Oncelikle iyigeceler
esimle 2 yil once anlasmali bosanmistik ve kizimin velayetini bana birakmisti. Kizima 150 tl ve bana 250 tl nafaka veriyordu.
Bu arada ben kizimin okula baslamasi sebebiyle hem kendim icin hem kizim icin nafaka artirim davasi acmistim. kendisi ayni zamanda benim kizima bakamadigimi iddia ederek velayet davasi acti.
Geldigimiz noktada elimde olmayan sebeplerle malesef velayeti vermeyi kabul ettim.
Babasinin avukati bir protokol imzalamamizi ve bunu kendisinin hazirlayacagini soyledi. Ileride en azindan anne olarak kizimla iliskimizi saglama almak icin bu protokolde nelere dikkat etmeliyim.talep etmem gereken birseyler var mi?
Asil sorun ise karsi tarafin avukati nafaka artirim istegimden vazgectigimi de protokolde imzalatmak istiyor.ben 2 yildir artis olmadigini ve bunun hakkim oldugunu soyledim ama kendisi geri cekmezsem babasinin da kizimiz icin benden nafaka talep edecegini soyledi.
Maasim 900 tl ve 600 tl kira oduyorum.
Babasi 3500 tl kazaniyor.
Sizce ne yapmaliyim ve ilerisi icin almam gereken bir tedbir varsa yardimlarinizi bekliyorum.
Cok tesekkurler
Kızınızın okula başladığını belirtmişsiniz. Demek ki kızınız 6 yaşında en az. Bu yaştaki bir kızı siz kabul etmediğiniz sürece hakim asla babaya vermez.
Eski eşinizin velayetin dğeiştirilmesi davası açarak sizin iyi bakamadığınızı iddia etmesi çok normal. Korkmanızı gerektirecek birşey yok. Siz çalışıyorsunuz,para kazanıyorsunuz,eski eşinizden kendiniz ve kızınız için nafaka da alıyorsunuz. Nafaka artırım davası açmanız gayet doğal. İyi bakamadığınızı iddia ederlerse ispat etmek zorundalar. Şahitlerle filan. Sizde şahit çıkartırsınız iyi baktığınıza dair. Mesela kızınızın öğretmenini,komşularınızdan 1 ya da 2 tanesini. Bu sebeple hiç endişelenmenize gerek yok.
Siz kızınızdan vazgeçmeyin. Nafaka artırım davanıza devam edin.
Eski eşinizin avukatı protokolde maddelerde neler yazar bilemiyorum ama haklarınızdan feragat ettiğinize dair birşey olmasın.
Mesela nafaka artırım davanızdan feragat etmeyin. Feragat etmek ömür boyunca bu konudaki hakkımı kullanmayacağım demek oluyor ve bağlayıcı oluyor. Feragat etmek bağlayıcı oluyor.
Ayrıca anlamadığım birşey var. Avukat demiş ki: " 2 yildir artis olmadigini ve bunun hakkim oldugunu soyledim ama kendisi geri cekmezsem babasinin da kizimiz icin benden nafaka talep edecegini soyledi."
Bu ne demek? Velayetin değiştirilmesi davasını kazanmamışlar ki. Resmen sizi korkutmak için söylenmiş bir laf gibi geldi bana. Eşinizin avukatı var ama sizin avukatınız yok diye,bu avukatın sizi korkutmasına aldırmayın.
Hakimlerin genel kanaati, bu kadar ufak çocukların anne şevkati ile büyümesidir. Sizin çalışmanız iyi bakamadığınız anlamına gelmez. Eski eşinizde çalışıyor sonuçta. Koşullar son derece eşit. Sizin çalışmanız bence çok güzel birşey. Günümüz ekonomik koşullarında müşterek çocuğunuz için çalışıyor ve bakıyor olmanız bence son derece takdir edici bir durum.
Bu kadar yazıdan sonra diyeceğim tek birşey var. Sizde avukat tutun. Avukatınız sizi en güzel şekilde savunup velayetin değişmemesi yönünde savunma yapacaktır. Bence eski eşinizin avukatına güvenmeyin. Yazdıklarınızdan güvenmemeniz gerektiğini anlıyorum. Ve kızınızın velayetini de vermeyin. Kesin alırlar diye düşünmeyin. Tekrar ediyorum 6 yaşına ufak bir çocuğu hakim durup duruken annede alıp babaya vermez.
Deniz bey yardiminiz icin cok sagolun ama sanirim yanlis anlasildim.
Kizimi bana actiklari davadan dolayi degil de elimde olmayan sebeplerden dolayi kendim vermeyi kabul ettim.
Kizim 7 yasinda ve okula baslamis olmasi benim icin umut iken caresizlige sevk etti.hem calisip hem de okulu disindaki bos zamaninda yaninda olamiyorum. Calisma kosullarim agirlasti ve kizim okul cikisi en azindan babaannesigil tarafindan bakilir bos kalmaz diye mecburen buna razi oldum.aksi halde ya issiz kalacagim ya da kizimla aksama kadar kimse ilgilenmeyecek.
Bu hafta baska sehirde yasayan babasinin yanina yollayacagim ve mahkeme 2 ay sonra.
Onun avukati velayeti aldiklarinda nafaka talep edebileceklerini soyledi. Ben nafaka talebimi cekmezsem bu sefer babasinin da benden nafaka isteyecegini soyledi.
Ayrica bu protokole ne yazdirmam ya da yazdirmamam gerekir ki ileride kizimla ilgili sikinti yasamayayim?
Kızınızdan tamamiyle ayrı şehirde yaşayıp veleyati eski eşinize vermekte kararlıysanız siz bilirsiniz. Kızınızı özlemeye razısınız demektir. Kızınız başka şehirde olduğu için eski eşiniz istediğiniz zaman görmenize izin verecek mi, neyse ben sorunuzun cevabına geçeyim. Çocuğunuzu verip vermemek sizin kararınızdır.
Siz eşinizin avukatının önerdiği protokolü buraya aynen yazın. Sizin menfatinize göre neyin ne olduğunu ayrıntılı yazalım olur mu? Sadece ben değil, sistemde hukukçu üyelerimiz de okuduklarında menfaatinize göre ikazlarda bulunacaklardır. Ekleme ya da değişiklik gereken maddelerde size ikazlarda bulunuruz.
Kızınızdan tamamiyle ayrı şehirde yaşayıp veleyati eski eşinize vermekte kararlıysanız siz bilirsiniz. Kızınızı özlemeye razısınız demektir. Kızınız başka şehirde olduğu için eski eşiniz istediğiniz zaman görmenize izin verecek mi, neyse ben sorunuzun cevabına geçeyim. Çocuğunuzu verip vermemek sizin kararınızdır.
Siz eşinizin avukatının önerdiği protokolü buraya aynen yazın. Sizin menfatinize göre neyin ne olduğunu ayrıntılı yazalım olur mu? Sadece ben değil, sistemde hukukçu üyelerimiz de okuduklarında menfaatinize göre ikazlarda bulunacaklardır. Ekleme ya da değişiklik gereken maddelerde size ikazlarda bulunuruz.
Inanin bu karari kolayca vermedim. Onceki yazilarima bakarsaniz ne kadar ugrastigimi goreceksiniz. Ama su anda bu durumdayken ona yarardan cok zararim dokunacagini dusunuyorum.
Okulu acilinca yurtdisindan yillik izne annem geldi.yarin donuyor.Annem gidince sabahlari evde yanliz birakip gidemem. Zaten burada okumak istemiyorum diye huysuzluk yapiyor.Ogleden sonralari yine bos kaliyor.ekonomik olarak bu sekilde yanliz basina buyuyecegine babasinin yani kotunun iyisi diye kabul ettim.cozum bulamiyorum.
Nafaka artirimi talebimi geri cekmelimiyim?
Elime ulasir ulasmaz protokolu buraya yazacagim.
Cok cok tesekkurler
Konu poritino tarafından (24-10-2009 Saat 03:34:40 ) de değiştirilmiştir.
Başımdan geçen bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum, basit bir kavgadan dolayı ilk başta ben sonrası da karşı taraf şikeyetçi oldu. Karşılıklı darp...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku