Merhaba, hayırlı ramazanlar hayırlı iftarlar. Konu biraz uzun ancak yardım bekliyorum. Bilgilendirme için şimdiden teşekkürler.
Beşiktaş S.G.K. kurumu işverini bir limited şirketi ortağı ve müdürüyüm. Hali hazırda silah altındayım ve askerim. Şirketimizi 2008 yılında kurduk ve bugune değin hiç çalışanımız olmadı. 2009 yılında şirket faaliyetlerimiz sürerken Ocak ayında askere alındım. Ve vatani görevimi ifa ediyorum hali hazırda. 2009 Nisan ayı içerisinde şirketimize eleman almaya karar verdik ve 2 eleman için işyeri bildirgesini kuruma gönderdik. Ancak askerde olmam sebebi ve vekalet çıkarmamış olmam sebebi ile intenet şifresi alamadık ve gönderdiğimiz nisan ayı Aylık prim ve hizmet belgesini işe giriş bildirgeleri ile beraber geç gönderdik. Ancak işyeri bildirgesi kanuni süresinde kuruma gönderilmiştir ve nisan ayı hizmet belgesi ve işe giriş bildirgelerinin geç gönderilmesi ile ilgili cezalara itirazımız yoktur. Durum şudur. Geç gönderdiğimiz işe giriş bildirgeleri ve Hizmet belgeleri ile ilgili tarafımıza SGK kontrol memurluğu tarafından 15/06/2009 tarihli tebliğ zarfı yollanmış, defter ve belgelerimiz istenmiştir. Tebliğ ise 15/06/2009 tarihinde Öz anneme işyeri adresimizde yapılmıştır. Annem 2009 Ocak ayından itibaren kanser hastası ve tedavi süreci devam etmekteydi. Sanırım Şişli etfal ve okmeydanı hastanelerinde tetkik ve tedavisi devam etmekte iken Şirketimizde de bulunduğu bir zamanda tebliğ yapılmış. Şirketimiz Şişli de. 10/09/2009 tarihinde annem hastalığından dolayı vefat etti. Bu süreçte ben 2009/Temmuz ayında askerden izne geldiğimde şirketimize yapılan tebliğ zarfını 21/07/2009 tarihinde tesadüfen buldum ve akabinde hemen okuyarak işleme koyduk. Defter ve belgelerimiz 04/08/2009 tarihinde kuruma hazırlanarak teslim edildi. Ancak temmuz ayında sgk kontrol memurluğu rapor tutup defter ve belgeleri 15 gün içerisinde teslim etmediğimiz gerekçesi ile 8316 tl tutarında idari para cezası kesmiş. Ayrıca Annemin de işyeri çalışanı olduğunu düşünerekten 2718 tl tutarında ayrı bir cezayı da beraberinde tarafımıza göndermiş. Annemin 15/06/2009 tarihinde aldığı tebliğden Temmuz ayına kadar haberimiz olmadı. Annem işyerimiz çalışanı da değildi. Ayrıca annemin Kanser hastalığı sebebi ile %80 den fazla çalışamaz raporu vardı. Kanser hastası idi ve Vücut ve Şuur durumu da tahmin edeceğiniz üzere iyi değildi.
Gelinen bu noktada ben askerim ve Annem hastalığından ötürü vefat etti. Ve idari para cezalarını şirketimizin ödeyecek gücü de yok. Ödeme gücü bir yana ben annem tarafından alınmış olmasına rağmen (Annemin sağlık durumunu hatırlatırım) bana ulaşmamış bir tebliğ sebebi idari para cezasına muhattap oluyor durumdayım. Bu cezalara itiraz etsek sonuç alabilirmiyiz. Emsal durumla karşılaşmış olanınız varmı? Bu konu hakkında değerli fikirlerinizi bekliyorum. Allah hepinize sağlık nasip etsin. Konu ile ilgili yorum yapmak için soracağınız birşey olursa lütfen sorun ve yardımcı olun. Teşekkürler.