İl Genel Meclisi'nin kasım ayı toplantıları devam ederken bugünkü oturumda, verilen önergeler görüşüldü. Meclis Başkanı Naci Şavata başkanlığında yapılan oturumda, Ak Parti'li ve CHP'li meclis üyelerin ortaklaşa hazırladığı öneriyle, merkeze bağlı Topsöğüt Beldesi'nde bulunan Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun adınının değiştirilmesi istendi. Meclis üyeleri, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in adını taşıyan okula Kuzey Irak'a gerçekleştirilen kara harekatında şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Murat Doğru'nun adının verilmesini teklif etti. Önerge, Meclis'te okunduktan sonra üyeler söz alarak görüşlerini bildirdi.
Konuşmalardan sonra öneri, üyelerin oyuna sunuldu. Oy birliği ile Kenan Evren İköğretim Okulu'nun adının Şehit Murat Doğru İlköğretim Okulu olarak değiştirilmesine karar verildi. Karardan sonra Meclis'te oturumu takip eden Şehit Murat Doğru'nın öğretmen olan ablası Ayten Doğru söz alarak kararı alan üyelere teşekkür etti. Ayten Doğru, kardeşinin kahramanca savaşarak şehit olduğunu söyledi ve adının bir okulda yaşatılmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Doğru, “Kardeşim Kuzey Irak'a yapılan Güneş Operasyonu sırasında keskin nişancı olarak görev aldı ve birçok PKK'lıyı öldürdü. Kardeşim operasyonun 3'üncü günü vurularak şehit düştü. Şimdi isminin bir ilköğretim okulunda yaşatılması ailece bizi çok memnun etti” diye konuştu.
Malatya merkez Topsöğüt Beldesi'nde bulunan Kenan Evren İlköğretim Okulu 3 derslikten oluşuyor. Okulda eğitim gören öğrencilerin ise çoğu Kenan Evren'in adını bile bilmiyor. İl Genel Meclisi'nden çıkan kararla birlikte önümüzdeki günlerde okuldaki Kenan Evren İlköğretim Okulu tabelası sökülerek yerine Şehit Murat Doğru İlköretim Okulu tabelası asılacak.
*
İstanbul İl Genel Meclisi'nin CHP'li üyelerince verilen önergede, 12 Eylül darbesinin mimarı Kenan Evren'in adının okullar, caddeler ve meydanlardan silinmesini istemişti...
Yarın birgün Şehit Murat Doğru da kim? denmeyeceği ne malum? Sanırım bu ileride RTE adı verilen birçok yerin adının değiştirilmesi için çok güzel bir emsal oluşturacaktır.
Mardin'de Kenan Evren Mahallesi'ndeki isim değişikliği referandumunda mahallenin adı 'Kotek' oldu.
Mardin'deki Kenan Evren Mahallesi'ne yeni isim verilmesi için referandum yapıldı.
Mahalle sakinlerinin darbeyi çağrıştırdığı için ''Kenan Evren'' olan mahallenin adının değiştirilmesi için yaptığı referandumda 162 kişi oy kullandı.
Oylamada 101 kişi mahallenin adının ''Kotek-ucu topuzlu değnek", 60 kişi ''Mezopotamya'', 1 kişi ''Karşıyaka'' olarak değiştirilmesi yönünde oy kullandı.
Mardin Belediye Başkan Vekili Murtaza Varlık, referandumu ''Bugün burada katılımcı demokrasiyi işletiyoruz. Mahalle sakinlerinin verdiği karara saygı duyacağız'' değerlendirmesini yaptı. NTV
Evren'in adını taşıyan tabelalar bulvardan kaldırıldı
MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, bir süre önce Marmaris ve Armutalan Belediye Meclisleri'nde CHP'li üyelerin oylarıyla adı ‘Cumhuriyet’ olarak değiştirilen Kenan Evren Bulvarı'ndaki tabelalar söküldü. Yerine bulvarın beş ayrı noktasına ‘Cumhuriyet Bulvarı’ yazılı tabelalar asıldı.
7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, Cumhurbaşkanlığı'ndan ayrıldıktan sonra yerleştiği ve memleketi gibi gördüğünü söylediği Marmaris'teki bir bulvara 17 yıl önce verilen adının değiştirilmesi için CHP Marmaris İlçe ve Armutalan Belde Teşkilatları tarafından 6 Kasım'da imza kampanyası başlatıldı.
