Öğrencilik döneminde hem mesleki açıdan kendimi geliştirmek hemde piyasa ve serbest çalışma koşullarını tanımak amacı ile Serbest mühendislik bürosunda çalışmaya başladım 2 yıl öğrencilik döneminde isteğe bağlı olarak çalıştım, sonrasında çok iyi bir bağ oluştu ve sigortam başlatıldı çalışmaya devam ettim. (1 sene sigortalı çalıştım). Mühendislik bürosu mali açıdan sıkıntı yaratığı için işverenimize , Ltd Şirket kurmaya karar verdi ve sigortalı arkadaşları bende dahil şirkete geçirdiler çok acemi bir dönemimizde bu değişiklik yapıldığı için hiç bir talebimiz olmadı kendi isteğimiz ile Mühendislik bürosundan ayrılmayı kabul ettik ve oğlu ile ortak kurdukları şirkete sigorta girişimizi yaptılar. 2006 -2009 arası faliyet gösteren şirket zamanla çok sıkıntıya düştü ve tekrar şirket kuruldu eski şirkette oğlu ve kendisi ortak iken yeni şirketinde eşi ile ortak oldu. Şimdi tekrar sigortalı çalışanları yeni şirkete aktarmak istiyorlar. Her 2 şirkette çalışan sayısı aile şirketi. Eski şirketin Muhasebecisi ve yeni Şirketin Muhasebecisi farklı ve her ikiside farklı düşünüp farklı söylüyorlar biz çalışanlar ise ne yapacağımızı bilmiyoruz. bu aktarım gerçekleşirse tazminatımız ne olacak kimse net birşey söyleyemiyor. Eski şirket muhasebecisi tazminatınız yanar çünkü şirketler farklı isimleri farklı çalışanlar isteğe bağlı aktarılamaz diyor tazminatınızı verip çıkışınızı yapması lazım yeni şirkete girişiniz yapılması lazım diyor, yeni şirketin muhasebecisi iste ortaklardan 1 tanesi aynı olduğu için hiç bir hakkınız yanmıyor aktarılabilirsiniz diyor. Şirketler arası devir yok, satış yok bu şirketler çalışma alanı aynı, ortaklardan 1 tanesi aynı fakat ismi adresi farklı şirketler. Noterden yapılmış sözleşmem var. Şirketin avukatı yok malesef ve tanıdığım bir avukatda yok sitenizi inceledim belki yardım alabilirim umudu ile yazmak istedim. Ne yapmam nasıl davranmam gerektiği hakkında bir yorum olursa mutlaka beklerim.