Herkese selamlar,

Oturduğumuz site yakın bir süre önce apartman kapılarının ana girişine manyetik kartla giriş sistemi kurdu. Dairenize giriş yapabilmeniz için site yönetimine aşağıdaki belgeleri vererek kart talebinde bulunmanız gerekiyor:

1) Nüfus cüzdanı sureti
2) İkametgah
3) Resim
4) Kira kontratı ya da tapu

Benim sormak istediğim site yönetiminin tüm bu belgeleri talep edebiliyor olması yasal mı? Site yönetimi apartman girişlerini artık kilitli tuttuğu için kart olmadan evime giremez duruma geldim. Site yönetiminin "ben kapıyı kapattım kardeşim benden kart almadan giremezsin" diyerekten beni evime sokmamak gibi bir uygulama yapmaya izni var mı?

Ben açıkçası bu üç maddede talep edilen bilgilerin kişiye özel olduğunu ve bu bilgilerin güvenliğini sağlayamayacağını düşündüğüm 3. kişilere bu bilgileri vermek zorunda olmadığımı düşünüyorum. Bunlara sahip olan kötü niyetli bir kişinin sahte kimlik üretmesi, kredi başvurusu yapması vb. kötü niyetli uygulamalara girişmesi hiç zor olmasa gerek.

Özetle site yönetiminin uygulaması yasal mıdır? Ve ben bu belgeleri site yönetimine istedikleri takdirde sunmak zorunda mıyım? Sunmadığım takdirde site yönetiminin beni siteye sokmamak gibi bir yaptırım gücü var mı?

Sevgiler