Ulusal Egemenlik Caddesi'ndeki imza kampanyasında 7 saat içerisinde 1800 imza toplandı. Toplanan imzalar 3.5 kilometrelik bulvarın sınırları içiresinde kaldığı Marmaris ve Armutalan Belediyeleri'ne verildi. Her iki belediye konuyu geçen aralık ayı meclis toplantılarına taşımıştı.
Marmaris Belediye Meclisi, 11 CHP'li üyenin oylarıyla Adliye Kavşağı ile Turban Kavşağı arasında uzanan Kenan Evren Bulvarı'nın adının Cumhuriyet Bulvarı olarak değiştirilmesine karar vermişti. AK Parti'li üyelerden 4'ü ret oyu kullanırken, 1'i de oylamaya katılmamıştı. Armutalan Belediye Meclisi'nde ise CHP'li 5 üye bulvarın adının değiştirilmesine ‘evet’ demiş, AK Parti'li 3 üye ret oyu kullanmıştı.
Ad değişikliğin ardından bugün Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, öğle saatlerinde bulvardaki eski tabelaları kaldırdı. Yerine bulvarın beş ayrı noktasına ‘Cumhuriyet Bulvarı’ yazılı tabelalar asıldı. Milliyet
`Kenan Evren` adı caddeden silindi
MANİSA`nın Saruhanlı ilçesine bağlı Nuriye beldesinde, darbeci Kenan Evren`in adı caddeden silindi. Kenan Evren Caddesi`nin adı artık `Gazeteci Hasan Tahsin Caddesi.`
Karar, tek gündem maddesiyle toplanan Nuriye Belediye Meclisi`nde oy birliğiyle alındı. Beldede bir caddeye 12 Eylül 1980 darbesinden sonra verilen Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren`in adı kaldırıldı.
CHP`li Belediye Başkanı Hasan Karapehlivan, belde halkından gelen talep üzerine `Kenan Evren` adının kaldırıldığını, yerine İzmir`de öldürülen Gazeteci Hasan Tahsin`in adının verildiğini söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Marmaris`teki bir caddeden ve Antalya`daki bir okuldan da `Kenan Evren` adı kaldırılmıştı. Tümgazeteler.com
'Nebiler Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun adı değiştirildi
ANTALYA'nın Döşemealtı İlçesi'ne bağlı Nebiler Köyü'ndeki Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun adı, Eğitim- Sen Antalya Şubesi'nin yaptığı başvuru üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce değiştirildi. Milli Eğitim, sendikanın önerdiği 'Fakir Baykurt' adı yerine 12 derslikli yeni bina yaptıran hayırsever Osman Ali Cingöz'ün adını verdi.
Eğitim- Sen Antalya Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, geçen 15 Eylül'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe vererek Nebiler Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun adının 'Fakir Baykurt İlköğretim Okulu' olarak değiştirilmesini istedi. Dilekçeyi inceleyen Milli Eğitim Müdürlüğü, okulun adının Fakir Baykurt olmasını reddetti fakat adını değiştirdi. Milli Eğitim, Nebiler Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun adının Osman Ali Cingöz İlköğretim Okulu olarak değiştirilmesini kararlaştırdı.
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, ilköğretim okulundaki ad değişikliğine ilişkin hayırsever Osman Ali Cingöz'ün 12 derslikli yeni bir bina yaptırdığını ve protokol imzalandığında da adının verilmesini istediğini söyledi. İmzalanan protokol gereği binanın tamamlanması ile hayırsever Osman Ali Cingöz'ün adının verildiğini belirten Gülay, "Diğer binalar 60 yılı aşkın süre önce yapılmış ve çok eski durumdaydı. Öğrencilerimiz yeni bir binaya kavuştu ve eskiler yıkılacak. Hayırsever vatandaşımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, Nebiler Köyü'nde 1945 yılından bu yana eğitim verilen Nebiler İlköğretim Okulu'nun adının 1980 askeri darbesi sonrasında Nebiler Kenan Evren İlköğretim Okulu olarak değiştiğini belirtti. Nurettin Sönmez, "12 Eylül Anayasası demokrasinin önündeki en büyük engeldir. Darbecilerin isimlerinin eğitim kurumlarından silinmesine dönük bu mücadelemizin başarıya ulaşması bizleri ve toplumun tüm kesimlerini sevindirmiştir. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu yaklaşımını Eğitim- Sen olarak olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu. Hürriyet
Erzurum'da Evrenpaşa Mahallesi Sakinleri, 'Evrenpaşa' Darbeci Deyip Mahalle İsminin Değiştirilmesini İstedi. Muhtar Lütfü Çakmak, İhtilal Yıllarında Doğanların Dahi Evrenpaşa İsminden Rahatsız Olduklarını ve Mahalle İsminin 'Muhsin Yazıcıoğlu' Olarak Değişmesi İçin Belediyeye Talepte Bulunduklarını Söyledi.
Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi sınırlarında bulunan ve 4 bine yakın nüfusa sahip Evrenpaşa Mahallesi sakinleri, mahallerinin isminden rahatsız. 1980 ihtilalinden sonra mahalle kimliğini kazanan Evrenpaşa Mahallesi'nin isminin yıllar sonra Barbaros Mahallesi olarak değiştiği, ancak yeniden bir değişiklikle Evrenpaşa ismini aldığı belirtildi.
Mahalleli ise ismin değişmesinde kararlı. Muhtarlığa dilekçe sunan mahalle sakinleri Kenan Evren'in ihtilalci ve darbeci olduğunu gerekçe göstererek mahallenin isminin değişmesini istedi. Dilekçeleri ve talebi belediye meclisine sunan muhtar Lütfü Çakmak ise konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı muhabirine açıklamada bulundu. Mahallede 80 ihtilalinde doğanların bile Evrenpaşa isimden rahatsız olduğunu kaydeden Muhtar Çakmak, "Sonuçta talep meselesi. Bizde bu talebi belediyeye aktardık. Evrenpaşa isminde mahalle, ilköğretim okulu bir de sağlık ocağımız var. Nasip olursa mahalleyle beraber hepsinin ismini değiştirmeyi düşünüyoruz. Mahalleli Muhsin Yazıcıoğlu ismini istiyor. Tabiî ki 4 bin kişiden farklı isimler talep eden var ama dilekçelerin yüzde 99'u Muhsin Yazıcıoğlu ismini istiyor. Vefat eden Yazıcıoğlu'na bir vefa borcu hissediliyor. Yazıcıoğlu ismini siyasi bulabilirler ama Evrenpaşa da siyasi bir isim. Sonuçta bu memlekette darbe yapmış, Cumhurbaşkanı olmuş biri. Kenan Evren hala yaşıyor ama Yazıcıoğlu ise vefat etmiş ve siyasi bir şeyi kalmamış." dedi.
Muhtar Çakmak, ihtilal dönemi ve sonrasında Evrenpaşa isminin verilmesini ise şöyle açıkladı: "O dönemlerde ismin kullanılması avantaj olarak görülmüş olabilir. Evrenpaşa ismi olursa bazı kurumlardan fayda görürüz düşüncesi ile koyulmuş olabilir. İhtilalin bu memlekette ne getirip götürdüğünü toplum biliyor ve bu ismin olmamasını istiyor. Olmazsa buralara hizmeti olan Doktor Celal Bey isminin verilmesini isteyeceğiz."
Mahalle esnafından Tuncay Akın (32) ise darbeci bir isimden rahatsız olduklarını dile getirdi. Akın, "Darbeci bir zihniyetin ismini niye taşıyalım. Hem darbe yapacak hem halka zulüm edecek hem de ismini taşıyalım. Muhsin Yazıcıoğlu olabilir, büyük komutanların isimleri olabilir. Evren Paşa darbeden başka ne hizmet etmiş. 1 liralık malımız 10 kuruş etmiş onu da çekip elimizden almış. Darbe bu ülkeyi 40 yıl geriye götürdü. Hem gerileyeceğiz hem de ismini taşıyacağız bu mantığa uymaz." diye konuştu. Haberler.com
Ankara'nın Evren ilçesinde yaşayanlar, ilçe isminin değiştirilmesini istiyor
Evrenlilerin yüzde 90'ının ''Evren'' isminin ''Çıkınağıl'' olarak değiştirilmesini talep ettiğini belirten Belediye Başkanı Nedim Keskin, ''Resmi başvuru yapıldığı takdirde biz bunu ilk Belediye Meclisi toplantısında değerlendiririz'' dedi.
12 Eylülde yapılan referandumda Anayasa değişiklik paketine ''evet'' denilmesinden sonra 7. Cumhurbaşkanı Kenen Evren'e yönelik tepkiler, Evren ilçesinde farklı bir boyut kazandı. Halk oylamasında yüzde 62 oranında ''evet'' diyen Evrenliler, yıllardır bitmeyen isim tartışmasına yeniden başladı.
Evren kahvehanelerinde şimdi hararetli bir şekilde ilçenin isminin değiştirilmesi tartışılıyor.
MHP'li Belediye Başkanı Nedim Keskin, ilçe isminin değiştirilmesini isteyenlerin oranının yaklaşık yüzde 90 olduğunu, talebin yerine getirilmesi için resmi başvuru gerektiğini söyledi.
Keskin, ''Yeterli imza olursa gözardı edemeyiz. Resmi başvuru yapıldığı takdirde biz bunu ilk Belediye Meclisi toplantısında değerlendiririz'' dedi.
Keskin'in sözleri üzerine hemen dilekçe yazmaya koyulan çiftçi Ahmet Özçelik, Kenan Evren'in cumhurbaşkanı olduğu dönemde sadece daha iyi hizmet alabilmek için ilçelerine Evren ismini koyduklarını söyledi.
''ÜSTÜMÜZDE YÜK GİBİ DURUYOR''
Özçelik, Evren isminden memnun olmadıklarını belirterek, ''Eskisi gibi ilçenin adının ''Çıkınağıl'' olmasını isteriz. Üstümüzde yük gibi duruyor Evren ismi'' dedi.
Çıkınağıl isminin halka sorulmadan değiştirildiğini hatırlatan CHP İlçe Başkanı Hilmi Demirci de, Evren adı dünya anlamında verilseydi sorun olmazdı. Zaten Çıkınağıl'ın söylenmesi zor ama ilçenin ismi Kenan Evren'den geldiği için değişmesini, eski ismimizi geri istiyoruz'' diye konuştu.
Yaşadıkları yerin isminden dolayı kendilerine yağcı denildiğini ifade eden AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Arif Yalçın da, resmi işlem yaptırdıkları yerlerde yıllarca küçümsendiklerini ileri sürdü.
Kahvehanedeki tartışmaya katılan Şakir Demirci ise ''Evren ismi ilçenin lakabı oldu. Aslen biz Çıkınağıllıyız. O zamanki belediye başkanı darbeden sonra hemen gitti yağcılık yaptı. Evren ismi lakaptır, aslen isim değildir'' diye konuştu.
Emekli Osman Özçelik Çıkınağıl isminin, çıkınını alıp çobanla kaçan ağa kızının, ağılda sevdiğiyle birlikte öldürülmesi olayından geldiğini belirterek, ''İlçemizin eski ismi itibar kazanmış, içerisinde sevda olan bir isimdi. Yağcılık nedeniyle Evren ismini verdik. Kamu kurumlarında, çevrede zorluk çekiyoruz. Evren ismini pek kabullenemiyor çevre. İmkan olsa değiştirmek isteriz'' diye konuştu.
KARŞI ÇIKANLAR DA VAR
Daha önceki başvurularda, isim değişikliğinin şık olmayacağı cevabını aldıklarını belirten emekli Şerif Güçlü de referandumdan sonra Kenan Evren hakkında çok sayıda şuç duyurusu yapıldığını, asıl ilçenin isminin değişmemesinin şık olmayacağını söyledi.
Bu arada, bazı vatandaşlar, ilçenin adının ''Çıkınağıl'' olarak ediştirilmesi için hazırladıkları dilekçeleri Belediye Başkanı Keskin'e sundu.
Keskin, yeterli sayıda başvuru olması halinde, konunun belediye meclisinde görüşüleceğini söyledi.
''Evren'' isminin ''Çıkınağıl'' olarak değişebilmesi için Belediye Meclisi'nde karar alınması gerekiyor. Alınan karar kaymakamlık ve valilik kanalıyla gönderildiği İçişleri Bakanlığı'ca onaylanması gerekiyor.
İLÇENİN EVREN İSMİNİ ALMASI
1963 yılına kadar köy statüsünde olan Çıkınağıl bu tarihte Şereflikoçhisar ilçesine bağlı bir belde oldu. 1982 darbesinden sonra belde yönetimine atananlar, beldenin adının ''Evren'' olarak değiştirilmesi için başvuruda bulundu. Evren beldesi, 1990 yılında çıkarılan 3644 Sayılı Kanun ile ilçe statüsüne kavuşturuldu.
Kenan Evren, Nurettin Ersin, Tahsin Şahinkaya ve Nejat Tümer'in adını taşıyan ne kadar okul, cadde, bulvar vs yer varsa hepsinin adı 12 eylül kurbanlarının adı ile değiştirilmeli.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku