Evlilik dışı ilikşi ve sonrasında kansere sebep olma ile ilgili dava açabilir miyim?
merhabalar
eski sevgilimde bende 657 ye tabi memuruz. 2 aylık cinsel ilişki sonrasında genital siğil hastalığıyla karşılaştık. sonrasında rahim ağzı kanseri öncesi atipik hücreler görüldü bende ve kanser olabilirim de olmayabilirim de. ama ihtimali bile insanı mafetmeye yetiyor hemde böylseine utanç veren bir hastalıkla.
kızlık davalarından yasal olarak hiçbişey çıkararılamayacağını araştırdım. benim derdim zaten ne kızlık nede evlilik. böyle bir riskte sevgilimin yanımda olmayıp yüzde 1 dahi sorumluluk almadan çekip gitmesidir. şuanda olmasa da onun benle ilişkisi varken benden başka birisiyle de ilişkisi olduğunu biliyorum.ne maddi ne de manevi destek olmuştur. bu hastalık çıkana kadar öncesinde evlilik kararımızı vermiştik gelip ailemle görüşmüş düğün yeri eşya her türlü konuyu görüşmüştü. fakat aile dışında şahidimiz yok. sadece ben duydukları kadarıyla arkadaşlarım şahid.
bu insan her türlü kötü çirkin iftirayı atabilecek yalan söyleyebilecek bir psikolojide.
böylesine bir hastalığın altından kalkamadım zaten ailem ruh halimden anladı ve herşeyi biliyor. ailemin desteğiyle hukuksal olarak ne yapabiliriiz? yardımcı olursanız sevirinirim. böylesi bir konu da tutup kendi avukatımızla çıkca konuşulmuyor. anlayışınız için tşk ederim.
Cevap: Evlilik dışı ilikşi ve sonrasında kansere sebep olma ile ilgili dava açabilir miyim?
Cinsel hastalığını bilerek ilişkiye giren bir kişinin hastalığında niteliğine bağlı olarak suç oluşturduğu hususunda tartışmalar hukuk adamlarınca yapılmakta olup kesin olarak bir şey söylemek mümkün değildir.
Öte yandan aynı gerekçeler ile ve aynı şekilde birine zarar veren birinin de uğranılan zararı tazmin etmesi gerektiğini düşünmekteyim.
Tazminat hukukunun esasında yatan hususları somut olayda gerçekleşmiş ise uğranılan zararın istenebilmesi mümkündür diye düşünüyorum.
Bu esaslar ise hukuka aykırı bir eylem olmalı, bir zarar doğmalı ve zarar ile eylem arasında nedensellik bağı kurulmuş olmalıdır.
Bu hususlar gerçekleşip gerçekleşmediği detaylı bir şekilde tartışılmalıdır. gerçekleşmiş ise maddi ve asıl önemli olan manevi zararın giderimi mümkün olmalıdır diye düşünüyorum.
Burada en çok tartışılacak olan husus hukuka aykırılık unsurunun gerçekleşip gerçekleşmediğidir.
Bazı hallerde rıza hukuka aykırılığı ortadan kaldırırken bazı hallerde rıza olsa dahi hukuka aykırılık var kabul edilir.
Zararın kendi kusuru ile meydana gelmemiş olması da aranan koşullardan biridir.
Cevap: Evlilik dışı ilikşi ve sonrasında kansere sebep olma ile ilgili dava açabilir miyim?
ogrtmn rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar
eski sevgilimde bende 657 ye tabi memuruz. 2 aylık cinsel ilişki sonrasında genital siğil hastalığıyla karşılaştık. sonrasında rahim ağzı kanseri öncesi atipik hücreler görüldü bende ve kanser olabilirim de olmayabilirim de. ama ihtimali bile insanı mafetmeye yetiyor hemde böylseine utanç veren bir hastalıkla.
kızlık davalarından yasal olarak hiçbişey çıkararılamayacağını araştırdım. benim derdim zaten ne kızlık nede evlilik. böyle bir riskte sevgilimin yanımda olmayıp yüzde 1 dahi sorumluluk almadan çekip gitmesidir. şuanda olmasa da onun benle ilişkisi varken benden başka birisiyle de ilişkisi olduğunu biliyorum.ne maddi ne de manevi destek olmuştur. bu hastalık çıkana kadar öncesinde evlilik kararımızı vermiştik gelip ailemle görüşmüş düğün yeri eşya her türlü konuyu görüşmüştü. fakat aile dışında şahidimiz yok. sadece ben duydukları kadarıyla arkadaşlarım şahid.
bu insan her türlü kötü çirkin iftirayı atabilecek yalan söyleyebilecek bir psikolojide.
böylesine bir hastalığın altından kalkamadım zaten ailem ruh halimden anladı ve herşeyi biliyor. ailemin desteğiyle hukuksal olarak ne yapabiliriiz? yardımcı olursanız sevirinirim. böylesi bir konu da tutup kendi avukatımızla çıkca konuşulmuyor. anlayışınız için tşk ederim.
Kişinin sizinle beraber olmadan önce cinsel bir hastalığı olduğunu veya siiznle birlikte iken böyle bir hastalığı taşıyan birisi ile beraber olmak sureti ile size bulaştırdığını, nitekim bu hastlağın yalnızca cinsel ilişki yolu ile bulaşabildiğini, ve tabii birlikteliğiniz süresince sizinde bir başkası ile beraber olmadığınızı (gördüğünüz gibi bir çok kriteri aynı anda) ispat edebilecek delil ve tanıklar sunabilirseniz, Haksız fiil nedeni ile birlikte olduğunuz kişiye tazminat davası açabilirsiniz kanaatindeyim.
Geçmiş olsun..
cevaplarınız için çok teşekkür ederim. durrmu doktoruma anlattım. bu hastalığın kimden kime ne zaman bulaştığını bilmek mümkün değil. ayrıca bayanların tuvaletlerden ağdadan hastalığı kapma olasılığı da oldukça yüksek. özellikle de tek eşli olduğunu ispat etmek zorundasınız ki buda o kadar davalık olduktan sonra mümkün değil. doktorumun söylediği sizin görüşlerinize paralel olarak çok fazla birşey çıkmaz. ve toplumumuzda malesef bayan ve memur olarak adımın lekelenmesi...
tekrar ilginiz için teşekkürlerimi sunuyorum...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku