Mart 2009'da boşandığım eski eşimden velayeti üzerime olan iki çocuk sahibi işsiz ve tek mal varlığım ikamet ettiğim ev olan mağdur bir ev hanımıyım.
Karşılıklı anlaşmalı boşanma davamız sonucunda hakim kararı ile 1.300 tl nafaka ödemesi celb edilen eski eşim,boşandıktan sonra bugüne kadar tarafıma hiçbir nafaka ödemesi yapmadı.
Ben de buna karşılık olarak Ağustos 2009'da yani geçtiğimiz ay,kendisine bu yönde ödenmemiş nafakalarımın alacağına dair avukatım aracılığıyla bir dava açtım.
Bundan birkaç hafta sonra,tarafıma gönderilen ihbarname beni şok etmişti.3 nüshalık bu yazıda eski eşimin yaklaşık 10 aylık olan 12.600 tl tutarındaki nafaka ödemelerini yaklaşık 3 ayda ödediği öngörülüyor ve ödemeler tarihleriyle birlikte yazıyordu.
Biranda banka hesap kartımın eski eşim tarafından alıkonulmuş olma ihtimali aklıma geldiğinde bankamla bir görüşme yaptım ve bana üzerime olan hesaba son 3 ayda yapılan ödeme ve para çekme işlemleri bildirildi.Ödeme açıklamalarında eski eşimin adı ve nafaka ödemesi ibare yer alıyordu.Halbuki ben bu hesabı hiç kullanmamıştım.
Eski eşim,boşandığımız günden beri tarafıma hiçbir şekilde ödemekle yükümlü olduğu nafaka ödemelerini gerçekleştirmemişken,banka hesap kartıma ve şifresine benden gizli sahip olduğu için son 3 ay boyunca sürekli olarak hesabıma para yatırıp tekrarında da yatırdığı parayı hesabımdan çekerek nafaka ödemelerini yasal olarak ödediğini göstermiş olmaktadır.
Kendisinin avukatı açtığım davayı kaybedeceğimi belirterek,tarafıma toplam nafaka tutarının %40 ı oranında bir tazminat davası açıp kazanacaklarını ibraz etmiştir.
Ödenmemiş olan nafakalarım,ve tarafıma açılmış olan haksız tazminat davasını düşürmek için izlemem için gereken yol nedir?
Fikirleriniz ve çözümleriniz için şimdiden teşekkür ederim...
Aynı zamanda bankadan istediğim bankamatik kamera kayıtlarını,bankanın kamera kayıtlarını 15 günde bir sildiğini iddia etmesi üzerine mahkemeye delil olarak sunamamaktayım...
Mart 2009'da boşandığım eski eşimden velayeti üzerime olan iki çocuk sahibi işsiz ve tek mal varlığım ikamet ettiğim ev olan mağdur bir ev hanımıyım.
Karşılıklı anlaşmalı boşanma davamız sonucunda hakim kararı ile 1.300 tl nafaka ödemesi celb edilen eski eşim,boşandıktan sonra bugüne kadar tarafıma hiçbir nafaka ödemesi yapmadı.
Ben de buna karşılık olarak Ağustos 2009'da yani geçtiğimiz ay,kendisine bu yönde ödenmemiş nafakalarımın alacağına dair avukatım aracılığıyla bir dava açtım.
Bundan birkaç hafta sonra,tarafıma gönderilen ihbarname beni şok etmişti.3 nüshalık bu yazıda eski eşimin yaklaşık 10 aylık olan 12.600 tl tutarındaki nafaka ödemelerini yaklaşık 3 ayda ödediği öngörülüyor ve ödemeler tarihleriyle birlikte yazıyordu.
Biranda banka hesap kartımın eski eşim tarafından alıkonulmuş olma ihtimali aklıma geldiğinde bankamla bir görüşme yaptım ve bana üzerime olan hesaba son 3 ayda yapılan ödeme ve para çekme işlemleri bildirildi.Ödeme açıklamalarında eski eşimin adı ve nafaka ödemesi ibare yer alıyordu.Halbuki ben bu hesabı hiç kullanmamıştım.
Eski eşim,boşandığımız günden beri tarafıma hiçbir şekilde ödemekle yükümlü olduğu nafaka ödemelerini gerçekleştirmemişken,banka hesap kartıma ve şifresine benden gizli sahip olduğu için son 3 ay boyunca sürekli olarak hesabıma para yatırıp tekrarında da yatırdığı parayı hesabımdan çekerek nafaka ödemelerini yasal olarak ödediğini göstermiş olmaktadır.
Kendisinin avukatı açtığım davayı kaybedeceğimi belirterek,tarafıma toplam nafaka tutarının %40 ı oranında bir tazminat davası açıp kazanacaklarını ibraz etmiştir.
Ödenmemiş olan nafakalarım,ve tarafıma açılmış olan haksız tazminat davasını düşürmek için izlemem için gereken yol nedir?
Fikirleriniz ve çözümleriniz için şimdiden teşekkür ederim...
port rumuzlu üyeden alıntı
Aynı zamanda bankadan istediğim bankamatik kamera kayıtlarını,bankanın kamera kayıtlarını 15 günde bir sildiğini iddia etmesi üzerine mahkemeye delil olarak sunamamaktayım...
Söyledikleriniz doğru ise eski eşiniz çok uyanık davranıp sizi kandırmış. Yapabileceğiniz çok bir şey olduğunu sanmıyorum..
Belki..
-Hesabınızdan paraların çekildiği tarih ve saatlerde orada olmadığınızı kanıtlayabilirseniz,
-Hesabınızdan para çekildiği tarih ve saatleri takip edeni sürede eşinizin harcamaları ve banka hesaplarındaki değişiklikleri ispat edebilirseniz,
-Eşinizi bu konuda bir itirafa sevk edip ses kaydı yada tanıklar tarafından duyulmasını sağlayabilirseniz,
bir şansınız olabilir gibi geliyor. Ancak burası Türkiye, % 100 haklı olduğu halde, elinde deliller ile haklılığı tescillenmiş olduğu halde mahkemelerde haksızlığa uğrayanlarla dolu adliyeler.
Muhtemelen eşiniz bu nafaka oyunu ndan galip ayrılacak, yetmeyecek birde tazminat alabilecektir.
Geçmiş olsun..
Böyle bir haksızlığı kesinlikle sindiremediğim için bir şekilde bir çare olmalı diyorum kendi kendime ancak avukatım dahi beni tatmin edici cevaplar vermiyor bana.
Bir şekilde bir yoldan bir çözümü olmalı muhakkak...
Şahıs hem kendi çocuklarının rızkını çalıyor,hem de bana karşı tazminat davası açarak beni inanılmaz bir şekilde rencide edip suçlu konumuna düşürüyor...
Haklı olduğum halde bu denli çaresiz kaldığıma bir türlü inanamıyorum.
Eski eşimin,avukatı tarafından yönlendirildiğini ve kendisine akıl verildiğini biliyorum...
Telefon görüşmesinden alınan bir ses kaydı,kısa mesaj veya gizli kamera kaydı vasıtasıyla bu yaptıklarını bir şekilde itiraf ettirmem sonucunda,bu kayıtları mahkemede sorunsuz bir şekilde hakime delil olarak sunabilir miyiz?..
Mutlaka bir çözümü olmalı.Çünkü bu bir dolandırıcılık aynı zamanda...
Geçmiş olsun, eşiniz kesinlikle çok uyanık ve şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yöntem bulmuş. Ben size daha çarpıcı bir örnek vereyim. Bir kadın hiçbir şey yokken eşine boşanma davası açsa haksız bile olsa en az 10.000 TL tedbir nafakası alabilir. Bu tedbir nafakasını bağlayan hakimler aynı zamanda evrakta sahtecilik, iftira, yalan yere suç duyurusu, sahte şahitlik organizasyonu yapar, kadının avukatıyla işbirliği de yapıyor. Amaçları, karısını çok seven bir adamı karısından boşanmaya ikna etmek için baskı yaratmak. İsteyen herkese bu hakimler ve avukatların isimlerini, görev yerlerini, yaptıkları işlemlerin belgelerini delillerle gösterebilirim. Suç ortada hem de delilleriyle imzalarıyla ortada ama bu hakimler ve avukatlar yargılanamıyor. Siz boşverin bu memleketi bu hale sokanlar mevcut iktidarlar veya adalet sistemi değildir. Mahkemelerde haksız kararlar veren hakimlerindir bütün suç. Zaten ben yargıtaydan ve bağımsız tarafsız bir mahkemeden sonuç alamazsam kendi kanunlarımı uygularım artık. Herkese geçmiş olsun.
Eşimin açmış olduğu nafaka davası sonucu 28.07.2009 tarihinden itibaren aylık 350 TL nafaka ödememe karar verildi. Bende 22.04.2010 tarihinde kararı...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku