Merhaba,

Yol göstermeniz açısından bir sorunumu sizinle paylaşmak istiyorum. İş yeri niteliğindeki dükkanımı 2007 yılında zincir mağazalardan birisine kiraladım. 2009 haziran ayına kadar düzensiz de olsa kira bedelini tahsil edebildim. 2009 haziran ayından sonra işletmeyi kapacaklarını sözlü olarak söylediler ve bir süre sonra faaliyeti durdurdular. İçerideki mallarını yaklaşık 2 ay çıkarmadıkları gibi Haziran ayından sonra herhangi bir kira ödemesi yapmadılar. 2 ay sonunda mallarını çıkardılar fakat anahtarı teslim etmediler. Şu anda iş yeri boş durumda. Herhangi bir ibraname olmaması sebebiyle iş yerimi tekrar kiralayamıyorum. Defalarca telefon görüşmesi yapmama rağmen anahtarı teslim etmediler. Bugün itibarıyla anahtarı teslim edeceklerini fakat borçlarının olmadığına dair ibraname imzalamam gerektiğini söylüyorlar. 4. ayına giren bu konu artık hukuki boyuta taşınacak anlaşılan. İyi niyet göstermemize rağmen terbiye sınırlarını zorlayan bu teklif kabul edilmeli mi?

İnternette yaptığım araştırmada firmanın iflasının ertelenmesi talebinde bulunmuş. İlk duruşmanın 15 Ekimde olacağı söyleniyor. Mahkemece yaptıracağım tespitle iş yerimi tekrar kiralanabilir durumuna getirebilir miyim? Arkasından alacak davası açabilir miyim?

Sabırla okuduğunuz ve cevapladığınız için teşekkür ederim.