üstadlarım hepinize iyi akşamlar diliyorum.
ben bekar bir memurum. bir ablam ve annem yanımda, ben bakıyorum ama anneme bakmakla yükümlüdür gibisinden bir karar vs almışlığım yok. babam ve diğer ablam ise bursada köydeler. bu arada bulunduğumuz yer(doğu karadeniz) ile bursa arasında 23 saat otobüs yolculuğu söz konusu, annemin aşağıdaki hastalıklarından dolayı uçağa binmeside yasak gibi birşey.
annemin 15 günde bir ilaç alması gerekiyor ancak bulunduğum ilçedeki eczanelerde aldığı ilaç yok, haliyle muadilini veriyorlar ancak alınan muadil ilaçlar annemde ters etki yapıyor. doktorla konuştum, annemin kullandığı ilaçların ciddi ilaçlar olduğu (kalp, tansiyon, şeker ve kilosuna bağlı sorunlar) ve bulunduğumuz ilçenin hastanesinde acil bir durum halinde müdahale yapılamayacağını sözlü olarak söyledi.
bende bu durum üzerine, tayinimi istedim.
bağlı bulunduğum valilikçe, ilçe müdürünün personel yetersizliğini neden gösterdiğine istinaden tayinime red cevabı yazıldı. halbuki, 11 kadronun 10 tanesi dolu ve ben buraya geldiğim günden beri ayrı bir kurumda görevlendirilmişken, yani onlara ne hayrım dokunuyor ne şerrim...
benden 1 ay önce, yardımcı hizmetler sınıfında bulunan bir hizmetli tayinini aldı, ki hizmetli sınıfının kadrosu 1 kişilikti ve oda gidince kadro boş kaldı. ilçe müdürü hizmetliye EVLİ OLDUĞU için gitmesinde sakınca yoktur diye yazdı ve hizmetlimiz gitti.
bende konuşunca ve durumumu anlatınca, tamam senide göndeririz deyince tayinimi istedim ancak yan çizdi.
ben bekarım. tayin için illa evlenmem mi lazım?
anayasamıza baktığımda, benim anladığım, eşler bakımından aile kurumunu düzenlemiş gibi geldi.
yani benim durumum gibi durumlar için bir düzenleme yada bir mahkeme kararı bulamadım.
biliyorum uzun sürdü ama;
aile kavramını tanımlayan bir mahkeme kararı var mıdır?
teşekkür ederim.