Vergi Dairesindan tarafımıza 355 Maddeye istinaden ba ve bs formları verilmediğinden vergi cezası tarh edilmiş.Toplam 7890 TL ceza kesmişler.Bu rakamı görünce şok olduk.Hiç işlem yapılmadığı halde, maliyenin bir kuruş vergi ziyaı söz konusu olmadığı halde bir ihmali yakalayıp hiçbir uyarı yapmadan, bu kadar ağır ceza hangi adalete sığar ne kadar insaflıdır acaba?
Kamu otoritesi bumudur? Çantasında fatura satan dolandırıcılar gayet rahat işlerine devam ediyorlar!
İlgili ceza maddesinin Anayasa Mahkemesi'nde iptal davası görüldüğünü öğrendik bu süreci nasıl etkiler? Bu adaletsiz ceza maddesi Anayasa Mahkemesi'nden döner mi?
Şu aşamada ne yapmalıyız?.Dava mı açsak kazanma ihtimali nedir? Elinde dava dilekçesi örneği olan varmı?
Selamlar...
Hukuki NET Güncel Haber
Konu ibrahim0062 tarafından (26-10-2009 Saat 22:15:50 ) de değiştirilmiştir.
cezanın dönemi nedir? bazı illerin vergi mahkemesi bu cezaları kaldırıyor bazı illerinki kabul ediyor.işlem birliği yok yani.dönemini sorma sebebim ağustos 2009 tarihi itibari ile kanun maddesini mükellef aleyhine değiştirdiler. bu tarihten sonraki cezalardan daha bildiğim bir mahkeme kararı yok.
cezanın dönemi nedir? bazı illerin vergi mahkemesi bu cezaları kaldırıyor bazı illerinki kabul ediyor.işlem birliği yok yani.dönemini sorma sebebim ağustos 2009 tarihi itibari ile kanun maddesini mükellef aleyhine değiştirdiler. bu tarihten sonraki cezalardan daha bildiğim bir mahkeme kararı yok.
Eğer bu bilgi doğruysa suç tarihinin önemi yoktur. Genel hukuk ilkesi gereğince kanunun lehte olan hükümleri uygulanır öncelikle.
Anayasa mahkemesinde iptal davası olduğu kesinse ve yukarıdaki bilginin teyidi yoksa yürütmeyi durdurma davası açabilirsiniz.
Sayın Tangör Evren in dediklerini çok net anlamama karşın , sayın Molyer in 2. iletisinden hiçbir şey anlamadım.
Kanun herkesin uyması gereken (ki özellikle öncelikle idarenin) kavramlar bütünüdür. Kanunda yazılı hükmün dışında bir uygulama kanunsuz icraya girer ki bozulacağı ve ısrarında ceza davası açılabileceği kesindir.
Kaldı ki hukukun temel özelliklerinden birisi 'kanun hükümleri kişi lehine uygulanır'' kavramıdır. Bu husus ceza hukukunda cezanın infazının tamamlanması durumu hariç herkes için uygulanır. Daha açık bir ifadeyle hangi kanun değişikliği olursa olsun ( tek istisnası eski kanun lehte ise yeni kanunun yürürlüğe girmemiş olmasıdır.) süreç içerisinde hangi kanun kişi lehine ise o uygulanır. Ceza hukukunda ise kişi lehine olan kanun anında icraya konur ve eğer infaz lehteki kanuna göre kalkıyorsa anında kaldırılır.
Bu bağlamda eğer dediğiniz gibi kanunda değişiklik yapıldı ise bundan o anda bu durumda olan herkes otomatikman yararlanır. Kanun hükmünün Vergi dairelerine göre farklı icra edilmesi hukuk dışıdır.
birincisi yazılanı okumada sıkıntı var herhalde.kanun mükellefler aleyhine değiştirildi diyorum lehine değil.mük 355. madde de mahkemelerin verilmeyen form ve beyannameler için vergi dairesinin direk ceza kesmesini kanuna aykırı buluyordu.tabi bu cezayı terkin eden mahkeme kararlarına göre.mükellef bu bildirimleri yapmadı ise yazıyla isteneceği yinede verilmez ise cezanın kesilebileceğine hükmediyordu.ancak kanunda yapılan değişiklikle bildirimlerin tebliğler aracılığıyla olacağı eklendi ve tebliğlerin resmi gazetede yayınlanması bildirim olarak kabul edildi.bu değişiklikte 01.08.2009 tarihi itibari ile yürürlüğe girdi.anayasada cezanın kanunla koyulabileceği ilkesi gereği, bildirimlerin tebliğle yapılması (bildirimin cezanın ayrılmaz unsuru olarak kabulu öngörülürse) yapılması düzenleyici işlemle ceza konulması anlamına gelirki anayasaya aykırılıktan iptal olabilir. burada asıl büyük saçmalık örneğin elektronik ortamada verilecek beyannamede 0 matrahlıda aynı cezayı yiyor (1600 küsurdu herhalde) 120000 tl matrahlıda ve bu ceza miktarı küçük boyutlubir işletmeyi bitirecek boyutta.hemde hiç vergi kaçırmamış olmasına rağmen.sadece geç beyandan
İstanbul
2. Vergi Mahkemesi Esas no: 2009/21 4.1.1961 günlü, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 22.7.1998 günlü, 4369 sayılı Yasa’nın 13. maddesiyle değiştirilen Mükerrer 355. maddesinin birinci fıkrası. Esas İncelemede
7.5.2009
Bu durumda hangi yol izlenmelidir üstadlar ne tavsiye edersiniz?
Konu ibrahim0062 tarafından (05-11-2009 Saat 17:37:05 ) de değiştirilmiştir.
Eğer bu bilgi doğruysa suç tarihinin önemi yoktur. Genel hukuk ilkesi gereğince kanunun lehte olan hükümleri uygulanır öncelikle.
Anayasa mahkemesinde iptal davası olduğu kesinse ve yukarıdaki bilginin teyidi yoksa yürütmeyi durdurma davası açabilirsiniz.
Sayın Tangör Evren
İptal davası açıldığı kesin.Kaynak:http://www.anayasa.gov.tr/images/loa...n_dosyalar.doc
Son yıllarda vergi idaresinin e@beyannameye geçilmesi üzerine çok sık uyguladığı özel usulsüzlük cezası nihayet Anayasa Mahkemesinin gündemine girebilmiştir.
VUK MÜK. 355 NİHAYET ANAYASA MAHKEMESİNDE !
Anayasa Mahkemesinden gündem haberi
7 Mayıs 2009 Perşembe Günü Saat 9.30’da Yapılacak Mahkeme Toplantısı Gündemi
2
2009/21
İstanbul 2. Vergi Mahkemesi
4.1.1961 günlü, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 22.7.1998 günlü, 4369
sayılı Yasa’nın 13. maddesiyle değiştirilen mükerrer 355. maddesinin birinci
fıkrasının iptaline karar verilmesi istemi.
İlk
İtiraz http://www.anayasa.gov.tr/general/ha...asp?contID=679
Daha önceden de edindiğim istatistiklere dayanarak yazmış idim. İstanbul
gibi Büyükşehir Belediyelerine bağlı metropollerdeki vergi mahkemelerinin
kolay kolay Anayasaya aykırılık iddialarını taşımadıklarını.
Anlaşılan sonunda e@beyan ve BA-BS davalarından ve Anayasaya Aykırılık
ısrarlı iddiaları onlar da kabul etmek zorunda kaldılar.
VUK'nun mük. 355'e göre dava açmış ve halen davası sürmekte olanlar, acilen
mahkemeleri bilgilendirmeleri yararlı olur.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku