merhabalar ,
bizim aileden yakın akraba borcunu ödeyemediği için yıllar önce aranmaktaydı .
(suçsuz diyemem çünkü , borç değil sadece kötü niyetleri de var .) ne olduysa ihbar edilmiş ve o an petrol de polis baskın yapıp tutklamış , mahkeme ile hapis yatmıştı . 5 ay civarı yatmıştı. avukat borcu yatırın , kısa sürede çıkar demişti ve (ben böyle bişeyi istemiyordum , çünkü hatasını anlamayacağını biliyorum , suçuna tekrar edecektir.) ama babamgil belki değişir iyileşir ümidi ile de borcunu yatırdı ve belli süre sonra çıktı.... (babamgil mutlu lar. ben değil çünkü suçlarına devam edecek biliyordum ki benim dediğim çıktı yani ....)

şimdi asıl sorun bundan sonra devam ediyor . bu insanın ( 20milyar , 90 milyar birine , 10 milyar birine , 80 milyar birine daha çoook ... )yani hpisten çıktı ama eski borçlar devam ediyor . birde hatasını anlamamış yeni suç ve borçlara girmiş.

-sahte nüfus cüzdanı düzenleme , bunu bir başka kişiden duydum. ( arandığı zamanlarda durumunu gizlemek için)
-sahtekarlık
-bilinçli dolandırıcılık
-ihale ile araba alıp kullanıyorlar ve tabiki ödemiyorlar.
-hapisten çıktığı zamanlarda eski olaylar gene gün yüzüne çıktığını öğrenince , diğer tanıdığını öldürürüm vb. tehdit ..
-darp a neden olacak haller ve davranışlar ...
-yalan

---------------------------------
bu anlattığım olaya istinaden , ben bu durumdan şikayetçiyim.ama nasıl bir yol izleyeceğimi bilemiyorum. resmi olarak neler yapabilirim. hangi dormları doldurup kime ibraz etmem gerekiyor ...

acaba benim bu davranışım , yani ihbarım /şikayetim doğru mu ? yani çok yakın bir akrabam ama insan istemez böyle olmasını ama bana zararı var ama hatasını anlayacağı yok . artık güvenemiyorum gene devam edecek . ( yolunacak kaz gibi borçlara girip , dolandırıp bizlere ödettirecek .)

avukat lar yardım edebilirler se memnun olurum. ben öğrenciyim , bu ağır konuları bilemiyorum.

saygılarımla
Selman Güleç