+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 11 ileti bulundu.

Konu: Mahkemeye çıkmama

Mahkemeye çıkmama Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Mahkemeye çıkmama

ben 2 davadır boşanma davasına çıkmıyorum davalı olarak.çünkü yetki itirazında bulunmuştum.3,mahkeme olacak ondada sahitler istenmiş.arkadaşlarım çıkmasanda olur senin daha boşanma davan başlamamaıştır yetki itirazın devm ediyordur dediler.3, duruşmayada çıkmasam bişey olmaz degilmi.zaten istemiyorum boşanmak birde çünkü uzak şehirde zaten.bilgilendirirseniz teşekkürler

Hukuki NET Güncel Haber

Mahkemeye çıkmama konulu yargıtay kararı ara
    Mahkemeye çıkmama konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: mahkemeye çıkmama

arkadaşlar fikir yürütcek yok mu acaba şimdi

İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Mahkemeye çıkmama

Alıntı SİHİR78 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    ben 2 davadır boşanma davasına çıkmıyorum davalı olarak.çünkü yetki itirazında bulunmuştum.3,mahkeme olacak ondada sahitler istenmiş.arkadaşlarım çıkmasanda olur senin daha boşanma davan başlamamaıştır yetki itirazın devm ediyordur dediler.3, duruşmayada çıkmasam bişey olmaz degilmi.zaten istemiyorum boşanmak birde çünkü uzak şehirde zaten.bilgilendirirseniz teşekkürler
    Boşanma davanıza sizi temsil eden AVUKAT yok mu?

Sanırım yok gibi geldi bana. Çünkü Yetki itirazı karara bağlanmıştır. Yetki itirazınız kabul edilseydi eşinizin açtığı dava orada görülmezdi.

3. duruşmaya kadar gelmiş boşanma davanız. Şahitleri istemiş hakim. Eğer siz ya da avukatınız boşanma davasını takip etmezse eşiniz iddialarını ispat edip boşanabilirsiniz haberiniz olsun.

Siz istediğiniz kadar boşanmak istemiyorum diye yazın. Dava eşinizle sizin davanız. Boşanmak istemiyorum diyip,takip etmemek size pahalıya malolur.

Nerede
    Ankara, Turkey.
    İletiler
    1.842
    Blog yazıları
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Denizblk'nin dediği gibi,
    İş delilleri toplamaya kadar geldiğine göre sizin yetki itirazınız reddedilmiş olmalı ki hakim esasa girmiş.

Yokluğunuzda yapılan işlemlere itiraz da edemezsiniz.
    delil için kesin süre verildiyse artık delil de ibraz edemezsiniz.
    Geçmiş olsun.

İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın Denizblk'nin dediği gibi,
    İş delilleri toplamaya kadar geldiğine göre sizin yetki itirazınız reddedilmiş olmalı ki hakim esasa girmiş.

Yokluğunuzda yapılan işlemlere itiraz da edemezsiniz.
    delil için kesin süre verildiyse artık delil de ibraz edemezsiniz.
    Geçmiş olsun.
    TEŞEKKÜRLER CEVAPLARINIZ İÇİN.tam anlatamadım sanırım.2 duruşmaya çıkmadım.ilk duruşma öncesi yetki itirazında bulunmuştum.muhtarlıktan ikametgaı benim yerleşim yerinde oldugu için.ilk duruşmada yetki itirazım ellerine geçti çıkmadım.2, duruşmada yetki itirazım görüşülmüş çıkmadım ve 3, duruşma için YETKİ İTİRAZIM İÇİN şahitler istendi.zaten avukat arkadaşım var onunda bana dedigi 2, duruşmaya çıkmasanda olur daha senin yetki itirazın belli olcak ondan sonra boşanma davan başlar diye..şimdi cevaplarsanız sevinirim.teşekkürler

İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

TEŞEKKÜRLER CEVAPLARINIZ İÇİN.tam anlatamadım sanırım.2 duruşmaya çıkmadım.ilk duruşma öncesi yetki itirazında bulunmuştum.muhtarlıktan ikametgaı benim yerleşim yerinde oldugu için.ilk duruşmada yetki itirazım ellerine geçti çıkmadım.2, duruşmada yetki itirazım görüşülmüş çıkmadım ve 3, duruşma için YETKİ İTİRAZIM İÇİN şahitler istendi.zaten avukat arkadaşım var onunda bana dedigi 2, duruşmaya çıkmasanda olur daha senin yetki itirazın belli olcak ondan sonra boşanma davan başlar diye..şimdi cevaplarsanız sevinirim.teşekkürler
    Sayın Sihir78, davanızla ilgili konuları buraya eksik aktarıyorsunuz ve bizi de gereksiz yere yorum yapmaya mahrum ediyorsunuz. Avukatınız varmış. Yetki itirazı konusunda avukatınız gereken takibi yapıyorsa bize soru sormanızı gerektirecek bir durum yok demektir.

AVUKATINIZ NE DİYORSA ONU YAPIN. Bize lütfen duruşmaya katlayım mı katılmayayım mı diye sormayın. Dava sizin davanız. Katılmayın diye öneri verirsek ve sizin aleyhinize bir sonuç olursa,buraya gelip şahsımıza yönelik kızgınlığınızı dile getirirsiniz. Foruma lütfen duruşmaya katılayım mı katılmayayım mı diye sormayın. Bu konuda dinleyeceğiniz tek kişi var. O da AVUKATINIZDIR. Tüm hukuki takiplerinizde yönlendirmeleri Avukatınızla beraber yapacaksınız. Bizimle değil.

İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı denizblk rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın Sihir78, davanızla ilgili konuları buraya eksik aktarıyorsunuz ve bizi de gereksiz yere yorum yapmaya mahrum ediyorsunuz. Avukatınız varmış. Yetki itirazı konusunda avukatınız gereken takibi yapıyorsa bize soru sormanızı gerektirecek bir durum yok demektir.

AVUKATINIZ NE DİYORSA ONU YAPIN. Bize lütfen duruşmaya katlayım mı katılmayayım mı diye sormayın. Dava sizin davanız. Katılmayın diye öneri verirsek ve sizin aleyhinize bir sonuç olursa,buraya gelip şahsımıza yönelik kızgınlığınızı dile getirirsiniz. Foruma lütfen duruşmaya katılayım mı katılmayayım mı diye sormayın. Bu konuda dinleyeceğiniz tek kişi var. O da AVUKATINIZDIR. Tüm hukuki takiplerinizde yönlendirmeleri Avukatınızla beraber yapacaksınız. Bizimle değil.
    avukatım yok avukat arkadaşım var yetki itirazım için şahitler istenmiş.esasında bunları eşimden ögrendim.eşimle barıştık ama ailesini bi türlü ikna edemiyorum eşimde belki şaçma gelebilir ama ailem kabul etmeden devam edelim diyemem diyor mahkemede.yetki belli olsa evrakları göndermiştim sanırım belli olur.ben boşanma davasında tamam seviyorum devam etmek istiyorum dedim eşim hayır dedikten sonra nasıl yapacam bilmiyorum kaldım çıkmazda...off offf

İletiler
    10
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

MK'nun 168.maddesine göre boşanma davalarına bakmakla yetkili mahkeme eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir.
    MK.'nun 19.maddesien göre de "yerleşim yeri" bir kimsenin sürekli kalma niyetiyle oturduğu yerdir.
    Buna göre eşlerden biri müşterek ikaetgahı terk edip yerleşmek niyetiyle başka bir yere gitmişse bu yeni gittiği yerde de boşanma davası açabilir.
    Nitekim yargıtay'ın görüşü de bu doğrultudadır.
    "Davacı Kadının Koca Evini Terk Edip Sürekli Kalma Niyeti İle Baba Evine Gittiği ve Hayatını Burada Devam Ettireceği - Kadının Baba Evinin Bulunduğu Yer Mahkemesinde Boşanma Davası Açabileceği " Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, 06.06.2007 T., 2007/2-331E.-2007/332K.
    Kısacası sizin durumunuzda büyük olasılıkla mahkeme yetki meselesini karara bağlayıp davaya devam etmiştir. Bu nedenle konuya ciddiyetle eğilmenizde fayda var kanaatimce.

İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Şefika Mısırlı rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    MK'nun 168.maddesine göre boşanma davalarına bakmakla yetkili mahkeme eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir.
    MK.'nun 19.maddesien göre de "yerleşim yeri" bir kimsenin sürekli kalma niyetiyle oturduğu yerdir.
    Buna göre eşlerden biri müşterek ikaetgahı terk edip yerleşmek niyetiyle başka bir yere gitmişse bu yeni gittiği yerde de boşanma davası açabilir.
    Nitekim yargıtay'ın görüşü de bu doğrultudadır.
    "Davacı Kadının Koca Evini Terk Edip Sürekli Kalma Niyeti İle Baba Evine Gittiği ve Hayatını Burada Devam Ettireceği - Kadının Baba Evinin Bulunduğu Yer Mahkemesinde Boşanma Davası Açabileceği " Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, 06.06.2007 T., 2007/2-331E.-2007/332K.
    Kısacası sizin durumunuzda büyük olasılıkla mahkeme yetki meselesini karara bağlayıp davaya devam etmiştir. Bu nedenle konuya ciddiyetle eğilmenizde fayda var kanaatimce.
    ZANNETMEM BAGLANDIGINI TAHMİNİMCE.nedenide 2009 nisanda dava açıldı.5 yıldır evliyiz 2007/2008 onun okul benim askerlik vardı.hakim son 5 yılı ispat et demiş.aileside hatta bana antlaşmalaı olsun boşuna ugraştırma kızımı okudugunu ispat etmekle yurtta kaldıgını falan. demişti.sonrada komşularla ugraştırma diye.çünkü komşularını şahit olarak göstercek burda yaşıyor diye.yoksa boşanma için olsa komşulları beni tanımaz elele bile görmemişerdir ki.öyle olsa demezlerdi sanırım.birde ben duruşmaya çıkmayacagım için bi dilekçe gönderip uzakta oldugum için gelemiyorum ve yetki itirazımı devem ettirmekteyim takdirinizle diye yollamıştım.
    Konu SİHİR78 tarafından (17-11-2009 Saat 17:16:05 ) de değiştirilmiştir. Sebep: ekleme

İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

ZANNETMEM BAGLANDIGINI TAHMİNİMCE.nedenide 2009 nisanda dava açıldı.5 yıldır evliyiz 2007/2008 onun okul benim askerlik vardı.hakim son 5 yılı ispat et demiş.aileside hatta bana antlaşmalaı olsun boşuna ugraştırma kızımı okudugunu ispat etmekle yurtta kaldıgını falan. demişti.sonrada komşularla ugraştırma diye.çünkü komşularını şahit olarak göstercek burda yaşıyor diye.yoksa boşanma için olsa komşulları beni tanımaz elele bile görmemişerdir ki.öyle olsa demezlerdi sanırım.birde ben duruşmaya çıkmayacagım için bi dilekçe gönderip uzakta oldugum için gelemiyorum ve yetki itirazımı devem ettirmekteyim takdirinizle diye yollamıştım.
    ................

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

mahkemeye çıkmamanın cezası

mahkemeye cikmamak

sefika misirli

mahkmeye cikmamanin cezasi

mahkemeye cikmamanin cezasi

mahkemeye çıkmama cezası

mahkemeye çıkmamak

ilk mahkemeye çikmamakmahkemeye hiç çikmadimmahkemeye çıkmadımilk mahkemeye cikmamaav sefika misirli vipikedifaceboomahkemeye cikmama cezasiDurusmaya çıkmamamahkemeye çıkmamak için dilekçemahkemeye çıkmadan boşanmamahkemeye cikmayan cezaBosanma mahkemesine cikmama sucuDuruşmaya çıkmamakmahkemeye cıkılmaz ıse ne olur1. mahkemeye çıkmamakesimi yaraladin ikikere mahkemeye cikmadim mahkemeye cikmamak cezsi
Forum