Merhabalar,

Ben Kayseriden yazıyorum, ismim Yasin. Sorunum ise;

Bu yaz ben yurtdışından birisi ile evlendim, resmi nikahı olsun imam nikahı olsun bütün resmi işlerimi halettim. Eşim şimdi türkiyeden uluslararası evlilik belgesi alarak ordaki belediyeye başvurdu evlendiğini belirtmek için. Ben ise 2 yıllık üniversite öğrencisiyim, ancak okumadım ole harç parasını yatırıyorum sınavlara giriyorum ama okula gitmiyorum. Bize okul zamanında kulaktan duydugumuz kayıt oldugun yıl içerisinden 5 yıl askerligi tecil ettirdiklerini duyduk, okula başlama tarihi 2005. Şimdi benım üniversitede son dönemim olduğu için askerlik tecilim bitiyor. Yurtdışından evlendiğim için Aile Birleşimi için işlemlere başlamış durumdayız. Ben daha hiç tecil işlemleri yapmadım zamanında okul yapmış. Şimdi bu benim ilk tecilim olacak eğerki tecil olabiliyorsa. Okulum bitiyor, ögrenci sıfatından cıkıyorum, 2010 yılı sonunda tecilim büyük ihtimal bitecek Ailebirleşimi işlemleri bizim 4. ayda başlıyacak ve ben şimdi askerligimi tecil ettirebilecekmiyim ? Böyle bir hakkım veya imkan varmı ?