Selamlar.
Eşimin alkol bağımlılığı nedeniyle yıllardır yaşadığımız problemlerin ardı arkası kesilmiyor.daha öncedeki iletimde de yazmıştım.teşekkür ederim yardımcı oldunuz.Eşimin hayatta iki kızım ve benden başka kimsesi yok..alkole bağlı olarak bize kötü günler yaşattı 18 yıl evliliğim süresince hep boşanacam dedim fakat içim el vermedi.kazanmaya çalıştım mücadele ettim.Bu alkol öle kötü bir alışkanlık ki,eşimi benden alıp başka biri yaptı.işine gidiyor.iş saatleri dışında hep sarhoş ve agresif oluyor.çekilmez bir hal aldı.kızlarım büyüdüler sınavlara hazırlanıyorlar evde hep gergin ve tatsız bir hava tabi rahatsızlar.Ayrıcada tüm maaşını içkiye ve kredi kartlarına veriyor..en ufak bir katkısı yok evimize.
Olsum mutlaka düzelecek ben çalışıyorum diyordum.taki..ödiyemediği kredi kartlarından eve icra dairesinden tebliğ gelene kadar.
Bu allahtan reva değil dedim.kesin olarak kararımı verdim..kendisine söledim..inanın bütün hukuk forumlarını okuyarak güzel bir dilekçe yazdım.dava açacam.fakat avukat vekil tayin edemiyorum..maddi durumum buna müsait değil.ben devlet memuruyum.evim var maaşım var..adli yardımdan yararlanamıyacağımı öğrendim...evimin masrafları iki çocuk kesinlikle avukat vekil tayin edemiyorum.
Sormak istediğim:müşterek oturduğumuz evimiz,tapuda tam mülkiyet benim üzerime eşiminde intifa(oturma)hakkı var tapu üzerinde..çocukların düzenini bozamıyorum..kiraya çıkmam mümkün değil.eşimin her tarafı borç içinde,evden ayrılmıyor.aynı evde yaşayarak boşanabilirmiyiz.dava içerisinde aile mahkemesi hakimliği,intifayla ilgili karar verirmi ?
Avukatsız,davanın seyri nasıl olur.çünki başka çarem kalmadı.
Teşekkür eder.saygılar sunarım.
Bu iletde belirtilen durumu bende merak ettim. Cidden böye bir durumda nasıl bir sonuç alınır. Aynı evde yaşayarak boşanılabilir... tarafların birbirlerine tahammülü var ise.. ancak ev ile ilgili intifa durumu ne olur merak ediyorum..
Neden derseniz annem ile babam arasında yıllardan beri devam eden küslük var. 11 yıldır aynı evde ayrı odalardalar ve hiç iletişim konuşma yok. Annem avukat olan bir akrabamıza boşanma konusunu sormuş birkaç yıl önce. Aynı evde tuturken boşanamazsın demiş bu avukat akrabamız.
Eşinizin alkol bağımlığı olduğunu yazmışsınız. Eşinizi evden uzaklaştırma kararı çıkartabilirsiniz diye düşünüyorum. Aileyi koruma yasası var. Yasanın numarası aklımda değil.
Avukat üyelerimiz bu konuda bilgi verirlerse sanırım en iyisi olur.
Konu denizblk tarafından (18-12-2009 Saat 15:36:19 ) de değiştirilmiştir.
Madde 1- Türk Medeni Kanununda öngörülen tedbirlerden ayrı olarak, eşlerden birinin veya çocukların veya aynı çatı altında yaşayan diğer aile bireylerinden birinin aile içi şiddete maruz kaldığını kendilerinin veya Cumhuriyet Başsavcılığının bildirmesi halinde, Sulh Hukuk Hakimi re'sen meselenin mahiyetini göz önünde bulundurarak aşağıda sayılan tedbirlerden bir ya da bir kaçına birlikte veya uygun göreceği benzeri başkaca tedbirlere de hükmedebilir.
Kusurlu eşin;
• Diğer eşe veya çocuklara (veya aynı çatı altında yaşayan diğer aile bireylerine) karşı şiddete veya korkuya yönelik davranışlarda bulunmaması,
• Müşterek evden uzaklaştırılarak bu evin diğer eşe ve varsa çocuklara tahsisi ile diğer eş ve çocukların oturmakta olduğu eve veya iş yerlerine yaklaşmaması,
• Diğer eşin (veya çocukların veya aynı çatı altında yaşayan diğer aile bireylerinin) eşyalarına zarar vermemesi,
• Diğer eşi ve çocukları (veya aynı çatı altında yaşayan diğer aile bireylerinin) iletişim vasıtalarıyla rahatsız etmemesi,
• Varsa silah ve benzeri araçlarını zabıtaya teslim etmesi,
• Alkollü veya uyuşturucu herhangi bir madde kulanılmış olarak ortak konuta gelmemesi veya ortak konutta bu maddeleri kullanmaması,
Yukarıdaki hükümlerin tatbiki öngörülen süre (altı) ayı geçemez ve kararda hükmolunan tedbirlere aykırı davranılması halinde tutuklanacağı ve hürriyeti bağlayıcı cezaya hükmedileceği hususu kusurlu eşe ihtar olunur. Hakim bu konuda mağdurların yaşam düzeylerini göz önünde bulundurarak tedbir nafakasına hükmeder.
Birinci fıkra hükmüne göre yapılan başvurular harca tabi değildir.
Madde 2- Koruma kararının bir örneği mahkemece Cumhuriyet Başsavcılığına tevdi olunur. Cumhuriyet Başsavcılığı koruma kararının uygulanmasını zabıta marifetiyle izler.
Koruma kararına uyulmaması halinde zabıta, mağdurların şikayet dilekçesi vermesine gerek kalmadan, re'sen soruşturma yaparak evrakı en kısa zamanda Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirir.
Cumhuriyet Başsavcılığı koruma kararına uymayan eş hakkında Sulh Ceza Mahkemesinde kamu davası açar. Bu davanın duruşması yer ve zaman kaybına bakılmaksızın 3005 sayılı Meşhut Suçların Muhakeme Usulü Kanunu hükümlerine göre yapılır.
Fiili başka bir suç oluştursa bile, koruma kararına aykırı davranan eşe ayrıca üç aydan altı aya kadar hapis cezası hükmolunur.
Madde 3-Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Madde 4- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
Sayın dardayım teşekkürler yasayı tam metni ile yayımladığınız için.
Ayrıca sayın resmiyet hanım, kızlarınız kaç yaşındalar? Şu maksatla soruyorum. Boşanma davası açacak olursanız kızlarınız da sizin lehinize şahitlik edebilirler diye düşünüyorum.
Eşinize kızlarınız için iştirak nafakası istemeyi unutmayın davanızda.
Konu denizblk tarafından (18-12-2009 Saat 16:09:37 ) de değiştirilmiştir.
Neden aynı evde yaşarken boşanma süreci işlemesin ki ? Türk toplumunda ,çalışanın ve para kazananı erkek olan ve kadınının sığınabileceği hiç bir yeri olmadığı aileler hiç mi yok ? Mahkeme ne diyecek bu durumda ? Efendim sizin her ne kadar gidecek hiç bir yeriniz olmasa dahi , aynı evde yaşıyor olduğunuz için sizi boşayamam mı ?
Bunu bilemiorum Veysel bey. Avukat yakınımız söylemiş bunu anneme. Bu avukat yakınımız da son derece tecrübeli,50 yaş üstü bir avukat. Vardır bir bildiği.
Merhaba,cevap veren sayın üyelere teşekkür ederim.
Mecburiyetten aynı evi paylaşmak zorundayız.Bir avukatla görüşmemde,aynı evi paylaşarak açılan boşanma davasında,hakimin birbirimize aynı evde yaşayacak kadar tahammül olduğundan karar uzayabilir sıkıntı olur demişti.Aklıma takılan nokta burası olmuştu.Kızlarım bu evlilikte yeterince yıprandılar,çocuklarımı dava sürecine karıştırmamayı düşünüyorum.her ne olursa olsun çocuklar anne baba arasında taraf olmamalı diye düşünüyorum.
belki hissi bir kanaat ama,daha fazla yıpranmasınlar.
tapudaki intifa hakkının kaldırlmasına aile mahkemesi hakimliği,boşanma sürecinde bakar karar verirmi ? değilse başka davamı açmam gerekecek ?
zira eşimden başka bir talebim olmayacak.
ilgi alakanıza tekrar teşekkür eder saygılar sunarım..
Sayın dardayım üyemizin 4230 sayılı Aileyi koruma kanununu devreye sokmanızı tavsiye ederim.
Sayın dardayım eşinizi evden uzaklaştırmak ve eşinizin alkol kullanma konusunda yaptırımı olan bir kanun. Boşanma davanızda eşinizin alkolik olmasını lehinize çok rahat kullanabilirsiniz.
Son sorunuza cevap veremiyorum.
Avukatlar cevaplarlarsa daha iyi olur.
sağolun.ben işimi çözdüm.sorularımın cevaplarını biliyorum artık.ihtiyacı olan üyelerin sorularına yardımcı olun.başka sorun yok.zahmet ettiniz.
iyi günler.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku