6 adet bankaya ait kredi kartlarını kullandım. bunun yanı sıra 2 bankadan kredili mevduat hesabı ve ihtiyaç kredisi kullandım. ilk başlarda borçlarımı düzenli şekilde ödüyordum. son krizle birlikte aksamalar yaşadım ve hiç birini ödeyemez hale düştüm. işyerimdeki tüm eşyalarımı satıp borcumun bir kısmını ödedim. ayrıca yeni evli olduğumdan eşime ait mücevherleri ve hali hazırdaki eşyalarımı da satıp banka dışındaki borçlarımı kapattım. şimdilik eşimle annemin evinde ikamet ediyorum. kanuni ikametgahım olan evimde artık hiç bir eşyam kalmadığı için oturamıyorum. iş yerimi kapattım.
bankaların icra takibine başladığını elime gelen tebligatlardan ve uyaptan takip ediyorum. 1 adet bankaya olan borcumun yapılandırılması için vekil avukatı ile görüştüm. ilk taksitini yatırdım. ama 2. ve 3. taksitlerini ödeyemedim. bu yapılandırma kanalıyla ilgili herhangi bir sözleşmeye imza atmadım.
sorularım şunlar:
1- Ben her durumda da borcumu şuan için ödeyemiyorum. bir kaçak gibi davranıp bir gün annemde bir gün ablamda kalmak zorundayım. Bu insanları da risk altına almış bulunuyormuyum?
2- Önümde kısa dönem yapmam gereken bir askerlik hizmetim var. küçük bir oğlum var ve eşimde çalışmıyor. Banka avukatları eşimi rahatsız edebilirler mi?
3- İntihar etsem bu borçlar biter mi? eşim ve oğlum bu borçlardan ötürü hali hazırda sorumlu tutulabilirler mi?