Merhaba arkadaslar ;

Geçen yıl dayım ile birlikte hp laptop aldık. Bir çok kez servise yolladık. En son durup duruyorken açılmadı. Bizde garantiye yolladık. Bir ay sonra bize dediler ki hdd gitmiş. Biz tamir edemiyoruz. İsterseniz yerine yenisini takalım isterseniz geriye gönderelim. Bizde bilgiler daha önemli olduğu için geri aldık. Bodrum'da bir çok bilgisayarcıya gösterip , çeşitli yerler ile irtibata geçtik fakat kurtarma şansı olmayınca tekrar geriye yolladık.

Değiştirin bize geri verin diye. Şu an 60 kusur gün oldu ama daha dün aradırlar.Biz ise 1 ay boyunca daima aradık , cihazın durumu nedir diye? Her seferinde bizi bekletiyorlar , yok serviste bekliyor , yok bilmem ne oluyor.

Sonunda dayım Bodrum Kaymakamlığında , gerekli garanti fotokopi vs ile dilekçesini yazıp veriyor. 40 iş günü olmasına rağmen halen geri dönüş yapılmadı diye.

Bizi dün arıyorlar ve diyorlar ki , siz tel no yanlış vermişsiniz 91 olacağına 97 vermişsiniz sizi o yüzden arayamadık. Yeni ürün istediniz mi yada para iadesi ?

Dayımda diyor ki ne yanlış vermesi felan , teldeki kadın çok ukala şekilde tartışıyor. Sinir ediyor hep. Dayımda diyor ki madem ben 97 verdim o zaman hani şu tel bağlanmadan önce müşteri mennuniyeti açısından kaydedilen sesi dinleyelim 91 mi 97 mi öğrenilsin.

Temsilci diyor ki sesler KAYDEDİLMİYOR.

Dayım daha fazla dayanamıyor , gerekli tüm kurumlara şikayetini yaptığını söylüyor. Hakkımı yasal yollar ile arayacağım diyor.

Temsilci ise daha önce küstah şekilde cevap verirken , birden sezgin bey diyerek ses tonunu değiştiriyor.

İşte ürün 10 gün geç geldi , çinden parça gelmedi bize , hemen bu hafta ürünü göndereceğiz. Dilerseniz para iadesi yada yeni ürün verelim felan.

Dayım ise teşekkür edip kapatıyor. Çevresinden öğrendiklerine göre , eğer bu hafta içinde gelecek olan ürünü kabul ederse , tüm sorumluluğu kabul etmiş olacak ve yasal bir hakkı olmayacak.

Dayım diyor ki bana şimdi , ben gelecek ürünü kabul etmeyip , bana bu kadar beklettikleri için ve müşteri hizmetlerinde o küstahça konuşmaları için dava açmak istiyorum diyor.

Kısaca özet olarak ; biz ürünü alalım mı almayalım mi ? Yoksa geri yollamalı mı ? Ve avukat tutmamız gerekli mi ?

İstenildiği takdirde kargodan ürün gönderim tarihinin fişi alınabilirmiş. Yani 60 kusur gün olduğuna dair.Ayrıca daha önce çok kez garantiye yolladık bizi aradılar. Aynı ürün için... Tel yanlış olması sadece kaçmak için şey gibi.

Ayrıca dayım truzim işi ile ilgilendiğinden dolayı bu süre zarfında 50.000 ytl gibi bi zararı olduğunu düşünüyor. ( İnternet üzerinden tekne alım satımında aracı olacaktı , laptop olmadığı için bunu yapamadı)

Uzun oldu ama yardımlarınızı bekliyoruz.