Merhaba
2006 yilinda bir trafik kazasi yaptim ve esim vefat etti kazada. araci kullanan bendim. x sigortadan zorunlu trafik sigortami yaptirmistim ve police ölumlu kazalar halinde 57000 tl teminat tutari icermekte idi. burada soyle bır sorum var: polıcenın belırttıgı temınat, polıcenın adına duzenlendıgı kısının olumu nu kapsamaktadır? yoksa polıcede adı yazılı kısı (yanı ben) yıne polıcede belırtılen plakalı arac ıle kaza yaptıgında, arac ıcındekı veya dısındakı kımselerın olumune sebeb olursa yıne de bu temınat kapsamında degerlendırılıyor mu?

bıldıgım kadarıyla, polıce sahıbınden cok 3. sahısların yaralanma veya olumlerıne sebeb olundugunda devreye gıren bır temınat bu, yanlısım varsa duzeltınız. pekı 3. sahıstan kasıt, polıce sahıbının esı olması veya olmaması, arac ıcınde veya dısında bır kısı olması veya olmaması gıbı spesıfık bır ıfade mıdır yoksa arac ıcınde yada dısında, polıce sahıbının yakını ya da degıl herkesı kapsayan bır ıfade mıdır?

tum bunların sonucunda, esımın olumu ıcın 7800tl tazmınat odemesı yapıldı. ısyerıme ıbraname fax ıle yollandı ve ımzalayıp yolladım ve daha sonra hesabıma para yatırıldı. polıce temınatının cok cok altında olan bu tazmınat mıktarında bır garıplık yok mu? ıbranameyı ımzalamıs olmama ragmen yasal olarak bu konuda sıgorta sırketının yaptıgı bır usulsuzluk veya bılerek yanıltma varsa takıb yolu halen acık mıdır?

ıyı calısmalar