Mart ayı içerisinde ben okulun lojmanının su tesisatı için 13km uzaklıktaki ilçeye tesisat malzemeleri almaya gittiğimde okula müfettişler gelmiş. ( İlçe Milli Eğitim Müdürünün Bilgisi Dahilinde). Ben geri döndüğümde okulda idiler. Öğrencileri teftiş ettikten sonra idari teftişe geçtiler. Sonra Mayıs ayı içerisinde hakkımda soruşturma açıldığını söyleyerek okula gelip ifade aldılar. 18 Haziranda da ilçe milli eğitim müdürlüğü benden yazılı savunma istedi. 10 ayrı soruşturma açılmış ve çoğu yaptığım işleri yapmadığım olarak yazılmış. Tüm evraklarla birlikte savunmamı teslim ettim. 8 soruşturmadan savunmam yeterli bulundu. 1'inden kınama ve birinden de 30/1 maaş kesim cezası aldım. Avukata başvurdum 2000 tl istedi maddi durumum çok iyi olmadığı için bende vazgeçtim. Şimdi kendim mahkemeye başvurmak istiyorum ne gibi bir işlem yapmam gerekli?
Yine bu müfettişler İl Milli Eğitim Müdürlüğüne görev yerimim değiştirilmesini teklif etmişler. Bende İl içi tayin istemiştim. Bu nedenle onların teklif ettikleri okula tayinim çıkmış. Kararnameler iki İlçeye de gitmiş. Fakat benim bu durumdan tesadüfen haberim oldu. Böyle bir soruşturma açıldığına dair ne bir tebliğ yapıldı ne de benden savunma istendi bu konu da ne yapmam gerekli. Mahkemeye başvursam ve kazansam il içi tahyinler geçtiği için hakkımı kaybetmiş olacağım. Hak kaybım ne olacak, beni il merkezinde bir okula atayabilirler mi?
Cevap: 10 ayrı soruşturma ve görev yeri değişikliği
Sizin hakkınızda "Fazla sayıda iddia"nın bulunduğu bir, sadece BİR soruşturma açılmış...Bu soruşturma sonucu; iddialardan ikisinin sabit görüldüğü,adli soruşturmaya gerek görülmediği,ki öyle olsaydı adliyelerde olurdunuz, bunlarla ilgili idari cezanın yanında ayrıca -Atama ve Yer DeğiştirmeYönetmeliği gereği, 'Eskiden 29. madde idi'- "Bulunduğunuz yerde görev yapmanız sakıncalı" görüldüğünden, yer değişikliği teklifi yapılmış ve bu teklif uygun görülerek yeriniz değiştirilmiştir.(Size ipucu:Soruşturma başladığında açığa alınmayıp da, sonradan yeriniz değiştirildiyse, mahkemeye "Madem ki burada görev yapmam sakıncalıydı, niye açığa alınmayıp, görev başında tutuldum?" gerekçeli atama işlemine dava açabilirsiniz.)
Olanların hepsi sadece bir soruşturmanın sonucudur.
Yer değişikliğinin "İkinci bir ceza" olup olmadığı konusunda ise bu sitede yayınlanan "Yer değişikliği ikinci bir cezadır." başlıklı konuya verilen cevaplara bakarsınız.
Hakkınızda hukuka aykırı işlem/ler yapıldığına (Suçsuz olmanıza rağmen delilsiz ve dayanaksız olarak suç isnadının sonucu cezalandırıldığıza) inanıyorsanız; size yapılanlarla ilgili olarak, -Ceza ve yer değişikliği- bunların size tebliği tarihinden itibaren 60 gün içinde idare mahkemesine dava açarsınız.Tabii ki, disiplin cezasına üst makam nezdinde itiraz etmek istemiyorsanız.
İyi günler...
Cevap: 10 ayrı soruşturma ve görev yeri değişikliği
Sakar arkadaşım teşekkür ederim. Biraz daha ekleme yapsam kızmazsınız umarım .
Aynı soruşturmanın farklı iddaları mı tam olarak bilmiyorum ama benden 10 ayrı üstyazı ile 10 farklı savunma istendi. Üstyazılarının herbirinin Giden Evrak Numaraları farklı idi. Ayrıca yer değişikliği diğer iki cezanın bana tebliğinden yaklaşık 45 gün sonra yapılmış ayrıca bana henüz tebliğ bile edilmedi fakat kararnamem kaymakamlığa kadar gitmiş şu ana kadar beni arayıp soran yok. Ben bu durumu tesadüfen öğrendim. Ayrıca müfettişlerin hakkımda objektif olmayan bir tutum sergilediklerini düşünüyorum. Benden istenen savunmanın zaten 5 maddesi asılsızdı 3 maddesinde eksikliklerim vardı fakat bu eksiklikler bir çok okulda herhangi bir zamanda olabilecek eksiklikler son iki maddesinde lhaklı idiler ondan da zaten ceza aldım. Ha normalde başka müfettişler olsa bir şey demezler "hocam bu eksiklikleri en kısa zamanda tamamla" derler sonra da teşekkür edip giderlerdi.
Şimdi ben öncelikle 25 ağustosa kadar en azından maaş kesimi cezasına itiraz etmem lazım fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum bu konuda bir yol gösterebilirmisiniz. Sırası ile neler yapmam lazım.
Cevap: 10 ayrı soruşturma ve görev yeri değişikliği
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 135'inci maddesinde "Disiplin amirleri tarafından verilen uyarma ve kınama cezalarına karşı itiraz varsa bir üst disiplin amirine yoksa disiplin kurullarına yapılabilir. Aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması ve Devlet memurluğundan çıkarma cezalarına karşı idari yargı yoluna başvurulabilir" hükmü, İtiraz Süresi ve Yapılacak İşlemi düzenleyen 136'ncı maddesinde ise; "Disiplin amirleri ve disiplin kurulları tarafından verilen disiplin cezalarına karşı yapılacak itirazlarda süre, kararın ilgiliye tebliği tarihinden itibaren 7 gündür. .." hükmüne yer verilmiştir.
135'inci maddede aylıktan kesme cezası disiplin amirleri ve disiplin kurullarına itiraz kapsamında düzenlenmemiş olmakla birlikte 136'ncı maddede itiraz süresi ve yapılacak işlem başlığı altında disiplin amirleri ve disiplin kurullarınca verilen disiplin cezalarına karşı itirazdan söz edilmektedir. Bu nedenle, aylıktan kesme cezasına nihai olarak yargı yolu açık olmakla birlikte varsa bir üst disiplin amirine yoksa disiplin kuruluna itiraz edilebilmesine herhangi bir kanuni engel bulunmamaktadır. "İtiraz edilmeyen kararlar ile itiraz üzerine verilen kararlar kesin olup, bu kararlar aleyhine idari yargı yoluna başvurulamaz." ifadesinden de uyarma ve kınama cezalarını anlamak gerekir. Çünkü uyarma ve kınama cezaları için yargı yolu kapalıdır. Ancak, idari yargı şekil açısından uyarma ve kınama cezalarına bakmaktadır.
------------
Yukarıdaki bölüm Memurlar net sitesinden aktarılmıştır.
--------
10 farklı yazı ve savunma istenmesi; gerçekten hakkınızda on soruşturma açıldığının yeterli delili.Ama, akla mantığa aykırı.Hepsinin tek soruşturma kapsamında olmaması ise tuhaf.Hakkımdaki 8-9 iddia, tek soruşturma kapsamında soruşturulmuştu.Size verilen cezaların aynısı bana da verilmişti.Maaş kesim cezasını yetkisi olmayan kişinin vermesi sebebiyle, idare mahkemesinde iptal ettirmiştim ama, atama işlemi hukuka uygun(!) bulunmuştu.Hakkımda "Soruşturma sonucu raporu" düzenlenip,buna dayalı olarak (Bulunduğum yerde görev yapmamın sakıncalı görülmesi) atamam yapıldığında, daha savunmam bile alınmamıştı.Savunmam alınmadan, ya da "Savunma Hakkı"mı kullanmaktan vazgeçtiğim ortaya konmadan, soruşturma nasıl sonuçlanır da "Soruşturma sonucu raporu" düzenlenir?Bunun neresi "Hukukî"dir?Bizim mahkemelere sorarsanız:"Hukukî"dir.Bu davam AİHMdedir.
Cevap: 10 ayrı soruşturma ve görev yeri değişikliği
Aylıktan kesme cezasına karşı itiraz yolu öngörülmemiştir. Bağlı bulunduğunuz İdare Mahkemesi'ne dava açmanız gerekir. Geçmişte idarecilik yaptığınıza göre, dilekçe yazmasını bilmeniz lazım... Avukatınızdan yardım alsanız daha iyi edersiniz.
Atama işleminin iptali için de ayrı bir dava açmalısınız...
Soruşturma ile görev yeri değiştirilen bir memur idare mahkemesinde açtığı davayı kaybettikten sonra, danıştay'da temyiz etmiş ve eş durumu nedeniyle...
2007 de idari bir soruşturma geçirerek görev yerim değiştirildi.o dönem ağır psikolojik bir travma geçirdiğim için yaptıklarımın suç olup olmadığını...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku