+ Konuyu Yanıtla
1 den 8´e kadar toplam 8 ileti bulundu.

Konu: Boşanma - Çocuğumu Göstermiyorlar

Boşanma - Çocuğumu Göstermiyorlar Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    sakarya
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Boşanma - Çocuğumu Göstermiyorlar

15 aylık evliyim 6 buçuk aylık bir kız bebeğim var .. Eşim 10 gün önce evi terk etti.. Karakola götürmüş annesi.. Benden şikayetçi olmuş.. işyerime polisler geldiğinde söylediler eşimin annesine gidip benden şikayetçi olduğunu.. Hep çalıştım evin hiç bir eksiği yoktu.. Eşimi dövmedim vurmadım.. ama karakolda ifadesinde '' senin ananı, avradını, çoluğunu çocuğunu'' diye küfür ettiğimi beyan etmiş.. Ben kızımı ölecek kadar çok seviyorum.. Kendi çocuğuna nasıl küfür edebilir insan böyle bir şey olurmu yaa..

Eşimin annesi evlendiğim ilk zamanlarda beri, gel kızım yeni evde ben senin odanıda hazırladım mutsuzsan, huzursuzsan gel ben bakarım sana çocuğunuda ölene kadar göstermeyiz ona diye hep telkinde bulundu gerek yüz yüze gerek telefonda.. Zaten eşim eşyalarını toplamıştı çantada hazır bulunduruyordu her an gitmek için.. Ve ilk tartışmamızda annesi gelip almış ve gitmiş..

Eşimin ailesinde ceza almış insanlar var hep.. Ailem ben karakolda iken aramış kayınvalidem bağırmış durmuş telefonda Bana ölene kadar çocuğumu göstermiceni söylemiş.. 10 Gündür herhangi bir haber yok.. Olanlardan sonra bir araya gelemeyiz.. Boşanma davasını ben açarsam çocuğumu görebilirmiyim.. Yoksa başıma bir iş alacam uyuyamıyorum kızımı özledim krizler geçiriyorum..

Dava açarsam velayet kimde olur.. Görmem için belirli süre olurmu yada.. Tazminat veya nafaka ödermiyim?

Nereye başvurmam lazım.. Kızımı çok özledim.. Gidersem sonu benim için iyi olmaz ne olur yardım edim..

Hukuki NET Güncel Haber

Boşanma - Çocuğumu Göstermiyorlar konulu yargıtay kararı ara
    Boşanma - Çocuğumu Göstermiyorlar konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İSTANBUL
    İletiler
    1.823
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Boşanmak ..Çocuğumu Göstermiyorlar

Alıntı Taiffa rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    15 aylık evliyim 6 buçuk aylık bir kız bebeğim var .. Eşim 10 gün önce evi terk etti.. Karakola götürmüş annesi.. Benden şikayetçi olmuş.. işyerime polisler geldiğinde söylediler eşimin annesine gidip benden şikayetçi olduğunu.. Hep çalıştım evin hiç bir eksiği yoktu.. Eşimi dövmedim vurmadım.. ama karakolda ifadesinde '' senin ananı, avradını, çoluğunu çocuğunu'' diye küfür ettiğimi beyan etmiş.. Ben kızımı ölecek kadar çok seviyorum.. Kendi çocuğuna nasıl küfür edebilir insan böyle bir şey olurmu yaa..

Eşimin annesi evlendiğim ilk zamanlarda beri, gel kızım yeni evde ben senin odanıda hazırladım mutsuzsan, huzursuzsan gel ben bakarım sana çocuğunuda ölene kadar göstermeyiz ona diye hep telkinde bulundu gerek yüz yüze gerek telefonda.. Zaten eşim eşyalarını toplamıştı çantada hazır bulunduruyordu her an gitmek için.. Ve ilk tartışmamızda annesi gelip almış ve gitmiş..

Eşimin ailesinde ceza almış insanlar var hep.. Ailem ben karakolda iken aramış kayınvalidem bağırmış durmuş telefonda Bana ölene kadar çocuğumu göstermiceni söylemiş.. 10 Gündür herhangi bir haber yok.. Olanlardan sonra bir araya gelemeyiz.. Boşanma davasını ben açarsam çocuğumu görebilirmiyim.. Yoksa başıma bir iş alacam uyuyamıyorum kızımı özledim krizler geçiriyorum..

Dava açarsam velayet kimde olur.. Görmem için belirli süre olurmu yada.. Tazminat veya nafaka ödermiyim?

Nereye başvurmam lazım.. Kızımı çok özledim.. Gidersem sonu benim için iyi olmaz ne olur yardım edim..
    Öncelikle bir an önce kızınıza kavuşmanızı diliyorum.Hukuka ve adalete güvendiğiniz ve sağduyunuzu koruduğunuz takdirde tüm sorunların aşılacağına inanıyorum.

Boşanma davasını ister siz açın ister eşiniz, her iki tarafında çocuğu görme hakkı vardır ve bu hak yasaca düzenlenmiştir.

Velayet konusuna gelince; davayı kimin açıp açmadığı ile velayet hakkının bir ilgisi yoktur. Çocuğunuz henüz bebek ve bu nedenle annenin bakım ve ilgisine muhtaç.

Genel olarak yaşı itibarı ile anne bakım ve ilgisine muhtaç olan çocukların velayeti anneye bırakılır. Kesin bir yaş sınırı olmamakla birlikte uygulamada genel olarak 7 yaşına kadarki çocukların velayetleri anneye bırakılmaktadır.

Ancak baba, olağanüstü hallerde (Örneğin: Annenin akıl sağlığının çocuğun fiziksel ve ruhsal gelişimini olumsuz etkileyecek derecede bozuk olması, annenin hayasız yaşam sürmesi, madde bağımlısı olması… vs.) çocuğun velayetinin kendisine bırakılmasını talep edebilir, bu durumda iddialarını ispat edebilirse çocuğun yaşına bakılmaksızın velayet babaya da bırakılabilmektedir.

Boşanmada tazminat ve nafaka'ya gelince;

Maddi ve manevi tazminat

Madde 174 - “Mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddi tazminat isteyebilir.

Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.” diyor.

Davanızı avukatınızın profesyonel yardımıyla sürdürmeniz hak kaybınıza engel olacaktır. Kolay gelsin.
    Konu av.ferda tarafından (01-11-2009 Saat 05:00:19 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    24
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

değerli dostum allah sabırlar versin...
    benim boşanma davam da 13 ekimde bitti. oğlumun velayeti de (3 yaşında) babaya, yani bana verildi. tabii çok ciddi sebeplerden ötürü. sorunuza gelecek olursak;

öncelikle çok ama çok sabırlı olmalısınız. karşı tarafın tahriklerine ve iftiralarına bakıp da hareket etmeyiniz. size çocuğu bir ömür boyu göstermeme gibi bir hakları zaten yok. şu an dertleri taze olduğu için öyle konuşmalarına da bakmayın. boşanma davasını açarsanız, ya da açarlarsa ilk celsede hakim geçici velayeti anneye verir ve size de çocuğunuzla ilişki tesisi için gün verir.(iki haftada 1-2 gün) yalnız çocuğun 1 yaşından küçük olması, anne evinden çıkarılmasına engel olabilir. ama biraz sabrederseniz sonuç şuna benzer olacaktır:

1-)çocuğunuzu iki haftada bir cumartesi sabahı alır, pazar akşamı annesinin evine bırakırsınız.

2-)ilkokula başladığı zamandan itibaren sömestr tatilinin ilk haftası sizde kalır.

3-) yazları 1 ay sizde kalır.

bu da sizin için yeterli olmalıdır.

tekrar ediyorum. sadece size düşen sabretmek ve kanuna, hukuka ve uygulayıcılarına saygılı olmak. tabii bi de avukat tutmak. özellikle boşanma avukatı. velayet konusunda almak için uğraşmayın. bu durumda velayeti geçici de olsa size vermezler. halinizden anlayacak birine danışmak isterseniz ben eşekten düşmüş biri olarak sorularınızı cevaplayabilirim. özelden mesaj da atabilirsiniz. allah yardımcınız olsun...

Nerede
    Samsun
    İletiler
    5.785
    Blog yazıları
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

MADDE 335.- Ergin olmayan çocuk, ana ve babasının velâyeti altındadır. Yasal sebep olmadıkça velâyet ana ve babadan alınamaz.
    Hâkim vasi atanmasına gerek görmedikçe, kısıtlanan ergin çocuklar da ana ve babanın velâyeti altında kalırlar.

MADDE 336.- Evlilik devam ettiği sürece ana ve baba velâyeti birlikte kullanırlar.

Ortak hayata son verilmiş veya ayrılık hâli gerçekleşmişse hâkim, velâyeti eşlerden birine verebilir.

Velâyet, ana ve babadan birinin ölümü hâlinde sağ kalana, boşanmada ise çocuk kendisine bırakılan tarafa aittir.

Avukatınıza danışmanızda yarar vardır.

Nerede
    sakarya
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Boşanma davası açmazlar ise ben açayımmı dava?O zaman süreç aleyhimemi işlemiş olur?
    Çünkü dava başlamadığı sürece ben kızımı göremeyiceğim..
    Nafaka zaten vermek istiyorum kızımın ihtiyaçları için?
    Dava açan taraf olursam tazminat vermeyi kabul etmişmi oluyorum?

Birde eşimin erkek kardeşi akciğer tüberkülozu (Verem) tedavisi görüyor.. Bebğimdede virüs bulunduğu için aynı ortamda bulunmasını doktor yasakladı.. Bu kızımın velayetini almama nedenmidir?

İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Taiffa rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Boşanma davası açmazlar ise ben açayımmı dava?O zaman süreç aleyhimemi işlemiş olur?
    Çünkü dava başlamadığı sürece ben kızımı göremeyiceğim..
    Nafaka zaten vermek istiyorum kızımın ihtiyaçları için?
    Dava açan taraf olursam tazminat vermeyi kabul etmişmi oluyorum?

Birde eşimin erkek kardeşi akciğer tüberkülozu (Verem) tedavisi görüyor.. Bebğimdede virüs bulunduğu için aynı ortamda bulunmasını doktor yasakladı.. Bu kızımın velayetini almama nedenmidir?
    Boşanma davası açıp açmamak sizin kararınızdır. Boşanmak istiyor musunuz, istemiyor musunuz? Bunu kendi kendinize cevap bulup karar vereceksiniz. Eğer boşanmak istemiyorsanız, çocuğunuzu görebilmek için ÇOCUKLA ŞAHSİ MÜNASEBET TESİSİ KONUSUNDA TEDBİR TALEPLİ dava açabilirsiniz diye de düşünüyorum. Bu tedbir talebi ile çocuğunuzu görme günlerine karar verecektir hakim. sunderman üyemizin yazdığı gibi görüşme süreleriniz olacaktır.

Boşanma davasını siz açarsanız, tazminat vermeyi kabul etmiş olmazsınız. Böyle bir kanun ya da uygulama yok medeni kanunda.

Boşanma davalarında KUSUR kavramı vardır. Ve bu kavrama göre maddi ve manevi tazminat kararını verir hakim.

Eğer boşanma davası açmaya karar verecek olursanız şunu unutmayın. Hangi iddialarla boşanma davasını açacaksanız, iddia ettiğiniz olayları ispat etmelisiniz. Şahitlerle ispat etmelisiniz.

Aynı şekilde eşiniz hangi iddiaları öne sürerek boşanmak istiyorsa ispat etmek zorunda. Dövdüğünüzü iddia ediyorsa doktor raporu ile ya da dövdüğünüzü gören kişileri şahit göstererek ispat etmeli. Dövdüğünüzü söyleyen yalan şahitlik eden şahitler olma ihtimalini de unutmayın. Boşanma davalarında bu tür yalanlara başvurulmakta. Siz de avukatınızla şahitleri sorularla yalanlarını ortaya çıkartabilirsiniz ya da sizde kendi şahitlerinizle eşinizi asla dövmediğinizi, şiddet kullanan biri olmadığınızı şahitlerle ispat etmelisiniz.

Geçmiş olsun.
    Konu denizblk tarafından (04-11-2009 Saat 18:03:01 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    sakarya
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bugün konuştuğum avukat, dava açmak ve avukatlık ücretide dahil 2.900 TL, istedi ilk etapta?
    Davayı karşı tarafın açmasını beklersem yine bu kadar yüksekmi oluyor rakamlar? Bu konuda yardımcı olurmusunuz?

Ve masrafları her iki tarafmı ödüyor?

İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Boşanma - Çocuğumu Göstermiyorlar

merhaba benimde öyle bir sorunum var eşim benden ayrılmak istedi bende kendisini 1 hafta düşünmesi için yanlız bıraktım tekrar eve geldiğimde ailesini çağırmış ben ailesinin çıkmasını istediğimde beni darp ettiler ve şikayetçi oldum dava açıldı ben eşimin ailesinin beni tehdit ettiğini savcılığa bildirdim fakat evine gidebilirsin yanıtı aldım şuan savcılık darp olan dava dosyasını istemiş araştırıyor ailesi biz tehdit etmedik kendi isteğiyle gelmiyor demişler savcılığa ben bir türlü eşimin ailesini aile konutumuzdan çıkaramadım beni darp eden ve mahkemelik olan insaları evimden uzaklaştıramadığım için evime gidemiyorum eşim boşanma davası açmış gerekçeleri ona hakaret etmem darp etmem (hiç bir raporu yok) çocuğumuzun benden dolayı piskolojik tedavi aldığını ve evi terk ettiğimi yazmış 100milyar tazminat 650 nafaka istemiş çocuğumuzun hiçbir resmi kuruluşta tedavi ile ilgili bir kaydı yok beni oğlumun yanında dövdüler oğlumu 8 aydır göstermiyorlar tabiki durumunda bir bozulma olur onu dövdüğümü yazmış beni darp davasından vazgeçmem için yalan söylüyor evide ben iyi niyet ile bir haftalığına ayrıldım ve şuan tüm çabalarıa rahmen giremiyorum terk etti demiş terk eden eş tekrar döndüğünde terk anlamını yitirirmi (1 haftalık süre için eşimin rızası ile oldu) çocuk için bana görüş günü 1 durşmada verilirmi dilekçe verdim mahkeme eşimin ailesi beni darp ettiği için evden uzaklaştırırmı ben boşanmak itemiyorum 8 aydır ayrıyız bu sürede eşimle 2 kez barışma dönemimiz oldu fakat ailesi buna karşı çıkarak eşime baskı kuruyorlar eşime aile danışmanı isteyebilirmiyim dava gerekçelerini delillerle sunamassa veya az kusurlu bulunursam dava nezaman red olur tşk.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

eşim evi terk etti çocuğumu göstermiyor

cocugumu gostermiyor

bosandim cocugumla yalniz

çocuğumu göstermiyorlar

Eşim evi terk etti kızımı da göstermiyor bana

boşanmış erkekler cocuklarini gostermiyorlarsa

ayrıldim çocuklarımı cok özledim

esimle daha bosanmadik cocugunu polisle glip goturebilirmi

cocugumu gostermiyorlar polise gitsem ne olur

bosanma davasi yok ama cocugumu gostermiyor

esimle ayriyiz cocugumu goremiyorum

bosandiktan dinra cocugumu gorebilirmiyim

anneye kiz cocugunu gostermiyorlar ne yapilir

karım evi terk etti oğlumu göremiyorum

cocugumu goremiyorum sikayet

bosanmadim karim cocugumu gostermiyor sikayet

esim evi terk etti cocugumu 1 aydir goremiyorum

belirli gunlerde cocugumu gorme hakkım var ama annesi gostermiyor hukuken ne yapmalıyım

eşim 19 aylık çocuğumla evi terk etti

boşanmadan çocuğumu görebilirmi yim

evliyim çocugumu gostermiyorlar ne yapabilirim

bebegimi ailesi gostermiyor bana

nafaka yatiramiyorom cocugumu gostermiyorlar

kocamin ailesi cocugumu benden aldi

henuz bosanmadim cocugumu gostermiyolar

Forum