hayirli sabahlar oncelikle
ben hollandada kaliyorum
2 ay once oglumukaybetim ve kayibin ilk haftasi esim onceden konustugu tanistigi birisi ile turkiyede gitti
aradik en sonunda baska bir sehirde bulduk ve jandarmaya ben kendim geldim bosanacagim demis. tabi bana br sey demek dusmedi orda
benim sorum ben kendisine bosanma davasi ve tazminat davai actim,
bunlar avukatimi arayip hollandada ikimizin adina hitopek ile aldigimiz evden ay alacagiz nafaka alacagiz. ve yeni acmis oldugum bir sirketten pay isteyecegiz diye laflar kullanmislar. ilk olarak ev banka borcu ile alinmis bir ev belki borcundan 10 bin en fazla degeri vardir. ikincisi actigim sirkete yaptigim hic bir nakit maddi destek yok eski kayinim ile acmistik ve ben borc aldim birisinden sirkete araba almak icin 15 bin hala borcum da duruyor. ve aldigmiz araba da komple borc eskikayinimin da borcu var benim de degirinden fazla , ve hala sirketten maddi bir kazancim yok daha calismaya bile baslamadim.
benim bilmk istedigim benden nafaka talep edebilirmi. evden herhal ikimizin uzerine oldugu icin edebilir, ama sirkette sadece borcum var ve hic bir gelirim yok sirketten hala baska bir sirkette isci olarak calismaktayim. cocugumu kaybettigim icin cocugumuz da yok cocuk nafakasi icin.
beni bilmek istedigim bir konuda cocugun hastanede odugu sure icinde 10 euro el borcu almistim giderleri karsilayamadigim icin bunda eski esimden talepde bulunabilirmiyim cunku buborc da hala duruor.
esim cocugun hastanede kaldgi sure boyunca 4 ay yaklasik gittigi admala konusuyormus polis burdan adamin numarasinin arandigni da tesbit etti. ama suan turkiyede eski esim calismiyor tazminat i kazanma yada kazansam da alma ihtimalim varmidir.
son olarak da birlikde gittigi adama karsi da tazminat davasi actim evli oldugunu bile bile birisiyle birlikde oldugu icin bu davada kazanma sansim nedir
bir an once aslinda bend e kurtulmak istiyorum ama yapilan bu seyden sonra
hadi gidin keyfinize bakin demek de agirima gidiyor. o yuzden benim sorum tazminattan anlasma karsiligi vaz gecmelimiyimdava hakkinda birde eski esimin ailesi tum sahitler yurt diisnda yasiyor eski esim jandarmaya beni zorla evlendirdiler beni surekli dovuyordu gibicesinden bir suru yalan soylemis mahkemede de bunlari dile getirecektir. ama eski esimin ailesi bile biliyor beni lehime sahitlik yapacaklar. sahitlerin ifade vermesi icin turkiyeye mi gitmeleri gerekiyor yoksa burdan verme ihtimali varmidir
simdiden cevaplariniz icin sagolun