Merhaba saygideger site ziyaretcileri...

Bir cok avukat arkadastan farkli bilgiler almamdan oturu bir sorunumu burada paylasmak ve buna siz degerli arkadaslar araciligi ile yardim almak isterim..Ayrica ayni konudan (varsa) muzdarip diger ziyaretciler icinde emsal olmasini temenni ederim...

Suan nisanliyim..Esim 1 cocuk sahibi daha once evlilik yapmis bir insan..Kendisi avrupada yasamakta..Ilk es ile cocugun dogumundan sonra yani yaklasik 2003 yilinda avrupa mahkemelerinde anlasmali olarak tek celsede bosanmislardir..

Esim daha sonra bir yakininin tavsiyesi uzerine Turkiyede bosanmayi resmi olarak sonuclandirmamisdir..Soylenilene gore, avrupada yapila resmi bosanmanin ardindan boyle bir gerekliligin olmadigi..

Yil 2009 ve biz esimle nisanlandik..Yakinda turkiyede resmi nikahla evlenmeyi dusunuyoruz..Ancak gorustugum bir cok avukat farkli bilgiler verdi..

Kimisi tenfiz veya tanima mahkemesinin acilmasi ve Turkiye makamlarincada bu isin bitirilmesi gerektigini, kiminin ise avrupadaki bosanma evrakinin yeterli olacagini soyledi..

Benim sorum bir kac baslikta su sekilde olacak..

Bilindigi gibi bosanma uzerinden belirli bir sure gecmesi halinde ancak bir diger evlilik mumkun olabiliyor..

1. Eger ki bir tanima mahkemesi acilmasi gerekiyor ise, Turkiye makamlarina Avrupadaki resmi bosanma belgesini beyan ettigimiz takdirde, akabinde resmi bosanma buradada gerceklestiginde T.C mahkemesi, orada ki bosanma tarihini de taniyacak mi ? Yani acik ifade ile bu sekilde bir resmi bosanma yapildiginda yeniden evlenmek icin gerekli surenin beklenmesi mi gerekecek?

2. Esim Turkiyede resmi evlilikten sonra Turkiye Vatandasligindan cikmistir.Suan yanlizca Avusturya vatandasidir..Bu halde de Turkiyede herhangi bir evlilik kaydi kalmismidir?

3. Turkiyede herhangi bir tenfiz - tanima ( tam terimi hatirlamiyorum ) mahkemesi acildiginda karsi tarafinda vekalet vermesi gereklimidir? Resmi evrakta kendi onayi vardir ve anlasmali bosanmadir.Bu durumda da ilk esin herhangi bir izni, vekaleti gereklimidir?

4. En kotu ihtimal ile Turkiye de herhangi bir islem yapilmaz ise, ve ben turist vizesi ile gidip orada evlenirsem, ileride nasil sorunlar ile karsilasirim?

Izlememiz gereken yolu bildikleriniz ile bizimle paylasir tavsiyelerde bulunursaniz, bu isin pratigi ile ilgili bizi aydinlatirsaniz cok memnun olurum...

Sitenin disiplini icinde emegi gecen arkadaslari tebrik eder, basarilarinin devamini dilerim..