Merhabalar ben 10 Daireli bir apartmanda 4 Senedir yöneticilik yapmaktayım.On daireninde kendine ait kat mülkiyeti tapusu bulunmakta.
Apartmanımızın altında bulunan dört ayrı dükkan içinde on kat malikinin dükkanları birbirinden ayırmaksızın onda bir hisse tapusu bulunmakta.Bu dükkanlar kirada olup yönetici tarafından kiraların toplanması için apartmanın resmi karar defterinde karar bulunmakta.Kira gelirleri çok yuksek olmadığı için toplanan para apartman kasasında dairelerden toplanan aidatlarla birarada bulundurularak biriktirilmekte.Apartman için yapılan temizlik vs. harcamalar bu paradan karsılanmakta.Apartmanın her yıl yapılan olagan toplantılarında apartmanın kolonlarının güçlendirilmesi için fizibilite çalışmalarının yapılması ve gerekirsede onarımının yapılması için yapı denetim şirketiyle anlaşılması yaklasık 1998 yılından bu yana yapılan tüm toplantılarda karar olarak deftere işlenmiş ama hiç bir yönetim bu konuda ufak bır adım dahı atmamıs.dolayısıyla kira gelirleri kasada birikmiştir.bu kira gelirlerinin apartman sakinlerine yöneticiler tarafından dağıtılabilr diye bir karar deftere daha öncedende işlenmiş değildir.
ancak bu kira gelirleri apartman sakinlerine dağıtılamaz diye herhangi bir kararda defterde işli değildir.

Gectiğimiz günlerde bir katmaliki dairesini ve beraberindeki onda bir hisseli dükkan hissesini sattı ve binadan tasındı cıkarkende apartman kasasında biriken dükkan kiralarından hissesine düşen payı talep etti bende kişinin tapulu malının kira geliri düşüncesiyle apartmanın karar defterınde para herhangi bir durumda dagıtılabılır veya kesınlıkle dagıtılamaz diye bir karar olmadıgından kişinin payına dusenı ödedim.

Apartman sakinlerinden bazıları ödemenin doğru olmadıgını hakkımda dava acılabılecegını apartmanın masrafları için paranın biriktirildiğini söylediler.

Ben daireyi yeni alanın dairenin ve apartmanın tum sorunlarının tapu devir tarihinden itibaren sorumlusu oldugunu dusunuyorum daireyi alan bu halıyle almıstır.Ama yeni ev sahibi bile paranın neden verıldıgının hesabını soruyor hakkımda dava acılırsa kaybedermıyım.Ayrılan kısının parasını vermiş olmam dogrumudur yanlısmıdır.tesekkur ederım..