İyi günler
ben 12/06/09 tarihinde bi arkadaşıma daire kiralarken kefil oldum. 6. ve 7. ayda kirayı ödemiş fakat 8. ayın kirasını ödememiş bana icra takibiyle ilgili belge geldi. evin boşaltıldığını ve bundan sonra o daireyle ilgisinin kalmadığını söyledi. fakat ev sahibi hala kira kontratının geçerli olduğunu söyleyip 9. ve 10. ayın kira borçlarını da icraya vermiş. evde bi kaç perde ve minderden başka hiçbirşey bulunmuyor ve kiracı olan arkadaşım da bulunamıyor. ev sahibi tek taraflı kira sözleşmesini bitirmedi ve elektrik, su ve gaz borcunu da bana ödetti. sürekli bana iş çıkarıyor elinde 5000 liralık senedim var ve evde şu anda hiçbir eksik ve borç bulunmuyor (8-9 ve 10. ayın kira borçları hariç)
kiracının kira kontratı, evin anahtarı, elektrik ve suyun borcu yoktur kağıtları bende ama kontratı bitirmiyor. 12/11/09 de kasım ayının kirası işlemeye başlayacak ne yapmam gerekiyor. karakola giddip şikayetçi olabilirmiyim.
bir de kiracı ulunamadığı için 3 aylık kira borcu maaşımdan haczedilecek. hacizi kaldırmak için ne yapmalıyım kira borcu + pul 455 TL toplam faiziyle ne kadar ödemem gerekiyor.
şimdiden teşekkürler.