Ben 1,5 yıldır türk vatandaşı ile türkiyede evliyim. fakat eşim 2 aydır eve gelmiyordu şimdi boşanma davası açmış. davasında şiddetli gecimsizlik diye acmış.
fakat öyle birşey yok ben onu hala çok seviyorum.
ben bu davaya karşı dilekce yani istemiyorum nasıl yazıcam bir örnek istiyorum yardım edrseniz çok sevinirim.
bu dava ne kadar sürecek ? eğer yinede olmazsa boşanırsak yani hakim boşarsa bizi benim burda yaşamak için yani kalmak haklarım oluyormu.tc vatandaş olarak.!!
Evlilik yoluyla Türk vatandaşlığını kazanmak için, başvuran yabancı uyruklu kişinin,
• Son 3 yıldır bir Türk vatandaşı ile evli olması ve bu evliliğin devam ediyor olması,
• Evliliğin Türkiye’de nüfus kütüklerine tescil edilmiş olması,
• Mücbir sebepler dışında fiilen bir arada yaşanıyor olması,
• Türkçe'yi en az kendini ifade edecek kadar konuşabilmek ve söyleneni anlamak (bunun tespiti için Büyükelçiliğe / Başkonsolosluğa bizzat gelinmesi gerekmektedir) gibi devam eden diğer şartlar mevcuttur.
Sizin evliliğiniz ise henüz 1.5 yıllık yani ilk şartı sağlamıyor. Eğer siz bu şartları sağlayıp resmi makamlara başvurup, Türk vatandaşlığını kazanmadan boşanır iseniz; Türkiye'de yaşamanız biraz zor olabilir.
Fakat şu da var ki siz kendiniz hangi ülke vatandaşısınız ?
Kaldı ki sizin Türk vatandaşı olabilmeniz için 3 yılı dolduran ve birlikte yaşadığınız eşinizin de sizinle birlikte vatandaşlığa kabul işlemlerinde muvafakat anlamında imzaları istenmektedir. Boşanmak üzere olunan bir eşten de bunu beklemek ne kadar olağan hayata uygun olur ?
eşim 8 aydır ayrı yaşıyoruz demiş dilekcede fakat ben 2 yıllık vizemi daha 4 ay oldu alalı.
vizemi yanlız alamazdım eşimin benimle olması şartı var orda.ve vize verilirken beraberlik tekrar inceleniyor bildiğim kadarıyla. mahkemeye bunu dersem davam düşermi.?
davaya karşı dilekceyi en doğru nasıl yazarsam iyi olur. ?
Ceyhan bey 3 yıl evli kalındıktan sonra boşanma olsada turk hukukunda kadınlık hakları diye birşey duymuştum ama tam bilmiyorum ne olduğunu o nasıl faydası olur bana ?
Yabancısınız; ve vatandaşlık talebınız var bu nedenle mutlaka avukat yardımı almalısınız.Buradan size yapılacak bilgilendirmeler genel olcakatır ancak bır avukat yardımı alırsanız davanıza bakan hakime sizin durumunuzu daha ıyi ifade edebilecektir.
Vatandaşlık için bu evlilik yapıldı derse eşinşiz siz ne yapacaksınız. mutlaka profesyonel yardım almalısınız.
Duygu hanım teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.! ben bunu hiç düşünmedim.
profesyonel yardım almak için ise maddi durmum hiç iyi değil.
çünki ben evlilik süresince ev kadını olarak evdeki işlerimi yaptım.yani anlıyacagınız burası benim için son yer durumunda olduğundan burda çözüm aramaya çalışıyorum.
en azından bir ışık...
en az (3) yıl fiilen evli kalınması halinde kadının statüsü korunur hükmü var. Aksi halde kadın yabancı kişi konumunda olacaktır.
böyle birşey varmı ?
Konu cacador tarafından (05-11-2009 Saat 09:52:36 ) de değiştirilmiştir.
Türk vatandaşlığına geçiş için ilk önce Nufüs Müdürlüklerindeki yabancılar bölümüne gidiyor ve oradan istenen birçok evrakı tamamlıyorsunuz. Bunun içerisinde eşinizle oturduğunuza dair ikametgah belgesi de dahil. Oradan sizi Emniyet Müdürlüklerinde Yabancılar şubesine gönderiyorlar ve orada yapılacak tüm işlemlerde eşinizin muvakafatine ilişkin imza istiyorlar ve aynı aynda imzaları atmak durumundasınız. Kaldı ki siz zaten 3 yılı doldurmamışsınız... Bu işlemler için temel şart olan süre şartı sizde mevcut olmuyor. Ya eşinizden boşanmamak için hukuki yolları takip edeceksiniz yahut da 2 yıllık vizeniz dolunca Moldovyaya döneceksiniz.
en az (3) yıl fiilen evli kalınması halinde kadının statüsü korunur hükmü var. Aksi halde kadın yabancı kişi konumunda olacaktır.
böyle birşey varmı ?
Kadın 3. yılın sonunda resmi makamlara vatandaşlık için başvurup, vatandaşlığa kabul işlemlerini bitirip, kabul edildiğine dair belgelerini alana kadar yabancı statüsündedir. Evliliğinizin 5. senesinde olsanız dahi bu işlemleri yapmaz iseniz Türk makamlarına göre yabancısınız ama evli olmanızdan dolayı vizenizin süresi 2-3'er yıllık uzatılır.
Herşey için çok teşekkür ediyorum. burda aklıma takılan soruların hemen hepsini cevapladınız. her ne kadar mecbur olmasanızda.
yanlız son bir sorum olacak.. benim eşim evlendiğimizde şahsıma ait olan 12 bin dolar paramı kendine iş yapmak için aldı benden ayrılırsak onu isteyebilirmiyim.!
elimde benden aldıgına dair belgem yok eşim olduğu için verdim .
ispat etmek ise belki kız kardeşim söyler ama oda yabancı benim gibi sözü yeterli olurmu .!
kendisi burda yanlız vizesi yok.!
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku