İyi günler,
Bilindiği üzere genelde kamu personeli görevde yükselme yönetmelikleri pek çok haksızlıklar içeriyor. Özelinde ise aşağıdaki linkte olan bir dava dilekçesi hazırladım. Memur olduğum için bu işi Avukat masrafı olmaksızın yapmak durumundayım. Ancak dilekçemin hem şeklen hem de içerik olarak daha iyi hale getirilebilmesi için tecbübeli görüşlere ihtiyacım olduğu açık.
Cevap: Görevde yükselme yönetmeliği idari dava dilekçesi
Kantaroncu rumuzlu üyeden alıntı
Siz birkaç işlemi tek dava ile halletmeye niyetlisiniz ama her işlem için ayrı dava açılır.
Haklısınız ustad, işin tekniğini bilmemem sözkonusu tabi ki, ancak öncelikli talebim sınavın yürütmesinin durdurulması ve iptali, sonrasında ise belirttiğim madde ve fıkralar ile genelgelerin iptali,
Burada bir soru daha ortaya çıkıyor;
Yerel idari mahkeme sınava yürütmeyi durdurma ve iptal verebilir sanırım, iptaller içinse danıştayın kararı gerekir diye okudum,
eğer ben tek dilekçe ile bunları talep edersem yerel idari mahkeme mevzuat iptalleri için kendisi danıştaya dosyayı gönderir mi?
Yani dosyadaki sınavın yürütmesini durdurup, mevzuat iptalleri için dosyayı ayırıp danıştaya sevk edermi?
Konu zefiros tarafından (07-10-2009 Saat 10:53:44 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Görevde yükselme yönetmeliği idari dava dilekçesi
Öncelikle hukuka aykırı her işlem için ayrı bir dava açmanızı öneririm. Ancak diğer idari işlemler haksızlığa uğradığınızı iddia ettiğiniz ilk işlemle bağlantılı işlemler ise ilk işlemin iptali diğer işlemlerin de yok hükmünde sayılmasına neden olacaktır zaten. Tüzük, Yönetmelik ve Tebliğ vs. gibi mevzuat iptalleri için 1. derece mahkemesi Danıştay'dır. Bu türden davaların Danıştay'da açılması gerekmektedir. İdare mahkemesi yerine Danıştay'da dava açmanızı öneririm.
Konu kerkenez tarafından (07-10-2009 Saat 13:00:46 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Görevde yükselme yönetmeliği idari dava dilekçesi
kerkenez rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle hukuka aykırı her işlem için ayrı bir dava açmanızı öneririm. Ancak diğer idari işlemler haksızlığa uğradığınızı iddia ettiğiniz ilk işlemle bağlantılı işlemler ise ilk işlemin iptali diğer işlemlerin de yok hükmünde sayılmasına neden olacaktır zaten. Tüzük, Yönetmelik ve Tebliğ vs. gibi mevzuat iptalleri için 1. derece mahkemesi Danıştay'dır. Bu türden davaların Danıştay'da açılması gerekmektedir. İdare mahkemesi yerine Danıştay'da dava açmanızı öneririm.
Yani dilekçemdeki taleplerden ilk madde olan sınavın yürütülmesinin durdurulması ve iptalini yerel mahmekemeye yapmam ve diğer mevzuat iptalleri için ise Danıştay'da dava açmam gerekiyor.
Sanırım anladım, ancak yine cehalet ön plana çıktı, direkt Danıştay'da dava nasıl açılıyor?
Baştan söylediğim gibi bilgisizliğim epey çok , ben daha çok olayın teknik yönü itibariyle "nasıl" demek istemiştim ki burada hata benim soruyu açmam gerekirdi. Yani teknik anlamda en kısa sürede talep ettiğim konularda sonuç almam için taktikler nedir.
Dava dilekçesini olduğu şekilde Danıştay'a gönderilmek üzere İl İdare Mahkemesine mi vereyim, yoksa ilk maddesi için ayrı bir dilekçe ile il idare mahkemesine verip, kalan mevzuat iptalleri için Danıştay'a gönderilmek üzere il idare mahkemesine vereyim,
Sonuç itibariyle sürecin hızlanması anlamıyla konu tekrar değerlendirirseniz sevinirim.
Cevap: Görevde yükselme yönetmeliği idari dava dilekçesi
Şahsınızla ilgili idari işlem için İdare Mahkemesinde dava açacaksınız. Toplumun tümünü ilgilendiren Tüzük, Yönetmelik ve Tebliğ vs. gibi mevzuat iptalleri için 1. derece mahkemesi olan Danıştay'da dava açmanız gerekir. Bilginiz için idari davalarda şahıs veya kurumları ilgilendiren idari işlemlerin iptali için 1. derece mahkemesi İdare Mahkemeleridir. 2. derece yani temyiz mahkemesi ise Danıştay'dır. Tüzük, Yönetmelik ve Tebliğ vs. gibi mevzuat iptalleri için 1. derece mahkemesi Danıştay'dır. Bu davaların temyizleri Danıştay İdari Dava Daireleri Kuruludur. Eğer Ankara'da değilseniz, dilekçenizi bulunduğunuz yerin İdare Mahkemesine danışarak onların aracılığıyla Danıştay'a gönderebilirsiniz.
bu son şekli ile 20.10.2009'da davayı açtım Danıştay'a,(avukat tutamadım tabi ki)
Hasım belirleme (Başbakanlığı da dahil etmişler) ve YD kararının savunmadan sonra olacağı kararları ayrı ayrı 15.12.2009 tarihinde verilmiş, 17.02.2010 tarihinde postaya verilmiş ve bana daha dün (23.02.2010) geldi.
1) ilk karar hızlı ama posta iki ay sonra verilmiş neyse buna da şükür ama anlamadım niye iki ayda postaya verilmiş?(fikri olan varsa okumak isterim)
2) Yukarıda yazıldığı gibi konuları ayırmadım ve 5.Daire öylece kabul etmiş dilekçemi (bir adet karşı oy var ama)
3) Aynen Karar'dan yazıyorum:
"2577 Sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 15. maddesinin 1/c fıkrası uyarınca Başbakanlığın da davalı konuma alınmasına, dava dilekçesi ve eklerinin adı geçen idareye bildirimine, bir örnek karar gönderilerek davacının durumdan haberdar edilmesine 15.12.2009 tarihinde oybirliği ile karar verildi"
Bu hasım belirleme kararı ile ilgili benim yapacağım bir iş yok okuduğum kadarıyla, doğru mudur?
4) hadi bakalım hayırlısı, eğer tutarsa ek-1 form denilen garabet iptal olur inşallah....
Konu zefiros tarafından (25-02-2010 Saat 22:14:14 ) de değiştirilmiştir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku