arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim. Bir şaka ortamında "......... dönektir,burdan adam çıkmaz" dedim. O zaman bir şaka ortamıydı ve karşımaki kişilerde benim memleketimin insanı hakkında şakalar yapıyorlardı. sonra aradan bir zaman geçiyor. O ortamda bulunan bir arkadaş yaklaşık 6-7 sonra şahsıma suç duyurusunda bulunuyor. Yani ortamda söylediğim şakayı ciddiye alarak tayin dilekçesi yazıyor ve tayin dilekçesinde de kendisine bu cümleyle hakaret ettiğimi söylüyor. Ortamda 4 kişiydik. Diğer arkadaşlarda aynı memleketli oldukları halde şikayette bulunmadılar. Dediğim gibi ortam şaka ortamıydı. Şu an bana hakaretten dolayı dava açıldı
1- Dönektir kelimesi hakaret sayılır mı?
(Tayyip Erdoğanın daha önce davada dönek kelimesi hakaretten sayılmamıştı)

2- Ben bu lafı söylerken kişiyi hedef almamışım ya da ismini kullanarak sen döneksin dememişim, bu benim lehimde olur mu?

3- Bu arkadaş olayda daha önceden şubemizde olupta tayin giden bir arkadaşın olduğunu söylüyor. Bu arkadaşın şubeden gidiş tarihiyle tayin dilekçesiyle suç duyurusunda bulunan arkadaşın tarihi arasında 6 ay 6 gün oynuyor, zaman aşımına uğramış olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim