Merhaba;
Bundan beş ay önce, eşim tarafından evimden atıldım. Giderkende Sadece kişisel eşyalarımı alabildim. Orta öğretime giden, ruhsal ve bedensel rahatsızlığı bulunan oğlum ise eşimde kalmıştı.
Önce anlaşmalı boşanma teklifinde bulundum eşim kabul etmeyince Bir hafta sürmeden maddi manevi tazminat davası dava açtım. Tek amacım oğlumu yanıma alabilmekti, çünkü onun daha fazla yıpranmasını istemiyordum. Avukatım bana oğlumu alabilme konusunda tam bir güvence veremedi,bende anlaşma yoluna gitmek istedim, çünkü okulların birinci yarıyıl tatili bitmek üzereydi, okullar açılacaktı ve oğlumun ruh dengesi allah bullak olmuştu.Yıllardır çalıştım halende çalışıyorum, Evlenirken evin herşeyini çeyizim olarak ben yaptım, bir çok altınım vardı, eşim onları bozdurup babasından miras kalan oturduğumuz evine harcadı. Daha sonra ailemin yardımıyla sıfır bir araba aldık.Bu arada Eşime ailesinden de birçok mal kaldı.
Evden sadece giysilerimi alıp ailemin evine sığınmıştım başka bişi talep etmek aklıma geldiyse de, mahkeme uzarda oğlum bu yükü kaldıramaz, arada kalır diye 15 yıllık emeklerimden, herşeyden vaz geçtim.
Şubat ayında Anlaşmalı olarak boşandık ve oğlumu yanıma aldım. Oğluma sadece 200 TL nafaka bağlandı. Bu arada eşimde bana evden istediğim bütün eşya ne varsa alabileceğimi söyledi. Ben ona güvenemedim Mahkemeye girmeye 10 dk kala eşimle aramızda sadece ikimizin imzasını taşıyan bir eşya tutanağı yaptık.
Orada çeyizimde getirdiğim, ailemin alarak bana hediye ettiği bazı eşyaları istedim, o da istediğim tarihte eksiksiz ve tam olarak vereceğine dair tutanağı imzaladı.
Şimdi çok şükür oğlumla ailemin yanındayım ama hiç bir eşyam olmadığı içinde başka bir eve çıkamıyorum.Oğluma bağlanan 200 TL nafaka hiç bir şekilde yetmiyor sadece okul servisine 100 TL veriyorum.

Sormak istediğim Şu?

-Elimdeki o eşya tutanağı ile talep ettiğim eşyaları alabilme imkanım varmı? Nasıl alabilirim? Tutanakta yazmayı unuttuğum diğer çeyiz eşyalarımı alabilme şansım nedir?Eşyalarım onun evinde zarar vereceğini söylüyor ne yapayım?

-Boşanalı kısa bir süre oldu ama okullar açılıyor, oğlum dersaneye gidecek, sosyal aktiviteleri olması gerekiyor (doktor gerekli gördü) devletin ödemediği ve alması gereken özel vitaminleri var ve herşeyden önemlisi baba verdiği nafaka dışında oğluma ait başka hiç bir masrafa katılmıyor. Nafaka artırımı için başvurmalımıyım yeni boşandığım için hakkım varmı yoksa beklememmi gerekecek?

TEŞEKKÜR EDERİM