Merhabalar ben 6 yıldır dershanelerde çalışan bir öğretmenim. Geçen sene çalıştığım dershaneden 1 aylık maaşımı alamadım. Sene içerisinde o kurumda çalışırken toplantılarda ve genel olarak sergiledikleri saygısızca davranışlara rağmen sene sonuna kadar dayandım. Temmuz ayı itibariyle tüm maaşlarımızı almamız gerekirken bu zamana kadar yarım yarım verdiler. Şu anda benim gibi çoğu öğretmenin 1 aylık maaşı içeride kaldı.
Ayrıca işe girerken imzalattıkları sözleşmede 10 milyarlık bir senet vardı, o seneti istediğimde de bana veremeyeceğini söyledi.
Benim elimde maaşımı ispatlayacak hiçbir belge yok. Maaşlarımızın bir kısmını bankaya yatırıp (asgari ücret kadarını) gerisini elden veriyorlardı. Sözleşmede asgari ücret üzerinden imzallatırıldığı için hakkımı nasıl arayacağımı bilmiyorum.
Dersana sahibi son maaş için bir tarih veremeyeceğini söyledi,vermeyeceğim demiyor fakat ben hiç umutlu değilim ve artık maaştan çok senet konusu canımı çok sıkıyor.
Ayrıca maaşımı istemeye gittiğimde bana karşı çok saygısızca davrandığı için elimden geleni yapmak istiyorum. Bir yol gösterirseniz çok teşekkür ederim.