iyi günler, konu şu Ahmet 1974 yılında 12 tanesi tapulu 4 tanesi tapusuz tarlasını ölünceye kadar kendisine bakılması vaadiyle oğulları Hasan ve Hüseyine şartlı hibe yolu ile vermiştir. (tapulu tarlaların açıklamalarında şartlı hibe yer almaktadır.) 1976 senesinde hasan ve hüseyin kardeşler bu tarlaları kendi aralarında fiili olarak bölüşmüş ve kullanmaya devam etmişler fakat fiili durumu resmi duruma geçirmemişlerdir. 1983 senesinde kardeşlerden hasan vefat etmiş 1987 senesinde ise baba Ahmet vefat etmiştir. 2008 senesinde bölgeye kadostro gelmiş bilirkişi yönlendirmeleri ile tarlalar tekrar yazılmıştır. ölen Kardeş Hasan,ın çocukları Paylaşımda fiili paylaşımda Babalarına düşmeyen tarlalardan bir tanesini tapu müdürlüğünü yanıltarak(14 tapuda hasan ve hüseyin üzerine müşterek) ortak yazdırmışlardır.

Hüseyin bu durumda sadece 1 tarla için mi dava açmalı yada fiili durumu yok sayarak tüm tarlalar için ortak tapu çıkarılması(tapu iptali ve yeniden tescili) için mi dava açmalıdır.

Ayrıca Tarlaların başlangıçta edinimi ölünceye kadar bakma sözleşmesi olup kardeşlerden biri Babasından önce öldüğü için Kardeşinin şartlı hibe şartını yerine getirmediği savıyla diğer %50 lik dilim içinde miras hakkı davası açmalıdır.Saygılarımla