01.08.2003 tarihinden itibaren özel bir tekstil firmasında muhasebe sorumlusu olarak çalışmaktaydım. 07.09.2009 tarihi itibari ile işten çıkarıldım. Hatta kendi çıkışım dahil tüm idari personelin çıkışını bizzat kendim yaptım. Ancak fesih bildirimi, ibraname ve ekte hesaplamış olduğum kıdem ve ihbar tutarlarına ilişkin evrakları ben dahil kimse imza altına almadı. Ancak İşkurdan maaş aylığı bağlanmak üzere sgk dan çıkışımız yapıldı ve işkura müracatımı yaptım.Şirketimiz şu anda iflasın eşiğinde ancak konkordato ilan etmedi.Artı diğer (anlışanlar ve alacaklı firmalar ) müflisini istemedi. Üretim faaliyetleri yaklaşık 6 ay önce zaten durmuştu. Halen tüzel kişiliğini kaybetmemiş bulunmaktadır. Maaşlarım, izin paralarım, kıdem ve ihbar tazminatların halen içerde yaptığım hesaplamalarda şu anda 24 milyarı buluyor.Maaşlar yaklaşık 1,5 yıldır elden veriliyordu halbuki bankadan munzam şekilde yatırılması gerekiyordu zaten buda bir usülsüzlük.Artı ilgili evraklarda imzamız olmamakla beraber hiç bir bordrodada imzam bulunmamaktadır.Halen haklarımızı vereceğini iddaa eden patronumuzun bu parayı vereceğine inanmıyorum. Daha önce dava açan çalışanların yada alacaklı firmaların avukatları geldiğinde ya zaman istenip uzatılmaya çalışılıyor yada ilgili icra memurlarına bir takım çıkarlar gözerilerek gönderiliyor. İlk işlem olarak noterden ihtarname çekmeninde çok akıllıca bir çözüm olabileceğine inanmıyorum, çünkü bu işlemler çok önce defalarca denendi. Affınıza sığınarak bildiğim kadarıyla İcra iflas kanunu 501 md gereği hileli iflas yapmasıda mümkün görünüyor. Çünkü boşanma, emtia ve malları kaçırma, ürünlerini üçüncü kişileri zarara uğratacak şekilde fatura düzenleme gibi muvazalı işlemler mevcut. Sizlerden ricam bu haklarımızı söke söke alabilecek arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum. Çünkü çok mağduruz hatta dava açacak maddiyatım da yok şu anda ilginiz için teşekkürler herkese iş ve özel yaşamında başarılar dilerim.
Not: Eğer bu forumda cevaplarınızı bir şekilde bulamamam halinde lütfen
adresine gönderme imkanınız olursa çok sevinirim.
Sanırım bu forumda avukat arkadaşlarımızdan bir yardım beklemek boşuna, en azından bir öneri yada bir teklif olabilirdi. Yinede teşekkürler...
Cumhur Bey,
Zor bir dönemden geçiyorsunuz, bu sebeple göreceli olarak duygusal olmanızı anlıyorum. Ancak lütfen buradaki arkadaşlara sitemde bulunmayın. Burada herkes gönüllülük esasına göre destek vermeye çalışıyor. Bu sebeple hızlı geri dönüş yapamamış olabilirler.
İlk mesajınıza dönersek; konuyu anlamama rağmen sorunuzu net olarak anlayamadım. İsterseniz soru ve sorularınızı maddeleştirerek paylaşın; belki daha faydalı olabiliriz.
Öncelikle ilginiz için teşekkürler.Madde madde yazsam çok uzun olcak yukarıda yazdıklarımın açık olduğunu düşünüyorum. Asıl benim sormak istediğim şu efendim. İflas masasına başvurmayan belkide başvurma sürecine girmeye hazırlanan bir firmada daha evvel hileli iflas yapıldığına ilişkin tespit yapılır ise her türlü ipoteğe ve hacze karşın yinede alacaklarımızı alabilir miyiz. İflasa başvurması halinde imtiyazlı alacaklardan olan işçi alacaklarını nasıl geri alabiliriz. Ayrıca dava masrafı ne kadar tutar hepsi bu kolay gelsin iyi çalışmalar.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku