+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 19 ileti bulundu.
    İletiler
    26
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Garanti dışı cep telefonu için azami tamir süresi?

Merhaba Arkadaslar

Forumda cok yeniyim, internette ve forumda sorumun cevabini cok aramama ragmen bulamadim. Ben size kisaca sorunumu ozetliyeyim.

Amerikayken Nokia N95 8GB marka/model bir cep telefonu satin aldim. Turkiye garantisi olmadigini bilerek. Telfonumun hic bir sorunu yoktu ama son zamanlarda sarj problemi yasamaya basladim. Hergun sarj etmem gerekiyordu. Bende onarim ucreti karsiliginda KVK'ya teslim ettim telefonumu.

04.08.2009 tarihinde teslim ettim. Defalarca musteri hizmetlerini arayip bilgi almaya calistim. Bir keresinde bana telefona yazilim guncellemesi yapilirken bir hata oldugunu telefonun acilamadigini ve uzerinde calistiklarini soylediler. 7.9.2009 tarihinde telefonum 30 is gununu doldurmus oldu. Telefon hala onlarda ve akibeti hakkinda bilgim yok. Yani telefonu bozdular mi bozmadilar mi belli degil. Tek ogrenebildigim yurtdisi oldugu icin telefonu yapamadiklarindan iade etmeye calistiklari. Ama bozduktan sonra mi iade ediyorlar yoksa eski halinemi getirip iade ediyorlar belli degil.

Ben bugun Tuketici Hakem Heyetine basvurmaya gittim. Dilekcemi almaya calisan bayan zorluk cikardi ve garanti belgen yoksa yardimci olamayiz burasi amerika degil dedi. Bende ona bir yanlis anlasilma oldugunu. Dilekcemi okursaniz telefonumun garanti kapsaminda olmadigini ve ucreti karsiligi onartmak icin verdigimi ancak 30 isgunu gecmesine ragmen hala telefonumun onlarda oldugunu magdur oldugumu anlatinca dilekcemi aldilar isleme.

Simdi gelelim soruma. 4077 sayili kanun 15nci maddesi derki :

Garanti belgesiyle satılmak zorunda olan bir sanayi malının garanti süresi sonrasında arızalanması durumunda, o malın Bakanlıkça belirlenen azami tamir süresi içerisinde onarımı zorunludur.

Benim durumum buna giriyor sanirim. Bu konuda bana bilgi verebilirseniz sevinirim. Garanti disi bir cep telefonunun azami tamir sureside 30 is gunumudur ?

Telefonum Turkiye'ye tamamen yasal yollardan girmis kaydi yapilmis bir telefondu. Demek istedigim koskaca KVK nin servisi 30 gun icersinde telefonu yapamayacagina karar verip neden daha once iade etmedi ? Neden mudehale etmeden once bunun kararini vermedi ? Bilir kisi mi istemeliyim ? Benim amacim firmayi karalamak degil. Magdur durumdayim. KVK ile ilgili bir sikayet sitesinde 12 Haziran 2008 den bu yana 975 sikayet mevcuttur. Ben hakkimi ariyorum ve yardiminiza ihtiyacim var. Cok tesekkur ederim yanit yazacak olan arkadaslara.

Saygilar

Hukuki NET Güncel Haber

Garanti dışı cep telefonu için azami tamir süresi? konulu yargıtay kararı ara
    Garanti dışı cep telefonu için azami tamir süresi? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Aydın
    İletiler
    1.963
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Garanti disi cep telefonu icin azami tamir suresi ?

GARANTİ BELGESİ UYGULAMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK
    Yayımlandığı R. Gazete Tarihi : 14/6/2003 Sayısı : 25138
    ------
    Garanti ve Tamir Süresi
    Madde 6- Garanti süresi; malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren başlar ve en az iki yıl ve/veya ilişik listedeki ölçü birimi ile tespit edilen değer kadardır.

Garanti süresinin başka bir ölçü birimi ile belirlenmiş olması halinde, malın üzerinde bu ölçü biriminin tespitine yönelik bir düzeneğin bulunması veya yapısının bu değerin tespitine uygun olması gerekir. Aksi halde garanti süresinin 2 yıl olduğu kabul edilir.

Malın arızalanması durumunda, tamirde geçen süre garanti süresine eklenir.

Malın tamir süresi en fazla 30 iş günüdür. Bu süre mala ilişkin arızanın servis istasyonuna, servis istasyonunun olmaması durumunda, malın satıcısı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçısı - üreticisinden birine bildirim tarihinden itibaren başlar.

Malın arızasının 15 iş günü içerisinde giderilememesi halinde, imalatçı-üretici veya ithalatçı; malın tamiri tamamlanıncaya kadar, benzer özelliklere sahip başka bir malı tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır.
    -----------------------
    Yukarıdaki yönetmeliğin 6.Maddesi aktarılmıştır.Malın garanti kapsamında olup olmaması önemli değil.Önemli olan yetkili servis olmasıdır.Her iki durumda da -Garanti süresi içinde veya dışında- söz konusu olan "Tüketici Hakkı" dır.Fikrim böyle.
    İyi günler...

İletiler
    26
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı sakar rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    GARANTİ BELGESİ UYGULAMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK
    Yayımlandığı R. Gazete Tarihi : 14/6/2003 Sayısı : 25138
    ------
    Garanti ve Tamir Süresi
    Madde 6- Garanti süresi; malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren başlar ve en az iki yıl ve/veya ilişik listedeki ölçü birimi ile tespit edilen değer kadardır.

Garanti süresinin başka bir ölçü birimi ile belirlenmiş olması halinde, malın üzerinde bu ölçü biriminin tespitine yönelik bir düzeneğin bulunması veya yapısının bu değerin tespitine uygun olması gerekir. Aksi halde garanti süresinin 2 yıl olduğu kabul edilir.

Malın arızalanması durumunda, tamirde geçen süre garanti süresine eklenir.

Malın tamir süresi en fazla 30 iş günüdür. Bu süre mala ilişkin arızanın servis istasyonuna, servis istasyonunun olmaması durumunda, malın satıcısı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçısı - üreticisinden birine bildirim tarihinden itibaren başlar.

Malın arızasının 15 iş günü içerisinde giderilememesi halinde, imalatçı-üretici veya ithalatçı; malın tamiri tamamlanıncaya kadar, benzer özelliklere sahip başka bir malı tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır.
    -----------------------
    Yukarıdaki yönetmeliğin 6.Maddesi aktarılmıştır.Malın garanti kapsamında olup olmaması önemli değil.Önemli olan yetkili servis olmasıdır.Her iki durumda da -Garanti süresi içinde veya dışında- söz konusu olan "Tüketici Hakkı" dır.Fikrim böyle.
    İyi günler...
    Cok tesekurler verdigniz bilgile icin. Peki madde 15 e gore degerlendirirseniz, bakanligin mallara gore azami tamir surelerini aciklayan birseyin olmasi gerekiyor degil mi ? Ben cok aradim am oyle birseyde bulamadim. Madde 15 biraz kafa karistiriyor son kismi.

İletiler
    26
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Herkese tekrar merhaba

Uzun suren hukuki mucadelem sonucunda bugun itibariyle Avcilar Kaymakamliginin Hakem Heyeti kararini almis bulunmaktayim. Bana yol gosteren herkese cok tesekkur ediyorum ve sorularima yanit ariyorum.

Karar aynen soyle :

KARAR : 4822 Sayili Kanun ile Degisik 4077 Sayili Tuketicinin Korunmasi Hakkindaki Kanunun 4/A Maddesi geregince Ayipli Hizmet nedeniyle ugranilan zarara iliskin olarak yapilan sikayetin KABULUNE;

Sikayete konu malin servise verildigi siradaki maddi degeri bilirkisi tarafindan 950 TL olarak tesbit edilmekle kanunun 22. Maddesi 5.Paragrafi geregince heyetimizin baglayici karar sinirini astigi gorulmekle sikayet edenin Tuketici Mahkemesinde dava acma muhtariyetine;

Toplantiya katilanlarin oy birligi ile karar verildi.
    Telefona bilirkisi bakti ve calisir olarak teslim ettigim telefonun serviste yanlis mudehale sonucu bozulmus oldugu bilirkisi tarafindan raporlandi. Bana kaymakliktaki bayan karari KVK ya fakslamami ve odemezlerse icra kanaliyla alabilecegimi soyledi. Simdi 15 gun icinde odeme yapmazlarsa ben tuketici Mahkemesine mi basvurayim. Bana yol gosterir misiniz ? Telefon elimde ve kullanilamaz durumda. KVK yi aradim telefondaki kiz cinlerimi tepeme cikardi yuzume telefonu kapatti. Bana dedigi Telefonu kendilerine yollamam form acacaklarmis. TR deki Nokia ya gondereceklermis. Onlar onay verirse odeyeceklermis. Bende bu Telefon Amerikadaki nokia dan alindi. TR deki Nokia karismaz, Elimde karar var dedim. Yuzume kapatti. Lutfen yol gosterin ben ne yapayim ? Tesekkurler.

Not : KVK ya hesap bilgilerimi ve kararin kopyasini faksladim simdi bekliyorum. Icra hakkim gercekten var mi ? Bozuk telefonu benden isterler mi ? Sakliyayim mi cope mi atayim telefonu. Bozuk telefon. KVK bozdu telefonumu. Pili cabuk bitiyor diye verdim komple bozup verdiler. Acilmiyor bile. Acilsa dijital fotograf makinesi olarak kullanirdim.
    Konu mkaand tarafından (28-12-2009 Saat 13:21:13 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    12.252
    Dilekçeler Sözleşmeler
    3
    Dosya Yükleme
    0

Siz bozma nedeni ile bir nevi tazminat istiyorsunuz anladığım kadarıyla, ancak eşya hukuku kurallarına göre hasar verilen malın yerine yenisi verildiğinde veya bedeli ödendiğinde enkazın iadesi gereklidir. Sizde manevi değeri varsa ayrıca manevi tazminat davası açabilirsiniz.

İletiler
    26
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Siz bozma nedeni ile bir nevi tazminat istiyorsunuz anladığım kadarıyla, ancak eşya hukuku kurallarına göre hasar verilen malın yerine yenisi verildiğinde veya bedeli ödendiğinde enkazın iadesi gereklidir. Sizde manevi değeri varsa ayrıca manevi tazminat davası açabilirsiniz.
    Cok tesekkur ederim Avukat Bey. Aslinda bozma nedeni ile tazminat istemiyorum beni rahatsiz eden KVK nin bu telefonu benden alip parcalayarak ekranini tus takimini ne bileyim aksesuarlarini birsekilde degerlendirerek bundan gelir elde edecek olmasi. Ben bu telefonu Turkiyeden almadim. Turkiye Nokia ve KVK nicin eskisi almak istiyorki. Ayipli Hizmet karsiligi olarak bana 950 TL odenmiyor mu ? Kararda telefonu teslim etmem konusunda birsey yazmiyor.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    12.252
    Dilekçeler Sözleşmeler
    3
    Dosya Yükleme
    0

Kararda şikayet konusu telefonun servise verildiği sıradaki maddi değeri 950 TL olarak tespit edildiği yazıyor. Bu para ananızın ak sütü gibi helal, telefon sizde kalsın harcayın manasına gelmiyor. Heyetin bu konuda karar vermeye yetkili olmadığı, tüketici mahkemesine gitmeniz gerektiği şeklinde yorumlanmalıdır. Aslında henüz icra edilebilecek bir karar yok sizin açınızdan.
    Tüketici mahkemesine dava açacak olsanız 950 TL veya aynı telefonun iadesine karar verilse elinizdeki telefonu iade etmeniz gerektiği kanaatindeyim.

İletiler
    26
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Cok tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin. Yani size 950 TL odeme yapildiginda firma zaten bana vermis oldugu zarari karsilamis oluyor diyorsunuz. Peki tum aksesuarlari ile birlikte diyor. Ben bazi aksesuarlarini kaybettim. (Video kablosu ve kulaklik) bu durumda telefonu bu sekilde almazlarsa ne olacak ? Amacim firmayi magdur etmek degil. Sadece haklari olmayan birseyi istediklerini dusunuyorum ben. Hani KVK dan satin almis olsaydim tamam alsinlar ama. Birde benim zorum bu firmanin pekcok insani magdur etmis olmasi. Bu tur firmalarin sanayi bakanligi mufettisleri tarafindan denetlenmesini talep edebilirmiyim ? Tuketici mahkemesine giderek. Yani ben mucadeleye devam etmek istiyorum. Olay manevi degeri yuksek telefonu tutmakta degil aslinda. Firma telefonu alarak kullanacak olmasidir.

Peki Avukat Bey suna ne diyeceksiniz. Her TC vatandasinin her iki takvim yilinda bir adet telefonu pasaportu ile kayit ettirme hakki var. Ben bu telefonu bu sekilde telekominikasyon kurumuna kaydettirdim. Dolayisiyla benim 2 yil boyunca bir baska telefonu pasaportumla kaydettirme hakkimida KVK yakmis oluyor. Yani bana ayriyeten boyle bir zararlari var. Belki ben alacagim para ile yurtdisindan baska bir telefon alip pasaportumla kaydettirmek isteyecegim. Bu hakkim elimden alindi su an. Mahkemeye gitsem telefonu vermemek icin. Mahkemeye, telefonu vermem gerekiyorsada KVK tarafindan yurtdisindan bireysel ithalat yoluyla getirecegim baska bir telefonu kayit ettirtme sarti alabilirmiyim mahkemeden. Yani tamam madem telefonu alacaksiniz bundan bir yarar elde edeceksiniz o zaman benim kazanilmis hakkimida geri verin (IMEI kayit olayindan bahsediyorum). Yoksa iki yil beklemek zorundayim kendi pasaportumla kaydettirmek icin. KVK bunu benim icin yapabilir mahkemeden boyle bir talebim olabilir mi ?

Cok tesekkur ederim yardimlariniz icin. Ailenizede sizede iyi yillar diliyorum bu arada.

İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Thumbs down Cevap: Garanti disi cep telefonu icin azami tamir suresi ?

Telefonumu aldığım gün arıza dolayısı ile teknik servise verdim 20 gün sonra telefonun değişime girdiğini söyleyip yeni telefon verdiler. Bir ay sonra tekrar telefonum arızalandı teknik servise tekrar gönderdim. 45 gün sonra telefonun tamir edilip gönderildiğin söylediler. Telefonu almağa gittiğimde teknik servis personelinin yanında kontrol ettim. arızalar hiç tamir edilmemiş tekrar servise iade edip arızanın giderilmesini istedim. Şuan telefonumu garanti dışına çıkarmışlar ücretli onarım olduğunu söylemekteler. Bu düpedüz sahtekarlık değilmi arkadaşlar. Bunlara karşı kendimi nasıl savunacağıma dair en ufak bi fikrim yok. Bakalım buradan bişeyler öğrenebilecekmiyim. Yoksa zengin adamlara biraz daha para ödeyecekmiyim???

İletiler
    26
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı akifguzel1 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Telefonumu aldığım gün arıza dolayısı ile teknik servise verdim 20 gün sonra telefonun değişime girdiğini söyleyip yeni telefon verdiler. Bir ay sonra tekrar telefonum arızalandı teknik servise tekrar gönderdim. 45 gün sonra telefonun tamir edilip gönderildiğin söylediler. Telefonu almağa gittiğimde teknik servis personelinin yanında kontrol ettim. arızalar hiç tamir edilmemiş tekrar servise iade edip arızanın giderilmesini istedim. Şuan telefonumu garanti dışına çıkarmışlar ücretli onarım olduğunu söylemekteler. Bu düpedüz sahtekarlık değilmi arkadaşlar. Bunlara karşı kendimi nasıl savunacağıma dair en ufak bi fikrim yok. Bakalım buradan bişeyler öğrenebilecekmiyim. Yoksa zengin adamlara biraz daha para ödeyecekmiyim???
    Ayni firmayami verdiniz KVK ?

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

garanti disi tamir suresi

garanti harici ne demek

garanti dışı azami tamir süresi

garantisiz telefon tamiri

azami tamir süresi kaç gündür telefon

garanti dışı tamir azami süresi kac gündür

garanti kapsamı dışındaki ürünün azami tamir süresi

telefon garanti yapim suresitelefonun garantiden gelme azami kaç gündurtelefoncu telefonumu bozdutelefon garanti şartlarıgaranti kapsamı dışında tamir süresicep telefonu garanti ve iade sartlarıgaranti dışı telefon tamirinde ödeme nasıl yapılırgarantili olan cep telefonu tamir edilmez mitelefon tamire verildiginde musteri haklarigarantisiz telefon servis suresigaranti harici yapilan telefonun haklarigaranti dışı tamirlerde tüketici haklarına başvurucep telefonu garanti tamir suresi kac gundurtelefon garanti tamir süresi belge tuketicigaranti kapsaminda olmayan cep telefonu serviste bekleme süresigaranti disi telefon servis tamir suresigarantili telefon tamir süresitamir olmayan telefon
Forum