24 Haziran 2008 tarihinden bu yana, özel bir fabrikada taşeron firma adına özel güvenlik görevlisi olarak 3 vardiya halinde çalışıyorum. Eylül ayında devlet memurluğuna geçiş yapacağım için bu ay içerisinde istifa etmeyi düşünüyorum. Şu ana kadar yıllık iznimi kullanmadım. Bağlı çalıştığım şirket tarafından yıllık iznim Aralık 2009 tarihi olarak belirlendiği için, yıllık izin paramın istifa edeceğimden dolayı tarafıma ödenmesini sağlamak gibi bir hakkım var mıdır? Görüştüğüm şirket yetkilisi, izin paramı vereceklerini sanmadıklarını, istifa dilekçemi yazmamı ve imzalamamı, daha sonra şirkete yıllık izin paramı alıp alamayacağıma dair dilekçe yazmamı söyledi.
Yasal haklarım nelerdir? Çalıştığım şirkette resmi olarak bir yılı doldurduğum için, istifa ederken hangi haklara sahip olacağım. Bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.
İsitfa da etseniz, işinize de son verilse yıllık izin hakkınız ölmez. İlişkinin kesildiği tarihte kullanmadığınız senelik izin varsa, son ücret üzerinden karşılığı ödenmek zorundadır. Ödemezlerse dava açıp alırsınız. Selam.
bu konularda çok bilgisiz oldugum için kusuruma bakmayın.birseyi merak ediyorum.ben bir üniversite hastanesinde sözleşmeli hemşire olarak çalışıyorum.sözleşmem doldugu anda kurumla yeniden sözleşme yapmak istemiyorum.bir buçuk yıldır çalışıyorum fakat 20gün olan yıllık iznimi hala alamadım.aralık31 de sözleşmem bitiyor.bunu kuruma haber verdim.gitmek istiyorum diye yıllık iznimi vermemeye çalışıyorlar.böyle bir hakları var mı.bu konuda ne yapabilirim.
vereceginiz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.en bastan başlayıp anlatsam ve sizden yol göstermenizi istesem çok sey istermiyim?yardım alacagım kimse yok,tek çarem burdan yardım almaktı.biliyorum ki cevap vermek zorunda degilsiniz.verirseniz ne kadar minnettar kalacagımı tahmin bile edemezsiniz.
1 yıl 4 aydır bir üniversite hastanesinde sözleşmeli hemşire olarak çalışıyorum.11.ayım doldugunda istifa etmek istedim.bashemşirelik ihbar tarihi itibarıyle bir ay sonra istifa edebilecegimi söyledi ve geri gönderdi.bir ay sonra tekrar gittim.bu seferde yazılı bir ihbarın gerektiğini yoksa kabul etmeyeceklerini söylediler.yazılı ihbar sonrası tekrar gittim.o zamanda istifamı kabul etmeyeceklerini,fazla çalıştığım mesailerimi alamayacagımı,yıllık iznimi vermeyeceklerini,bir baska kurumca referans istenildiği takdirde referans olmayacaklarını söylediler.bunun üzerine sözleşmenin bitmesini beklemeye başladım.sözleşmeyi yenilemeyeceğim.bir ay öncesi ihbar sartına binaen bu durumu başhemşireliğe bildirdim.31aralıkta sözleşmem doluyor.gitmeden önce hakettiğim 20günlük yıllık iznimi istiyorum.şimdi kazanmış oldugum 20gün yıllık iznimi vermemekle tehdit ediyorlar.ayrıca bu kurumda 50güne yakın fazladan çalıştıgım mesailerim var.izin olarakta alamıyorum ücret olarakta.bu konuda ne yapabilirim.son sorumda su olacak çalışma saatleri arasında belirli bi süre olmalımı.mesela ben 08-24 olarak çalıştıgım bir nöbet çıkışı ertesi gün sabah 08'e getirilebilirmiyim.iki çalışma günü arasında en az 16 saat olmalı diye duydum ne kadar dogru bilmiyorum.bu sebeple dava acabilirmiyim.
Konu blks tarafından (19-11-2009 Saat 09:26:28 ) de değiştirilmiştir.
vereceginiz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.en bastan başlayıp anlatsam ve sizden yol göstermenizi istesem çok sey istermiyim?yardım alacagım kimse yok,tek çarem burdan yardım almaktı.biliyorum ki cevap vermek zorunda degilsiniz.verirseniz ne kadar minnettar kalacagımı tahmin bile edemezsiniz.
1 yıl 4 aydır bir üniversite hastanesinde sözleşmeli hemşire olarak çalışıyorum.11.ayım doldugunda istifa etmek istedim.bashemşirelik ihbar tarihi itibarıyle bir ay sonra istifa edebilecegimi söyledi ve geri gönderdi.bir ay sonra tekrar gittim.bu seferde yazılı bir ihbarın gerektiğini yoksa kabul etmeyeceklerini söylediler.yazılı ihbar sonrası tekrar gittim.o zamanda istifamı kabul etmeyeceklerini,fazla çalıştığım mesailerimi alamayacagımı,yıllık iznimi vermeyeceklerini,bir baska kurumca referans istenildiği takdirde referans olmayacaklarını söylediler.bunun üzerine sözleşmenin bitmesini beklemeye başladım.sözleşmeyi yenilemeyeceğim.bir ay öncesi ihbar sartına binaen bu durumu başhemşireliğe bildirdim.31aralıkta sözleşmem doluyor.gitmeden önce hakettiğim 20günlük yıllık iznimi istiyorum.şimdi kazanmış oldugum 20gün yıllık iznimi vermemekle tehdit ediyorlar.ayrıca bu kurumda 50güne yakın fazladan çalıştıgım mesailerim var.izin olarakta alamıyorum ücret olarakta.bu konuda ne yapabilirim.son sorumda su olacak çalışma saatleri arasında belirli bi süre olmalımı.mesela ben 08-24 olarak çalıştıgım bir nöbet çıkışı ertesi gün sabah 08'e getirilebilirmiyim.iki çalışma günü arasında en az 16 saat olmalı diye duydum ne kadar dogru bilmiyorum.bu sebeple dava acabilirmiyim.
Sözleşmenizin bitimiyle yenilemeyeceğinizi kuruma yazılı olarak( önerim daha önceki yaşadıklarınız nedeniyle noter kanalıyla) bildirmeniz gerekir.
Ödenmeyen fazla çalışma ücretlerinizi de aynı bildirimde talep edebilirsiniz.Başhemşireliği başhemŞİRRETlik olarak uygulamaya çalışan birimin dediği gibi fazla çalışma ücretlerinizi, izin ücretlerinizi vermeyeceğini söylemesinin hukuki bir yanı yoktur.
Ücretli izni siz talep etseniz de, ne zaman kullanabileceğiniz konusunda kararı işveren verebileceğinden, bu konuda yapabileceğiniz tek şey, sözleşme bitiminde kullanılmamış izinlerinizin ücretini talep edebilirsiniz.Ödenmeyen alacaklarınız için iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
Ayrıca lütfen tekrar yapmamaya ve yazım kurallarına uymaya özen gösterin.
Herseyden önce çok çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için.Bu tür konuları kurumdan baska bir yer/şahıs bilmediği için onlara danışmıştım.Onlarda sürekli yalan söyleyerek beni oyalamış.En çokta bunun için üzülüyorum zaten.
Son birkaç soru daha sorsam affınıza sığınarak;sözleşmenin bitimini beklemeden istifa etsem bu haklarımı alabilirmiyim;yoksa tüm haklarımdan mahrum mu kalırım?Hakkımda cezai işlem açılabilir veya sicilime işler mi?İstifa etmek ile sözleşmenin yenilenmemesi aynı şeyler mi?Başhemşirelik bu konuda ısrarcı davranıyor,istifa dilekçesini imzala ver senin olan haklarını verelim diyorlar.Ne yapmalıyım?
Bunların cevabını bilmiyorum.Vereceginiz cevaplar sonucunda ya direk istifa edip gidecegim,ya da sözleşmenin bitimini bekleyecegim.
Herşey için çok teşekkür ederim.Böyle bir site açtığınız ve bilgilendirdiğiniz için.
Konu blks tarafından (20-11-2009 Saat 09:12:48 ) de değiştirilmiştir.
Yardımlarınızı bekliyorum.Ne yapacagımı bilmiyorum.Hangi adımın doğru olduğunu bilmiyorum.Yönlendirilmeye,bilen birinin desteğine ihtiyacım var.İstifa edip gitmelimiyim yoksa sözleşmenin bitmesini mi beklemeliyim?
Yardımlarınızı bekliyorum.Ne yapacagımı bilmiyorum.Hangi adımın doğru olduğunu bilmiyorum.Yönlendirilmeye,bilen birinin desteğine ihtiyacım var.İstifa edip gitmelimiyim yoksa sözleşmenin bitmesini mi beklemeliyim?
Sözleşmenizin sona ermesini beklemenizin daha uygun olacağını düşünüyorum.
Sayın Erdoğan Kırcalı.Yapmış olduğunuz yardımlardan dolayı çok teşekkür ederim.Bana verdiğiniz bilgiler sonucunda tekrar gittim başhemşireliğe.İstifamı kabul ettiler.Yıllık iznimi ve fazla mesaimi de verdiler.Tekrar teşekkür ederim.Herşey için
,
istifada yıllık izin parası,
istifa edince yillik izin parasi,
yıllık izin paramı alabilirmiyim,
isten istifa etsem yillik izin parami alirmiyim,
istifa ettikten sonra izin,
istifa edince izin parası,
istifa edince yillik izinler ne olur,
özel güvenlik yıllık izin hakkı,
senelik izin hakkımı alamıyorum,
senelik izin hakkımı alamıyorum www.hukuki.net,
istifa edersem yıllık izin parası,
is cikisinda yillik izin parasi,
istifa ederken izin parası alabilir mi,
memura yıllık izinde izin parası varmı,
yillik izin paralarini alma dilekcesi,
isten istifa edince yillik izin parasi alabilirmiyim,
istifa etsen bile yillik izin ucreti veriliyormu,
senelik izin parasini alamiyorum,
yillik izin parami alamadim ne yapmaliyim,
ıstıfa etsem senelık ızın ucretını alabılırmıyım,
isten istifa edince izin paralari alinirmi
01/04/2005 TARİHİNDE İŞE BAŞLADIM VE 31/03/2006 TARİHİNDE İŞTEN AYRILIYORUM. BU DURUMDA BEN İŞTEN AYRILIRKEN YILLIK İZİN PARASI TALEP EDEBİLİRMİYİM?...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
çàáëîêèğîâàòü êàíàë òåëåãğàì
03-09-2025, 18:10:45 in Askerlik Hukuku