+ Konuyu Yanıtla
1 den 3´e kadar toplam 3 ileti bulundu.

Konu: Anlaşmalı boşanmanın ardından karşı velayet

Anlaşmalı boşanmanın ardından karşı velayet Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Jul 2009
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Anlaşmalı boşanmanın ardından karşı velayet

    Merhabalar;
    Geçtiğimiz ay boşandım ve karar kesinleşti.Adli kayıtlara geçmemiş olmakla beraber asıl boşanma nedenimiz,bir başka erkele ilişkimin olmasıydı.İlişkimin ortaya çıkmasından itibaren boşanmak istediğimi belirtmeme rağmen eşim 2 yıl benden boşanmadı ve boşanma davası açmam durumunda beni aileme ve çevreme rezil etmekle tehdit etti.Bunun yanında şimdi 7 yaşında olan kızımı da düşündüğünü ve ona boşanmış bir ailenin kızı olma etiketini yapıştırmayı içine sindiremediğini belirterek evliliğimize devam etmemiz gerektiğini söyledi.Ancak tabi ki bu süre içerisinde ben ilişkime devam ettim;bunu hiçbir zaman da ondan gizlemedim,yanında telefonla konuştum,kiminle konuştuğumu da açık açık söyledim.
    Beni eşimi aldatmaya sürükleyen olaylar sinsilesinden bahsederek burada ahlak kargaşası yaratmak da istemiyorum;emin olun zaten evliliğimiz bitme noktasına gelmişti ve hayatıma birinin girmesi kaçınılmazdı.
    Hatta evliliğimiz sürerken diğer erkekle olan ilişkimizde bana yardımcı olacağını ve evlenmemizi desteklediğini bile söyledi,ama bir türlü anlaşmalı boşanmaya yanaşmadı.Hem destek olacağını söyleyip hem de boşanmamasını ben diğer kişi ile ayrılma ihitimalim olma ümidine bağlıyorum.Ben de tehditlerinden çok çekinmem nedeniyle onun sakin bir şekilde ikna olmasını bekledim,nihayet geçen ay anlaşmalı olarak boşandık ve velayeti ona verdim.
    Boşanma gerçekleşmeden önce yaşanan bu durumu kendi ailesine anlattığını söylemişti ve ailesinin de kendinin de bunu gizleyeceğini,velayetin onda olacağını,ancak kızımızın benimle yaşayacağını bana garanti etmişti.Ailesi de bu durumu 1yıldır bilmekte;hatta bana gayet iyi ve sıcak davranışlar sergilemekteydiler.Ancak geçen hafta bir telefonla olan biten herşeyi benim aileme de anlattılar ve şimdi ise elimde kanıtlar var diyerek beni hala tehdit etmeye devam ediyor..
    Konu çok karışık ve birçok kişi için ahlaki bir dejenarasyon niteliği taşıdığı için çok da derine indirmeden özetlemeye çalıştım.
    Sorum şu;

    1-Öncelikle,beni kızımdan uzaklaştırmaya çalşıyorlar ve yasaların bana müsade ettiği zaman aralıkları dışında kızımı görmeme engel olacaklar.Ben de bir anne olarak kızımın bana,benim de kızıma düşkünlüğümü de gözönüne alırsak herikimizin de bundan çok olumsuz etkileneceğini biliyorum;karşı velayet davası açmak istiyorum.Elinde benim onu aldattığıma yönelik kanıtlar olması kuvvetle muhtemel.Anlaşmalı olarak boşanmış olmamıza rağmen açacağım karşı velayet davasında bunu kullanabilir mi;nasıl bir etkisi olur?Yasalar çerçevesinde yapabileceği birşey var mıdır?
    2-Yine elindeki kanıtları kullanarak bana tazminat davası açabilir mi?
    3-Aldatmaya ilişkin medeni kanunun 161.maddesinde belirtildiği üzere aldatılan tarafın bunu öğrenmesinin üzerinden 6 ay geçmesinin ardından dava hakkının sona ereceğini biliyorum.Eski eşim durumu öğrendikten sonra aynı evde ayrı odalarda 2 yıl yaşadık..Buna rağmen elindeki kanıtları kullanabilir mi;zira boşanmadan birgün önce bile diğer şahısla telefon görüşmem oldu,kanıtlarının içinde telefon kayıtlarının olması ve son telefon görüşmesinin boşanmadan birgün önce olması bu altı aylık sürenin o tarihten itibaren olarak değerlendirilmesine neden olur mu?
    (A. Boşanma sebepleri
    I. Zina
    MADDE 161.- Eşlerden biri zina ederse, diğer eş boşanma davası açabilir.
    Davaya hakkı olan eşin boşanma sebebini öğrenmesinden başlayarak altı ay ve her halde zina eyleminin üzerinden beş yıl geçmekle dava hakkı düşer.
    Affeden tarafın dava hakkı yoktur. )

    4-Bazen baskılardan ve yasanan olaylardan isyan ederek kızımı da alıp ortadan kaybolmayı düşünüyorum!Velayet bende değilken böyle birşey yaparsam,muhtemelen suç işlemiş olucam;bu durum beni ne kadar olumsuz etkiler,bu suçun niteliği ne olur?Yapmak istemiyorum,ama kızımı da bırakamam..
    5-Bunları kocanı aldatırken düşünmeliydin demeyin lütfen;inanaın bana ben boşanmak için 2 yıl mücadele ettim ve artık bu cümleyi duymak bile istemiyorum..



    Hukuki NET Güncel Haber

    Anlaşmalı boşanmanın ardından karşı velayet konulu yargıtay kararı ara
    Anlaşmalı boşanmanın ardından karşı velayet konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Nov 2007
    İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Anlaşmalı boşanmanın ardından karşı velayet

    İlişki öğrenilse ve ardından siz pişman olup ilişkinize son verseydiniz ve üzerinden 6 ay geçmiş olsaydı zinaya dayalı boşanma davasında kullanılamazdı.
    Ama anladığım kadarıyla süren bir ilişki var. Dava açılmadan önceki son 6 ay içinde yaptığınız herşey delil olacaktır.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Jul 2009
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Anlaşmalı boşanmanın ardından karşı velayet

    Alıntı sdt23 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    İlişki öğrenilse ve ardından siz pişman olup ilişkinize son verseydiniz ve üzerinden 6 ay geçmiş olsaydı zinaya dayalı boşanma davasında kullanılamazdı.
    Ama anladığım kadarıyla süren bir ilişki var. Dava açılmadan önceki son 6 ay içinde yaptığınız herşey delil olacaktır.

    Peki,şimdiden sonraki 6 ay için bu geçerli mi?Yani artık boşandık..6 ay bekleyip sonrasında açacağım karşı velayet davasında hala bu ilişkim ile ilgili olarak delil kullanma hakkı var mıdır?Hatta biz evlenmeyi düşünüyoruz,evlenmiş olmam bu delilleri ne şekilde etkiler?

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

velayet davasına karşılık cevap

karşı velayet davası

eşimden 4 ay once anlaşmalı boşandık annesi velayeti bana verdi şimdi dava açmak istiyor açabilir mi

Forum

Benzer Konular :

  1. Çekişmeli boşanmanın ardından mahkemede anlaşmalı boşanma ve temyiz
    Merhaba arkadaşlar, ben eşimden boşanmak istemiyordum ama mahkemede ben de istiyorum madem dedim. Boşanmada ağırlıklı konu ise bir bayanla yemek...
    Yazan: braveeragon Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 18-09-2012, 17:29:27
  2. Anlaşmalı boşanmanın ardından paylaşılamayan tarlalar
    Merhaba, 2 ay önce küçük bir protokol ile çocukların velayeti, şahsi mallar, ve nafaka üzerinde uzlaşmaya varıp anlaşmalı olarak boşandık....
    Yazan: izmirlialp Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 21-06-2011, 14:22:25
  3. Boşanmanın hemen ardından çocukların izinsiz yurt dışına çıkarılması
    Merhaba, Eski eşim Türkiyede görülen boşanma davasının sonuçlandığı hafta sonu, çocuklarla beraber (yaşadığımız ülkeyi terk ederek) Türkiyeye...
    Yazan: yabanci34 Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 17-03-2011, 13:11:17
  4. Boşanmanın ardından çocuktaki haklar?
    İyi günler diliyorum.Anne ve babanın boşanmasının ardından çocuk mahkeme kararıyla anneye veriliyor ve çocuk baba tarafından yıllar boyu hiç...
    Yazan: 3nqin Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 19-07-2008, 13:43:06
  5. Anlaşmalı boşanmanın usulü
    Merhabalar, 10 aylık evliyim, farklı şehirlerde çalıştığımız için bu süre içinde eşimle aynı evi paylaşmadık, tatillerde birkaç gün sadece. şimdi...
    Yazan: h.e. Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 07-07-2006, 12:23:29

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.