Merhaba,

5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamında faaliyet gösteren varlık yönetim şirketine ya da ilgili şirketin yetkilendirdiği temsilcilerine yazılı olarak, güncel tebligat adreslerini de belirtmek suretiyle müracaat ederek, ikinci fıkrada belirlenen usule göre hesaplanacak borçlarını üçüncü fıkradaki koşullardan birine göre ödemek istediklerini beyan etmeleri halinde, düzenlenecek ödeme plânını imzalamaları şartıyla, icra takibine konu olmuş ise takip, dava masraf ve harçlarını ve nispi kanuni vekalet ücretinin yüzde yirmibeşini de kabul edilen plan çerçevesinde ödeme hakkına sahip olurlar

5915 nolu kanuna göre borçlu, bankaya olan asıl borçlarının dışında kalan tüm borçlarının (avukat üc. tebligat vs..) %25 ile sorumlu tutulmakta.

"Bu konuyu yanlış biliyorsam değerli büyüklerimiz düzeltsinler" Buna istinaden görüştüğüm avukatlar bizim cebimizden yaptığımız masraf biz bunu kabul etmiyoruz biz etmeyince sizde ödeyemezsiniz diyorlar.

Ben avukatın 160 TL vekalet, 160 tl de mahkemenin hak gördüğü toplam 360 tl lik avukatlık ücretini ödemek zorundamıyım değilmiyim ?

Diyelimki zorunda değilim ben kadıyı kadıyamı şikayet edicem de avukatla davalık olucam ?