz.
Boşanma halinde Maddi-manevi tazminat alabilmeniz, evlilik birliğinin sonlanmasında kusursuz ya da daha az kusurlu olmanız halinde mümkündür.
Yanıtınız için teşekkürler.Öncelikle şunu belirteyimki ben asla yasaları kendi leyhime kullanmak veya haksız kazanç elde etmek gibi bir şey düşünmedim. 29 yaşında bir bayanım ve evliliğimin henüz 4. ayında bile ayrılık gündemdeyse ve her kavgada ben evden kovuluyorsam "işine gelirse,güle güle" gibi cümlelere maruz kalıyorsam demekki karşı tarafın art niyeti sözkonusu.Bence bazı detayları bilmeden önyargılı davrandınız.. Benim zaten kendi evim arabam var,kimsenin parasına evine ihtiyacım yok ve düğünümde takılan takıları bile ilk ay kendisine verdim ama konu şu,ben bu insanla evlilik yaptıysam maddi olmasa da en azından manevi olarak bir hak sahibi olmalıyım. Yani bana işine gelirse tarzı cümleler kullandığında kendimi iyi hissetmek istiyorum.En azından kendimi sığıntı gibi hissetmek istemiyorum.... Oturduğumuz evin aile konutu olduğunu bildirdiğim durumda ne olur peki?
Evlenirken bir gün boşanma ihtimali / eşin ölüm hali gibi durumlar hesaplanmakta demekki. (bizler çok safmışız. tertemiz sevgilerle aşık olmuş yıllarımızı vermişiz)
Herhangi bir hesabın peşinde değilim diyorsunuz, manevi olarak hak ararken maddi bedeller bekliyorsunuz yaman bir çelişki değilmi sizcede,
Hem madem öyle bu evliliği bitirme noktasına geldiğinizde ne malınız varsa koyun ortaya, bakın ne güzel siiznde varmış eviniz arabanız, bir havuzda toplayın sonrada bölüşün gitsin. Madem manevi kayıplar maddi değerlerle telafi edilecek, madem ediniminde (en azından evlenene kadar olan kısmında) kuruş katkınız olmayan bir evden / malden hak talep ediyorsunuz, ve bunu sırf eşinizle evlendiğiniz için istiyosunuz "bu insanla evlilik yaptıysam maddi olmasa da en azından manevi olarak bir hak sahibi olmalıyım." demekki malalrın hangi tarihte hangi emek ve para ile edinildiğinin bir önemi yok, o halde kendi malınızıda koyun ortaya.
Sığıntı gibi hissetmek istemiyorum demişsiniz, siz sığıntı değil o evin hanımısınız. Sizinde malınız mülkünüz arabanız varmış. Başkalarına üstün görünmekten ziyade kendi öz benliğinize üstün geliniz.
diğer yandan 29 yaşında ve 4 aylık evli iken bu tür davranışlara maruz kaldıysanız ve bunları duymak da sizin canınızı yakıyorsa boşanın gitsin, size yaptıkları / söyledikleri vs. ispat ederseniz, mahkemede de tazminat talebinde bulunursanız, hakimde Yüce Türk Milleti adına bunları sizin lehinize değerlendirir ve karara bağlarsa umduğunuz o manevi hakları (!) elde edersiniz.
Eşinizin ölümü halinde (hasta falanmı daha gençmişte, yoksa gazetelerin 3 ncü sayfalarına habermi edeceksiniz kendinizide eşinizide endişe ettim birden) evlilik birliği içinde edindiğiniz ortak malların yarısı sizin yarısı eşinizin mirasının olur..
şöyle izah edeyim.. Ölüm halinde evlilik birliği sona erer, boşanılmış gibi hareket edilerek mal rejimi tasfiye olunur. Evlilik birliği içinde edinilmiş olan malların yarısı murisin (yani ölen eşin) kalan yarısı sağ kalan eşin olur.
sağ kalan eş kendi payını aldıktan sonra, murisin edinilmiş mallardan payına düşen miktar + kişisel malları (ana babasından kalacak olan miras, şans oyunlarından elde ettiği patra varsa o, kişisel kulalnımına yarayan eşyalar ( araç gereç kravat iğnesi künye saat alet edavat vs), sigorta, kasko, Sosyal Güvenlik Kurumu ödemeleri, vakıf ödemeleri, personel yardım sandıklarınca yapılacak ödemeler, tazminatlar, vs) terekeye dahil olur.
tereke muhteviyatının 1/4 ü yasal eşin, kalan 1/3 ü ise murisin varsa çocukları arasında yoksa anne baba kardeşleri arasında (oranlarını araştırmadım o nedenle yazmadım) pay edilir.
Geçmiş olsun..
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku